Construction Equipment România
Volvo advanced operator training

Instruirea avansată a operatorilor

Îmbunătățiți-vă eficiența

Instruirea avansată a operatorilor

Instruirea avansată a operatorilor, cunoscută și sub denumirea de instruire EcoOperator, este un curs de nivel avansat destinat operatorilor cu experiență, care se concentrează în principal asupra eficienței. Programul ajută operatorii să devină mai productivi, reducând totodată consumul de combustibil, uzura utilajului și perioadele de nefuncționare neplanificate, pentru ca operațiunile dumneavoastră să fie mai profitabile și mai ecologice.

Ce obțineți

Eficiență optimă

Atunci când dispun de cunoștințe și o mai bună înțelegere a utilajelor și aplicațiilor lor, operatorii își pot planifica și desfășura activitatea cu o mai mare eficiență, pentru a realiza mai multe cu un consum mai redus și a spori eficiența și profitabilitatea.

Productivitate sporită

Dacă dispun de o bună înțelegere a multitudinii de caracteristici și funcții inteligente ale utilajelor Volvo cu care lucrează, operatorii pot utiliza aceste utilaje la potențial maxim.

Siguranță mai mare în operare

Instruirea le permite operatorilor să își perfecționeze continuu aptitudinile și practicile de operare, ajutând astfel la reducerea riscului de producere a incidentelor sau accidentelor.

Nivel scăzut de uzură, costuri reduse

Instruirea ajută la prevenirea supunerii utilajului la eforturi inutile, reducând la minimum uzura și costurile.

Timp de funcționare mai îndelungat

Utilizarea corectă păstrează utilajele în stare bună de funcționare și reduce riscul de apariție a perioadelor de nefuncționare neplanificate, sporind totodată durata de viață a utilajelor și valoarea reziduală a acestora.

Satisfacție sporită a operatorilor

S-a dovedit că instruirea sporește satisfacția la locul de muncă, ceea ce face ca operatorii să fie mai mulțumiți și mai productivi. De asemenea, angajamentul de a le oferi angajaților oportunități de dezvoltare profesională ajută la atragerea unor operatori talentați în cadrul organizației.

Instruirea dă roade

Banii cheltuiți cu dezvoltarea profesională a operatorilor reprezintă o investiție bună. Un operator competent lucrează mai repede și mai eficient, economisind timp și combustibil. Instruirea adecvată a operatorilor vă va ajuta să vă sporiți profitabilitatea, reducând costurile de exploatare și impactul asupra mediului înconjurător.

Olanda

Ton Driessen, Operator încărcător compact (Wienerberger)

„Înainte de a urma instruirea EcoOperator, operam întotdeauna utilajul la putere maximă, dar acum obțin aceeași productivitate cu jumătate de efort.”

Algeria

Kader salhi, Director de producție (SAPAM)

„După efectuarea instruirii, am observat o reducere a costurilor cu combustibilul, anvelopele și piesele de rezervă.”

Suedia

Anders Johansson, Șef de echipă (Econova)

„Atunci când ai operat încărcătoare compacte timp de 23 de ani, crezi că știi totul. Este însă uimitor cât de multe poți învăța și cât de mult îți poți perfecționa aptitudinile cu ajutorul cursului EcoOperator. Înveți nu doar cum să economisești timp și bani, ci și cum să ai un impact mai puțin negativ asupra mediului înconjurător.”

Olanda

Peter Amsen, Director de fabrică (Wienerberger)

„Am economisit 4 litri de combustibil pe oră, ceea ce înseamnă o reducere uriașă de 20%!”
„Pentru că am obținut rezultate excelente, vom organiza sesiuni de instruire EcoOperator și în cadrul celorlalte locații în care ne desfășurăm activitatea.”

Cum funcționează

Volvo advanced operator training

Programul de instruire EcoOperator acoperă o gamă largă de aspecte în cadrul cărora operatorul poate afecta rezultatele operațiunilor dumneavoastră. Instructorul Volvo va lucra îndeaproape cu operatorii pentru a le îmbogăți cunoștințele și a îi înzestra cu abilitățile necesare pentru obținerea celui mai înalt nivel de performanță posibil.

Evaluare

Analiza datelor
Instructorul va efectua o analiză inițială a datelor cu privire la utilaje, pentru a identifica oportunitățile de îmbunătățire.

Vizită la fața locului
Va fi organizată o vizită la fața locului, pentru a aduna mai multe informații și a finaliza faza de evaluare. Aceasta va include o inspecție a utilajelor, precum și evaluări ale practicilor de operare și ale condițiilor de pe șantier.

Perfecționare

Teorie
Operatorii vor parcurge o instruire teoretică pentru a dobândi cunoștințe aprofundate cu privire la cele mai bune practici, inclusiv tehnici de operare și eficiență generală. Instructorii noștri lucrează cu cele mai moderne instrumente de pregătire pentru a asigura îmbunătățiri susținute pe termen lung.

Practică
Operatorii vor exersa „pe viu”, aplicând tehnicile învățate anterior. Această parte a instruirii poate fi efectuată prin intermediul unor exerciții practice gata de utilizare sau în timpul activității de lucru zilnice a operatorului, sub îndrumarea instructorului.

Durabilitate

Urmărire
Câteva luni mai târziu, va fi efectuată o nouă analiză a datelor cu privire la utilaj. Va fi furnizat un rezumat al rezultatelor acestei analize, însoțit de recomandări cu privire la orice alte îmbunătățiri necesare.

Un raport puternic

Pentru a înțelege mai bine stilul dumneavoastră de operare și a determina valoarea economiilor pe care le-ați putea realiza, instructorul va crea primul raport EcoOperator în timpul vizitei pe care o va efectua pe șantierul dumneavoastră. Utilizând informații factuale cu privire la practicile de operare, instructorul poate personaliza programul de pregătire în funcție de aspectele care trebuie îmbunătățite.

În timpul fazei de urmărire, va fi creat un nou raport EcoOperator care să evidențieze îmbunătățirile și economiile realizate față de perioada de dinaintea instruirii.

Unelte de instruire inteligente

Distribuitorul Volvo local vă poate pune la dispoziție o gamă de soluții inteligente menite să sprijine programul de instruire și să susțină rezultatele obținute. Mai jos veți găsi câteva exemple.

Simulatoare de instruire avansată

Chiar dacă vă confruntați cu condiții de vreme nefavorabilă sau nu dispuneți de suficiente utilaje, părțile practice ale instruirii EcoOperator se pot efectua în orice moment într-un simulator Volvo de ultimă generație.

Simulatoarele Volvo permit selectarea unei configurații de excavator, încărcător compact sau camion articulat și reproduc cu acuratețe condițiile reale de pe șantier și de manipulare a utilajelor, pentru a le oferi operatorilor o experiență autentică specifică șantierului de lucru. Eficiența și productivitatea operatorilor sunt măsurate în detaliu în timpul operării simulatorului, pentru a ajuta la urmărirea performanței și monitorizarea progresului.

Rapoarte Insight (de informare)

Rapoartele informative (Insight Reports) sunt produse de sistemul telematic CareTrack și pot constitui materialele de asistență perfecte pentru instruirea operatorilor. Un portofoliu complet de rapoarte furnizează informații cu privire la starea, eficiența și productivitatea utilajelor Volvo, oferindu-le operatorilor informații ușor de înțeles cu privire la modul în care stilul lor de operare afectează performanța utilajelor.

Volvo dealer selector acasă
Îmbunătățiți-vă afacerea

Haideți să discutăm despre cum vă putem ajuta.

Contactați-ne