Construction Equipment România

Volvo adaugă un plus de vigoare şi precizie excavatoarelor compacte de 3 şi 4 tone

Noile excavatoare compacte ECR35D, EC35D şi ECR40D oferite de Volvo Construction Equipment dispun de cabine confortabile şi elemente de comandă avansate şi uşor de folosit, pentru asigurarea preciziei în manevrare.

Volvo adaugă un plus de vigoare şi precizie excavatoarelor compacte de 3 şi 4 tone

Construite pe baza unui design de calitate dovedită, excavatoarele compacte ECR35D şi ECR40D cu rază scurtă de pivotare sunt proiectate să lucreze cu putere şi precizie în spaţii înguste. Totodată, modelul EC35D, care este mai convenţional, dispune de o arhitectură similară şi asigură nivele înalte de confort, performanţă şi versatilitate. Uşurinţa în deservire, versatilitatea şi nivelul mai înalt de eficienţă de care dispun ajută noile modele să fie mai productive într-o varietate de aplicaţii.

Noile excavatoare Volvo din clasa de trei şi patru tone dispun de cabine solide, spaţioase şi confortabile, care sunt compatibile cu FOPS, TOPS şi ROPS. Uşa de dimensiuni mari şi accesul în trei puncte conferă siguranţă la intrarea şi ieşirea în/din utilaj; acest lucru este deosebit de util la aceste utilaje de dimensiuni mai mici, deoarece operatorii trebuie adesea să intre şi să iasă în/din cabină în mod regulat. În interior, consola şi scaunul multi-reglabil sunt montate pe aceeaşi suspensie şi se mişcă la unison – asigurând absorbţia şocurilor şi vibraţiilor, reducând oboseala şi facilitând controlul utilajului indiferent de condiţiile de teren. Atât modelul convenţional, cât şi utilajele cu rază scurtă de pivotare echivalente, oferă o vizibilitate panoramică superioară.

Utilaje mici, productivitate mare
Utilajul EC35D combină un motor Volvo D1.8A nou, conform cu stage 3A, cu un sistem hidraulic care asigură un nivel înalt de performanţă şi o funcţionare lină – permiţându-le clienţilor să realizeze mai mult cu mai puţin efort în cadrul tuturor aplicaţiilor. Elementele de comandă tactilă intuitive uşurează manevrarea utilajului, permiţându-le operatorilor să obţină forţe de săpare şi ridicare înalte, sau să manipuleze cu uşurinţă ataşamentele hidraulice puternice.

Datorită razei scurte de pivotare şi poziţionării cilindrului catargului în partea stângă, sub cabină, noile excavatoare Volvo ECR35D şi ECR40D sunt ideale pentru lucrul în condiţii de spaţiu restrâns şi pot fi folosite pe şantierele înguste, reducând totodată riscul de a deteriora utilajul şi mediul înconjurător. Pilonul de pivotare şi cilindrul rămân în perimetrul şenilelor atunci când se află în poziţie laterală, iar mişcările de răsucire şi deplasare laterală sunt controlate simultan pentru a permite poziţionarea rapidă şi uşoară a utilajului.

Interfaţa operatorului permite adaptarea performanţei
Fiecare utilaj este disponibil împreună cu un sistem electronic care le permite operatorilor să efectueze un reglaj fin al funcţiilor şi setărilor prin intermediul unei tastaturi şi al unui monitor. Sistemul poate salva un număr de până la trei profile, reglând comportamentul utilajului în funcţie de aplicaţie/preferinţele operatorului. Sistemul mai include:

• Patru butoane corespunzătoare ataşamentelor, care permit reglarea cu precizie a fluxului hidraulic din interiorul cabinei.
• Un mod ECO care reduce consumul de combustibil cu până la 10%.
• Două turaţii preselectate ale motorului (reglabile de către utilizator), pentru aplicaţii precum cele de nivelare sau ridicare.
• Un sistem automat de aducere la ralanti, care reduce zgomotele deranjante şi scade consumul de combustibil.
• Funcţia de decuplare automată a motorului reduce numărul de ore de funcţionare a motorului, costurile de întreţinere şi nivelul de depreciere a utilajului.
• Mementouri pentru service.

Pentru cei care preferă un nivel mai înalt de simplitate, utilajele ECR35D, EC35D şi ECR40D sunt disponibile şi în varianta cu aspect mai tradiţional, fără acest pachet de dotări electronice.

Indiferent de versiunea aleasă, clienţii beneficiază de o listă lungă de caracteristici standard care îi ajută să îşi desfăşoare operaţiunile zilnice în mod eficient. Echipate cu o forţă de tracţiune bună şi un design eficient al lamei, noile excavatoare conferă o performanţă înaltă în timpul excavării. Funcţia de plutire a lamei permite, de asemenea, finisarea cu precizie în cadrul aplicaţiilor de nivelare, în timp ce funcţia automată de deplasare cu două viteze reduce timpul de repoziţionare.

Pentru a reduce riscul furtului, este disponibil un sistem opţional de prevenire a pornirii. Pentru a porni utilajul, pot fi introduse un număr de până la trei coduri de utilizator prin intermediul tastaturii. (Codurile din 4 caractere sunt selectabile de către utilizator).

Mentenanţa este uşurată
Pentru a maximiza timpul de funcţionare, aceste excavatoare compacte noi oferite de Volvo CE sunt proiectate să asigure un cost de proprietate total scăzut, datorită unei combinaţii de mai multe caracteristici eficiente. Capotele cu deschidere largă oferă un nivel bun de acces la punctele de umplere şi pentru efectuarea inspecţiilor zilnice, iar conductele de umplere cu combustibil şi ulei hidraulic din partea din spate sunt bine protejate. Verificarea şi completarea uleiului hidraulic se efectuează printr-un vas transparent, care permite detectarea din timp a unei posibile contaminări şi acţionează ca un filtru în timpul umplerii rezervorului.

Toate filtrele sunt montate în serie pentru a permite efectuarea cu uşurinţă a operaţiunilor de mentenanţă, iar punctele de inspecţie de service sunt accesibile de la nivelul solului. Intervalele de ungere au fost extinse la 50 de ore, reducând la minimum timpul necesar mentenanţei zilnice.

Uneltele necesare lucrului
Volvo oferă o gamă cuprinzătoare de ataşamente şi soluţii pentru clienţi, pentru a asista aceste utilaje noi. Acestea includ cuplaje rapide mecanice sau hidraulice, o camă hidraulică, un ciocan hidraulic sau o cupă pentru săparea şanţurilor – toate acestea conferind flexibilitate şi eficienţă.

Specificaţii principale:

Specificaţii principale

Utilajele Volvo ECR35D, EC35D şi ECR40D dotate cu motoare conforme cu Stage IIIA sunt disponibile în regiunea EMEA.
 

Final.

April 2016

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi: www.volvoce.com/press 

Sau contactaţi:

Thorsten Poszwa 
Director, External Communications 
Volvo Construction Equipment 
Tel: int +32 490 65 96 68 
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal
  
Brian O'Sullivan

SE10
Londra
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com