Construction Equipment România

Vânzările companiei Volvo CE au scăzut cu 2% în trimestrul al treilea

Marja a înregistrat o îmbunătățire în ciuda volumelor de vânzări stagnante înregistrate de Volvo Construction Equipment în trimestrul al treilea.

Ameliorarea pieței europene și creșterea cu 17% a volumului de comenzi nu au reușit să compenseze slăbiciunea continuă înregistrată pe alte piețe, ducând astfel la o scădere cu 2% a vânzărilor companiei Volvo Construction Equipment (Volvo CE) în trimestrul al treilea, după ajustarea la fluctuațiile de curs valutar.

Vânzările nete în trimestrul al treilea au scăzut cu 3%, atingând valoarea de 11.539 milioane SEK (11.884). După ajustarea la fluctuațiile de curs valutar, vânzările nete înregistrate au fost în scădere cu 2%. Veniturile din exploatare ajustate au crescut până la valoarea de 601 milioane SEK (576), ceea ce corespunde unei marje operaționale de 5,2% (4,8).

Volumul net de comenzi în trimestrul al treilea a înregistrat o creștere de 17% comparativ cu același trimestru al anului 2015, deși de la nivele scăzute. Volumul de comenzi a înregistrat o creștere la nivelul tuturor regiunilor. În Europa, volumul înalt de comenzi în Franța și Germania a fost contrabalansat de numărul scăzut de comenzi din Norvegia și Rusia. Creșterea înregistrată în America de Nord s-a datorat în parte lansării echipamentelor compacte cu motoare conforme cu Tier IV final. În America de Sud, creșterea volumului de comenzi s-a datorat în mare parte companiei SDLG din Brazilia. Volumul de comenzi înregistrat în Asia (inclusiv China) a fost cu 24% mai ridicat. Acest lucru s-a datorat volumului sporit de comenzi pentru echipamente marca Volvo, în principal pentru excavatoare, venite din China, creșterii puternice și continue manifestate în India, precum și numărului crescut de comenzi pentru produsele marca SDLG înregistrate în China și Asia de Sud-Est. În trimestrul al treilea, nivelul de livrări a fost același cu cel din anul trecut. Nivelul mai mare de livrări în Europa, precum și creșterea numărului de livrări de produse marca SDLG înregistrată pe piețele de export și pe piața chineză de excavatoare în curs de stabilizare, au fost contrabalansate de volumul mai redus al vânzărilor de utilaje marca Volvo în Orientul Mijlociu și cele două continente americane.

"În ciuda cererii în continuare scăzute, marja operațională a înregistrat o ușoară îmbunătățire în trimestrul al treilea, ajungând la 5,2%. Un alt aspect pozitiv a fost faptul că numărul de comenzi a crescut ușor la nivelul tuturor regiunilor, în ciuda nivelurilor scăzute din regiunile BRIC", a comentat d-nul Martin Weissburg, președintele Volvo Construction Equipment. "Nu anticipăm nicio creștere imediată a cererii și continuăm munca la nivel intern pentru a ne concentra asupra regiunilor în care Volvo CE are o prezență puternică."

Pe durata acestui trimestru, Volvo CE a dezvăluit o gamă întreagă de inovații precum un încărcător compact hibrid care are potențialul de a îmbunătăți eficiența consumului de combustibil cu până la 50%, precum și prototipuri pentru un încărcător compact și un camion autonome.

Tab Q3 2016Final.

Octombrie 2015

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați: www.volvoce.com/press
Sau contactați:

Tiffany Cheng
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 499 56 68 47
Email: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan
SE10
Londra
Tel: int +44 77 333 50307
Email: brian.osullivan@se10.com

Vizitați http://www.thenewsmarket.com/volvogroup pentru a accesa înregistrarea video transmisă standard din partea Grupului Volvo. Puteți previzualiza și solicita materialul video sub forma fișierelor MPEG2 sau al benzilor Beta SP. Înregistrarea și materialul video sunt gratuite pentru mass-media.