Construction Equipment România

Volvo CE prezintă al doilea episod al 'Listei de mega-proiecte': Mutarea orașului Kiruna

Cel mai recent episod al 'Listei de mega-proiecte' duce cititorii în cel mai nordic oraș din Suedia, Kiruna – acolo unde întregul oraș se află în mișcare. Kiruna se mută într-o nouă locație, cu 3 kilometri mai la est, pentru a evita prăbușirea acestuia în mina în continuă expansiune în jurul căreia s-a dezvoltat.

Episodul 'Mutarea unui oraș' spune povestea mutării istorice a orașului Kiruna și provocările acestei operațiuni. Orașul cel mai nordic al Suediei a fost fondat acum mai mult de 100 de ani datorită zăcămintelor bogate de minereuri de fier din pământ. Astăzi, mineritul reprezintă sursa principală de venit a orașului. De fapt, mina de minereuri de fier este atât de importantă încât întregul centru al orașului Kiruna este mutat pentru a permite continuarea și extinderea activităților de minerit.

În jur de 6000 de oameni vor trebui să se mute în decursul următorilor 20 de ani. De asemenea, un număr de aproximativ 3000 de case vor fi demolate și apoi reconstruite sau mutate într-o nouă locație în cadrul acestei operațiuni, care se estimează că va costa în total 1,3 miliarde de Euro.

Lista de mega-proiecte Volvo - Kiruna

Deși orașul Kiruna se confruntă cu o provocare de proporții, mutarea sa reprezintă, totodată, și o oportunitate – aceea de a crea un oraș nou, modern și durabil pentru întreaga comunitate.

„În acest film urmărim proiectul de mutare într-o nouă locație și modul în care utilajele Volvo lucrează la crearea noului centru al orașului, pregătindu-l pentru construcția de noi apartamente și magazine. Acest episod etalează viziunea companiei Volvo CE și însemnătatea acestor mega-proiecte: aceea de a construi lumea în care dorim să trăim”, a afirmat Tiffany Cheng din cadrul Volvo CE.

Episodul Kiruna vine după primul episod al Listei de mega-proiecte, care a prezentat reconstrucția importantă a autostrăzii interstatale 4 din Florida. Mega-proiectele din seria oferită de Volvo CE constituie, de asemenea, elemente esențiale ale noii reviste Spirit relansate în format tipărit, online și pe rețelele de socializare.

Acest al doilea episod al 'Listei de mega-proiecte' este acum disponibil la www.volvoce.com/spirit. Pentru filmul Listei de mega-proiecte, faceți clic aici.