Construction Equipment România

Tot ce este mai bun peste afacerea dvs.

Parteneriat puternic
Acordurile pentru asistența clienților întăresc relația dintre dealer și client. Verificările regulate în service încurajează păstrarea relațiilor dintre cele două părți, creând un parteneriat unic.


Controlul costurilor
Având un Acord pentru asistența clienților, un preț orar convenit în avans vă ajută să vă planificați operațiunile, vă reduce riscurile și vă face mai competitivi în procesul de licitare pentru diferite contracte.

Concentrați-vă pe domeniul dvs. de afaceri principal
Acordurile de asistență pentru clienți vă oferă liniștea sufletească pentru a vă concentra asupra celor mai importante zone ale afacerii dvs. Alegeți zonele afacerii dvs. care trebuie îmbunătățite, pentru a vă asigura o exploatare corectă și fără probleme pe șantier.


Maximizați potențialul timpului de funcționare
Tehnicienii calificați Volvo Service și instrumentele de analiză Volvo utilizează cea mai nouă tehnologie pentru a monitoriza funcționarea și performanțele utilajului, asigurând un timp de funcționare cu potențial maxim. 

Interacționați mai bine cu utilajul dvs. Volvo!

Interacționați cu succes cu utilajul dvs. Volvo! Sfat despre cum să vă maximizați investiția. Secretul este Acordul pentru asistența clienților.

Patru acorduri

Având de ales dintre patru Acorduri pentru asistența clienților, puteți opta pentru cel mai bun abonament care să corespundă nevoilor dvs.
Alegeți: Auriu, Argintiu, Albastru și Alb.

Acord Auriu pentru asistență clienți

Acordul Auriu pentru asistență clienți reprezintă oferta noastră cea mai cuprinzătoare. Acest acord oferă mentenanță preventivă, inspecții și reparațiile necesare, efectuate de către tehnicienii noștri Volvo Service calificați. Distribuitorul local va efectua aceleași acțiuni ca și cele din cadrul acordului albastru, plus reparații la toate piesele, pentru a răspunde așteptărilor înalte cu privire la productivitate și timpul de funcționare.

Acordul Argintiu pentru asistența clienților

Acordul Argintiu pentru asistența clienților oferă aceleași operațiuni cu cele ale acordului Albastru, precum și efectuarea de reparații la anumite componente. 

Acordul Albastru pentru asistență clienți

Acordul Albastru pentru asistență clienți oferă mentenanță preventivă și inspecții. Instrumentele de analiză și serviciile cum sunt CareTrack, Analiza Volvo a uleiului și analiza MATRIS pot fi incluse pentru a vă monitoriza utilajul. 

Acordul Alb pentru asistență clienți

Acordul alb pentru asistență clienți permite inspecții regulate ale utilajului, efectuate de către tehnicienii de service Volvo instruiți, la toate piesele și funcțiile vitale. 

Volvo dealer selector acasă
Îmbunătățiți-vă afacerea

Haideți să discutăm despre cum vă putem ajuta.

Contactați-ne