Construction Equipment România

Utilajul Volvo L260H: Profit în fiecare cupă

Nou creat de Volvo Construction Equipment, încărcătorul compact L260H conferă un nivel optim de performanță, inclusiv o îmbunătățire cu până la 10% a eficienței consumului de combustibil și o creștere de până la 15% a productivității.

Volvo Construction Equipment, primul fabricant care a introdus pe piață un încărcător compact de 35 de tone în anul 2011 – prin lansarea modelului L250G – are acum plăcerea de a prezenta modelul L260H, cel mai nou membru al gamei din seria H. Construit drept răspuns la cererile în creștere de pe piață, acest utilaj de 35 de tone este proiectat pentru aplicațiile de regim greu de lucru și a fost modernizat prin dotarea cu cea mai nouă tehnologie.

Sus, sus, sus!

Atunci când este comparat cu predecesorul său, cifrele vorbesc de la sine. Utilajul L260H dispune de o productivitate cu până la 15% mai înaltă datorită ampatamentului reproiectat în mod inteligent, care a fost mărit cu 50 mm, precum și datorită distribuției optimizate a greutății cadrului din față și sistemului de ridicare a brațului; împreună, aceste două caracteristici permit utilizarea unor cupe de dimensiuni mai mari.

Pregătit pentru productivitate, utilajul L260H este echipat cu un motor D13 puternic, care conferă cu 6% mai multă putere și 5% mai mult cuplu decât modelul L250G. Sistemul hidraulic de sesizare a sarcinii de nouă generație a fost proiectat să sporească capacitatea de reacție a atașamentelor și să îmbunătățească viteza de ridicare și coborâre a catargului. Pentru obținerea unor timpi de ciclu mai rapizi, noua transmisie HTL310 conlucrează în armonie cu motorul puternic și osiile, în timp ce noul convertizor oferă un cuplu de ieșire sporit, permițând obținerea unei mai bune performanțe. În plus, distanțele dintre roțile dințate ale transmisiei au fost reduse, pentru o accelerare mai rapidă.

Eficiența consumului de combustibil a fost sporită cu până la 10%, datorită unei multitudini de caracteristici îmbunătățite. Sistemul hidraulic de nouă generație economisește puterea pompei hidraulice pentru alte funcții, reducând fluxul de lichid în timpul coborârii și basculării; în același timp, noua frână uscată de parcare elimină pierderile la frânare cauzate de frâna internă cu mai multe discuri umede. În plus, tehnologia OptiShift îmbunătățită integrează funcția de frânare la schimbarea direcției (Reverse By Braking - RBB) – brevetată de Volvo – și noul convertizor de cuplu cu mecanism de blocare, realizând o antrenare directă între motor și transmisie, reducând semnificativ consumul de combustibil.

Transmisia Power Shift complet automată (FAPS) contribuie, la rândul ei, la sporirea eficienței consumului de combustibil, trecând dintr-o treaptă de viteză în alta pentru potrivi motorul și viteza de deplasare cu cel mai bun raport de transmisie. Utilajul L260H este, de asemenea, echipat cu o pedală eco – o caracteristică unică introdusă de Volvo – care încurajează exploatarea economicoasă acestuia prin aplicarea unei forțe de respingere mecanice ca răspuns la utilizarea excesivă a pedalei de accelerație.

Profit în fiecare cupă

Utilajul L260H este furnizat împreună cu patru cupe noi – cupa Volvo pentru piatră, cupa Volvo pentru nisip și două cupe Volvo de remanipulare – concepute special pentru a se potrivi acestui utilaj. Optimizate pentru aplicația căreia îi sunt destinate, cupele permit încărcătoarelor compacte să lucreze la capacitate maximă, ajutând clienții să economisească timp, bani și efort.

Cupa Volvo pentru piatră dispune acum de o bază mai lungă și poate conține cu 11,5% mai mult material decât înainte, sporind productivitatea. Pentru aplicațiile de săpare a tunelurilor, Volvo vă pune, de asemenea, la dispoziție cupe pentru piatră cu descărcare laterală.

Optimizată pentru manipularea nisipului sau fragmentelor mici de agregate, cupa Volvo pentru nisip de 6,6 m³ reprezintă alegerea ideală pentru condiții de teren moale. Baza lungă a cupei maximizează penetrarea pentru o tracțiune îmbunătățită, în timp ce design-ul plat al acesteia ajută la menținerea curată și plană a zonei de lucru.

Cupa Volvo de remanipulare de 7,3 m³, reproiectată, este ușor de umplut, noile muchii convexe reducând la minimum revărsările de material pentru o productivitate cu 5% mai înaltă. Pentru a optimiza funcționarea utilajului L260H în cadrul aplicațiilor de încărcare și transport, sistemul opțional de suspensie a catargului intră automat în funcțiune pentru a ajuta la reducerea vibrațiilor verticale de săltare. În plus, Volvo oferă și o selecție de pachete de remanipulare.

