Construction Equipment România

Ajungeți mai departe cu noul excavator pe roți Volvo din seria E

Construit pe baza unui design de calitate dovedită, excavatorul pe roți EW220E oferit de Volvo Construction Equipment combină confortul, puterea și precizia în mișcare, pentru un nivel suprem de performanță.

volvo wheeled excavator ew180e

Modelul EW220E se alătură acum gamei de excavatoare pe roți oferite de Volvo Construction Equipment și este echipat cu toate caracteristicile cunoscute ale fratelui său mai mic, modelul EW180E, plus multe altele. Faceți față cu ușurință aplicațiilor solicitante datorită noului catarg din două piese pentru regim greu de lucru, care oferă o capacitate de ridicare înaltă. În plus, acest utilaj puternic poate accesa materiale aflate la mai mult de 10 metri distanță.

Un utilaj pe roți impresionant

Modelul EW220E poate desfășura o varietate de sarcini datorită unei game întregi de atașamente și configurații flexibile. Utilajul este disponibil din fabrică în două modele, unul omologat pentru deplasarea pe drumurile publice și unul pentru teren accidentat - care dispune de o contragreutate mai grea. Clienții pot alege, de asemenea, dintr-o selecție de anvelope de înaltă calitate, disponibile atât în varianta simplă cât și în varianta dublă, în funcție de condițiile de teren. Motorul de deplasare de calitate dovedită conferă forța de tracțiune necesară pentru urcarea pantelor sau deplasarea pe teren accidentat, în timp ce sistemul opțional de suspensie a catargului (BSS) intră automat în funcțiune la viteza de 5 km/h (3,11 mph) pentru a absorbi șocurile și a reduce revărsarea cupei.

Excavatorul pe roți din seria E poate fi personalizat cu ajutorul unei game de atașamente Volvo, construite special pentru a asigura timpi de ciclu și o eficiență a consumului de combustibil îmbunătățite. Noile cupe pentru săparea șanțurilor reprezintă partenerul perfect pentru lucrările de amenajare a teritoriului, modelare a pantelor sau întreținere a șanțurilor, în timp ce rotorul basculant Steelwrist® montat din fabrică conferă un nivel suprem de control. Pentru a profita la maxim de utilajul dumneavoastră, conductele auxiliare opționale asigură un flux și o presiune optime atunci când atașamentele aflate în funcțiune necesită un flux mono- sau bidirecțional.

Operatorul poate nu numai să schimbe atașamentele ușor și rapid pe șantier, dar și să le transporte cu ușurință de pe un șantier pe altul. Proțapul de remorcă opțional poate tracta remorci cu greutatea de până la trei tone – sau opt tone cu frâne inerțiale – și poate fi montat pe consolele de reazem sau lama paralelă. Operatorii își pot, de asemenea, aduce cu sine toate sculele, depozitându-le într-o cutie de scule specială de tip sertar care glisează de sub șasiu. Introdusă pentru prima dată de Volvo, cutia de scule poate transporta până la 130 kg. Divizoarele cu care este prevăzută cutia, care pot fi reglate în cinci poziții diferite, ajută operatorul să rămână organizat, în timp ce un opritor mecanic previne glisarea în afară a sertarului în timpul transportului sau exploatării.

Confort și control

Având în vedere vizibilitatea panoramică impresionantă și interfața poziționată ergonomic de care dispune cabina Volvo cu certificare ROPS, nu este de mirare că aceasta este lider în industria de profil. Cabina special concepută dispune de spațiu generos pentru picioare și spațiu amplu de depozitare, deoarece un operator care se simte confortabil este un operator productiv.

Pentru un plus de confort, sistemul de control confortabil al deplasării (CDC) îi oferă operatorului ocazia de a dirija utilajul folosind numai rola de ghidare de pe pârghia de comandă, la o viteză de până la 20 km/oră (12 mile/oră) – o caracteristică nouă a gamei de excavatoare pe roți Volvo. Coloana de direcție, specifică utilajului EW220E, poate fi demontată pentru un plus de confort; operatorul poate apoi controla întregul utilaj – inclusiv rotorul basculant, lama și consolele de reazem – utilizând numai pârghiile de comandă.

