Construction Equipment România

Noile încărcătoare compacte Volvo din seria G combină confortul cu siguranța și performanța puternică

Încărcătoarele compacte L30G și L35G oferite de Volvo Construction Equipment dispun de o cabină spațioasă și confortabilă, precum și motoare puternice – ambele modernizate pentru a asigura mai mult confort și costuri de proprietate mai scăzute.

Noile încărcătoare compacte Volvo din seria G combină confortul cu siguranța și performanța puternică

În ciuda faptului că sunt mici de statură, încărcătoarele compacte L30G și L35G oferite de Volvo Construction Equipment dispun de forțe mari de rupere și ridicare, precum și de o gardă la sol superbă, ceea ce le permite să rivalizeze cu utilajele de dimensiuni mult mai mari. Dotate cu cel mai nou motor Volvo D3.3M, utilajele modernizate din seria G respectă cerințele stringente cu privire la emisii ale reglementărilor Tier 4 Final/Stage IIIB fără a necesita instalarea unui filtru de particule diesel (DPF). Construite pe baza unui design inteligent, bine protejate și oferind un nivel incredibil de manevrabilitate, încărcătoarele compacte Volvo de 5,5-6,1 tone sunt ideale pentru lucrul în spații restrânse sau înguste, conferind un nivel superior de durabilitate pentru o performanță de durată.

Funcționare lină
Având în vedere vizibilitatea panoramică, elementele de comandă poziționate în mod ergonomic și accesul ușor cu care se poate lăuda cabina Volvo, nu este de mirare că aceasta este lider în industria de profil.

Parbrizul curbat conferă o vedere excelentă asupra zonei din față, în timp ce noul ștergător și țeava de eșapament montată în poziție mai joasă lărgesc câmpul vizual, optimizând astfel vizibilitatea asupra zonei din spate. Pentru a crea un mediu de lucru mai confortabil și productiv, coloana de direcție reglabilă a fost reproiectată pentru a-i oferi operatorului mai mult spațiu, în special în jurul genunchilor, atunci când stă pe scaun, permițându-i astfel să desfășoare cu ușurință sarcini de lucru dificile. În același timp, îmbunătățirile aduse tabloului de bord frontal, volanului și pedalei de accelerație amplifică și mai mult experiența în conducere a operatorului. Treptele anti-alunecare robuste au fost mutate în poziție mai joasă pentru a permite intrarea și ieșirea ușoară și în siguranță în și din cabină, prima treaptă fiind vopsită în portocaliu aprins pentru a contrasta cu mediul înconjurător și a ajuta la ghidarea operatorului.

Indiferent de condițiile de teren, încărcătoarele compacte L30G și L35G oferă o deplasare lină. Articulația oscilantă și sistemul opțional de suspensie a catargului absorb șocurile datorate denivelărilor de teren, în timp ce sistemul hidraulic dublu permite efectuarea simultană a operațiunilor de ridicare și direcționare pentru ca operatorii să nu fie nevoiți vreodată să compromită puterea în favoarea manevrabilității. Aceste caracteristici, împreună cu pedala unică de frânare progresivă, le conferă liniște sufletească proprietarilor utilajelor, știind că acestea sunt ușor de condus, chiar și pentru operatorii cu mai puțină experiență.

Performanță înaltă
Încărcătoarele compacte L30G și L35G sunt echipate cu motoare Volvo care respectă reglementărileTier 4 Final/Stage IIIB (55,4 kW/ 74,8 CP), care le conferă toată puterea necesară pentru îndeplinirea sarcinilor grele de lucru. Pentru a menține un nivel înalt de putere fără nevoia de regenerare, clienții pot selecta motorul D3.3M nou introdus, care este prevăzut cu un catalizator de oxidare a motorinei. Celor care au nevoie ca încărcătorul lor compact Volvo să își desfășoare activitatea în medii sensibile, le stă la dispoziție versiunea D3.3H , inclusiv un filtru de particule diesel.