Cu ajutorul sistemului Load Assist, un sistem dinamic de cântărire a sarcinii, clienții își pot gestiona comenzile de lucru și pot monitoriza cu ușurință productivitatea. Acționat de ecranul tactil Volvo Co-Pilot de 10 inci, sistemul Load Assist monitorizează cantitatea de material mutat, pentru a se asigura că există profit în fiecare cupă.

Confort mai mare, performanță mai înaltă

Construit să lucreze din greu, utilajul L260H dispune de un design unic menit să asigure un mediu de lucru eficient. Datorită posibilității de a alege între o singură manetă și mai multe manete de control, precum și între trei moduri hidraulice – în funcție de nivelul de sensibilitate dorit – utilajul L260H poate fi personalizat pentru a spori confortul și productivitatea. În plus, noua funcție de aducere la nivel a cupei permite revenirea automată a cupei la nivel, atât din poziția de basculare cât și din poziția răsucită, pentru a reduce oboseala operatorului. Pentru un plus de confort, sistemul de control confortabil al deplasării (CDC) permite dirijarea utilajului folosind o manetă de dimensiuni mici. Mai mult, se poate selecta noul scaun reglabil ISRI de calitate înaltă, pentru a reduce nivelul de oboseală.

Vizibilitatea din interiorul cabinei a fost îmbunătățită de noile oglinzi retrovizoare; în plus, se poate adăuga o cameră retrovizoare opțională, care conlucrează cu sistemul de detectare radar pentru a trimite operatorului o avertizare vizuală și sonoră, informându-l de prezența unor obiecte în apropriere.

Blocat și încărcat

Conferind putere în cadrul aplicațiilor solicitante, utilajul L260H a fost construit cu gândul la durabilitate și a fost proiectat pentru a permite deservirea ușoară. Sistemul de cuplare cu bare în Z de calitate dovedită, creat de Volvo, conferă o forță de spargere înaltă, permițând ridicarea cupelor pline la înălțimea maximă. Pentru o performanță de durată, brațul de ridicare dispune de etanșare dublă pe fiecare bolț. Structura puternică a cadrului este perfect adaptată grupului motopropulsor Volvo și este prevăzută cu un ventilator de răcire cu acționare hidraulică, pentru a regla temperatura componentelor; ventilatorul pornește automat în sens invers pentru a efectua auto-curățarea unităților de răcire. Pentru a reduce uzura componentelor, funcția de decuplare întârziată a motorului poate fi programată să se activeze automat. Noua funcție scoate utilajul din funcțiune atunci când turbocompresorul s-a răcit la temperatura corectă.

Utilajul L260H oferă o ușurință în deservire și întreținere de top, pentru a promova un nivel înalt de disponibilitate. Cabina poate fi înclinată la un unghi de 30º sau 70º, permițând accesul nerestricționat la componentele vitale, iar motorul poate fi accesat de la nivelul capotei cu deschidere largă a motorului, care este acționată electronic. Mai mult, acumulatoarele suspensiei catargului se află acum amplasate pe partea exterioară a cadrului frontal, iar frâna de mână este externă, pentru acces ușor și o durată de viață sporită a componentelor. În plus, balustradele și treptele sunt vopsite în portocaliu, pentru a ajuta personalul de întreținere și operatorii să navigheze în jurul utilajului.

Volvo oferă, de asemenea, o gamă de servicii menite să sporească eficiența. Piesele Volvo originale, sistemul de monitorizare proactivă, instruirea operatorilor și sistemul Volvo de simulare a condițiilor de pe șantier (Volvo Site Simulation) sunt doar câteva dintre multele soluții disponibile, menite a garanta că utilajul L260H maximizează randamentul investiției proprietarilor lor.

Specificații principale:

L260H

T3

T4f

Capacitatea limită de încărcare statică la viraj complet

kg

23 770

23 770

Capacitatea cupei

m3

5.3-10.2

5.3-10.2

Greutatea operațională

kg

34 000 - 39 000

34 000 - 39 000

Forța de rupere

kN

328

328

Motor

Volvo D13E

Volvo D13J

Putere maximă la

r/min

1 500

1 500

. . . SAE J1995 brut

kW

310

310

. . . ...ISO 9249, SAE J1349 Net

kW

309

309

Cuplu maxim la

r/min

1 100

1 100

. . . SAE J1995 brut

Nm

2 343

2 343

. . . ...ISO 9249, SAE J1349 Net

Nm

2 328

2 328

Anvelope

29.5 R25, 875/65R29

Pe baza configurației utilajului: Pe baza unei cupe STE BOE P de 6,7 m³ / 8,8 yd³