Pe lângă camerele video retrovizoare și laterale standard, utilajul EW220E poate fi, de asemenea, echipat cu opțiunea Volvo Smart View (vizualizare inteligentă Volvo) – trei camere de luat vederi atașate pe cadru, care conlucrează pentru a oferi imagini în timp real ale utilajului în funcțiune, văzut de deasupra, pentru a ușura navigarea în situații dificile. Acesta poate fi integrat în afișajul utilajului sau poate fi instalat ca ecran separat.

Pentru a permite accesul ușor și în siguranță în și din utilaj, balustradele și treptele sunt vopsite într-o culoare aprinsă și, opțional, poate fi instalată o 'lumină de întâmpinare' – controlată de la distanță – pentru a ghida operatorii pe întuneric.

excavator pe roți volvo ew180e

Construit pentru a muta material

Echipat cu un motor Volvo puternic conform cu Tier 4 Final, care conferă un cuplu înalt la turație redusă, utilajul EW220E asigură o performanță superioară. Pentru a reduce consumul de combustibil și a menține totodată productivitatea, modul ECO pornește automat. Acesta este sporit de funcția automată de aducere la ralanti și decuplare a motorului, care se activează după o durată de timp prestabilită, ajutând la rândul său la reducerea uzurii utilajului.

Acest excavator pe roți a fost proiectat și testat pentru a garanta cele mai înalte standarde de eficiență și fiabilitate. Șasiul de design durabil oferă o gardă la sol înaltă în timpul deplasării pe teren accidentat și dur, în timp ce osiile robuste – echipate cu oscilație automată sau controlată de către operator a osiei frontale – conferă putere în cadrul aplicațiilor solicitante.

Pentru o exploatare mai lină și mai eficientă, utilajul EW220E poate fi echipat cu o frână de excavare automată, introdusă de Volvo pentru prima dată acum mai bine de 10 ani. Această opțiune inteligentă acționează automat frâna de serviciu și blochează oscilația atunci când viteza utilajului atinge valoarea zero.

Pentru a menține utilajul EW220E în cea mai bună stare de funcționare, acest model a fost proiectat pentru a conferi ușurință în mentenanță. La întreaga gamă de excavatoare pe roți din seria E, punctele de ungere au fost grupate la un loc și filtrele au fost amplasate în spatele capotelor cu deschidere largă ale motorului, toate fiind accesibile de la nivelul solului. Întreținerea este ușurată datorită accesului îmbunătățit la diferite zone cum ar fi radiatoarele și sitele acestora, ajutând operatorii să se mențină în permanență pe drumul cel bun.

În plus, Volvo oferă o gamă de servicii post-vânzare pentru a evita perioadele de nefuncționare neplanificate. Anumite soluții precum piesele Volvo originale, monitorizarea utilajului sau planurile de întreținere permit excavatoarelor noastre Volvo pe roți să maximizeze randamentul investiției proprietarilor lor.

 


Specificații principale pentru utilajul EW220E T4f

Motor

Volvo D6J

Greutatea operațională

kg

22180

lb

48898,4716

Putere brută

kW

129

CP (imp)

172,99158

... la turația motorului

r/min

1800

Capacitatea cupei

m3

1

yd3

1,307951

Capacitate maximă de ridicare

kg

8500 pe față / 4800 în lateral

lb

-

... la amplitudine / înălțime

m

6 / 1,5

ft

20 / 5

Raza maximă de săpare

mm

10150

ft in

33'4"

Adâncimea maximă de săpare

mm

6310

ft in

20'8"

Forța de spargere (ISO) (Normală)

kN

132

lbf

29674,7748

Forța de spargere (ISO) (Amplificată)

kN

117

lbf

26302,6413

Viteza maximă

km/h

30

mile/h

18,641136