Datorită punților de tip portal unice în industria de profil și dispozitivelor de blocare 100% a diferențialului pentru roțile din față și din spate, aceste încărcătoare compacte oferă cea mai bună gardă la sol din întreaga clasă și un nivel inegalabil de tracțiune. Prin simpla apăsare a unui comutator, operatorul poate cupla dispozitivele de blocare a diferențialului pentru a se asigura că fiecare dintre roți primește maximum de putere, reducând astfel patinarea anvelopelor în condiții de teren instabil.

Indiferent dacă manipulează mărfuri delicate, dacă se deplasează frecvent de pe un șantier pe altul sau dacă utilizează atașamente solicitante, încărcătoarele compacte oferite de Volvo își îndeplinesc sarcinile de lucru fără întârziere, indiferent de aplicație. Mecanismul de antrenare hidrostatică cu funcționare lină asigură timpi de ciclu rapizi, în timp ce opțiunea de viteză înaltă reduce timpul de tranzit. O pompă hidraulică opțională crește fluxul auxiliar până la 100 de litri pe minut, sporind productivitatea utilajului.

Maximizați disponibilitatea utilajului dvs.
Datorită mai multor caracteristici de înaltă performanță, aceste încărcătoare compacte maximizează eficiența și asigură un nivel scăzut al costurilor de proprietate totale.

Operatorul poate opta între sistemul cinematic cu bare în Z – care permite o deplasare paralelă excelentă în timpul operării cu furca pentru paleți – și sistemul de cuplare TP – care asigură o forță înaltă de basculare în întregul interval de ridicare – oferite de Volvo, ceea ce îi permite să ajusteze cu precizie utilajul în funcție de specificul fiecărei aplicații. Dacă selectează suportul pentru atașamente de tip Z, clienții se vor bucura de un nivel sporit de performanță și sarcini utile mai mari. În același timp, suportul pentru atașamente Volvo original permite utilizarea de atașamente în timpul exploatării încărcătoarelor Volvo de dimensiuni mai mari, reducând astfel inventarul general. Cuplajul rapid universal, disponibil la modelul L30G, garantează compatibilitatea cu majoritatea atașamentelor pentru miniîncărcătoare și încărcătoare compacte pe șenile.

Toate încărcătoarele compacte Volvo dispun de un motor montat în poziție transversală, care conferă simultan un echilibru de excepție și un nivel excelent de acces în vederea desfășurării verificărilor de service. Pentru a ajuta la minimizarea timpului de nefuncționare impus de operațiunile de mentenanță, utilajele L30G și L35G oferă un interval de ungere impresionant, de 100 de ore. Aceste încărcătoare compacte sunt ușor de întreținut și, în plus, conferă o performanță de durată și simplifică operațiunile de mentenanță datorită frânei cu discuri. Disponibilă anterior numai pentru modelele de viteză înaltă, frâna cu discuri este acum furnizată ca dotare standard pentru întreaga gamă de utilaje din seria G.

Pentru liniștea dvs. sufletească, garda la sol înaltă oferită de punțile de tip portal și contragreutatea din spate turnată și robustă protejează componentele vitale împotriva deteriorării cauzate de pietre și alte obstacole.

Funcționarea la capacitate maximă este ușurată de gama de atașamente Volvo testate riguros și aprobate. Operatorul poate alege dintre cupe, furci, graifăre și brațe de manipulare a materialelor puse la dispoziție de Volvo, pentru a descătușa întregul potențial al utilajelor lor L30G și L35G și pentru a spori versatilitatea și eficiența acestora.

Specificații principale

Specificații principale*Informațiile despre utilajul L30G se bazează pe modelul L30G prevăzut cu cabină, anvelope 365/80 R20 și cupă universală de 1 M3. În mod similar, informațiile despre utilajul L35G se bazează pe modelul L35G prevăzut cu cabină, anvelope 405/70 R20, sistem de cuplare cu bare în Z, cupe universale de 1,2 M3 și furci FEMIII.

Final.

April 2016

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi: www.volvoce.com/press

Sau contactaţi:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

Brian O'Sullivan
SE10
Londra
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com