Construction Equipment România

Noile compactoare din seria B se adaptează din mers condiţiilor dificile

Noile compactoare de sol SD75B, SD115B şi SD135B oferite de Volvo Construction Equipment sunt prevăzute din abundenţă cu tehnologie avansată care se adaptează aplicaţiei şi şantierului de lucru, oricât de dificil ar fi, conferind un nivel maxim de versatilitate şi performanţă.

Noile compactoare din seria B se adaptează din mers condiţiilor dificile

Faceţi cunoştinţă cu noile compactoare de sol conforme cu Stage IV oferite de Volvo Construction Equipment. Aceste utilaje versatile şi inteligente ajută operatorul să atingă cel mai înalt nivel de performanţă şi eficienţă posibil, indiferent de cerinţele sarcinilor pe care le are de îndeplinit. De exemplu, sistemul avansat de comandă a tamburului îi permite operatorului – prin intermediul unei console uşor de utilizat – să regleze frecvenţa şi amplitudinea, compensând astfel schimbările survenite în tipul şi condiţiile de sol. Dotarea standard include două setări de frecvenţă, cu posibilitatea de a include cinci astfel de setări ca dotare opţională. Se poate selecta o amplitudine înaltă sau joasă pentru a regla forţa dinamică a tamburului în funcţie de lucrarea care trebuie îndeplinită şi adâncimea materialului. În plus, forţa centrifugă optimizată şi funcţia de auto-vibraţie îmbunătăţesc, la rândul lor, performanţa, uşurinţa în operare şi productivitatea.

Sistemul de tracţiune oferă posibilităţi excelente de căţărare şi tracţiune în cadrul aplicaţiilor dificile, cum ar fi pantele abrupte sau suprafeţele alunecoase, prevenind patinarea tamburului sau a roţilor şi asigurând o pantă maximă, o performanţă şi o productivitate excelente.

Compactoarele din seria B pot fi asamblate în trei configuraţii diferite şi sunt disponibile în varianta cu tambur neted sau în cea cu tambur cu picioare de compactare. Compactorul poate fi, de asemenea, convertit rapid şi uşor de la configuraţia cu tambur neted, prin ataşarea cu ajutorul clemelor a unui tambur cu picioare de compactare – ceea ce îi îmbunătăţeşte şi mai mult versatilitatea.

Excepţional de eficient
Motorul Volvo de calitate superioară, conform cu Stage IV, conferă un cuplu înalt la turaţie redusă, pentru a asigura un nivel redus de emisii şi un consum scăzut de combustibil fără a face rabat la putere. Modul ECO este furnizat acum ca dotare standard la modelele SD75B, SD115B şi SD135B, reducând consumul de combustibil cu 40% prin adaptarea turaţiei motorului la modul de operare. În plus, noul design excentric conferă viteze de accelerare mai rapide la o presiune mai scăzută, pentru o mai bună eficienţă a consumului de combustibil.
Sistemul de regenerare pasivă curăţă automat filtrele în timpul funcţionării normale, fără a necesita intervenţia operatorului şi fără vreun impact negativ asupra performanţei. În acelaşi timp, ventilatorul cu acţionare hidraulică şi turaţie variabilă intră în funcţiune doar atunci când este necesar. Turaţiile mai reduse ale ventilatorului reduc nivelul de zgomot, ceea ce sporeşte confortul operatorului şi reduce costurile de proprietate totale.

Confort şi control
Totodată, compactoarele din seria B ajută la promovarea unei productivităţi şi eficienţe înalte a operatorului datorită cabinei de top în industria de profil, care dispune de vizibilitate excelentă, elemente de comandă ergonomice şi grupate la un loc, precum şi un mediu confortabil. Cabina cu certificare ROPS/FOPS este prevăzută cu o suprafaţă vitrată de la podea până la plafon, pentru o vedere impresionantă asupra şantierului de lucru, cu linii de vizare clare până la nivelul tamburului din faţă, în timp ce scaunul complet reglabil se roteşte şi glisează pentru a spori şi mai mult vizibilitatea şi confortul. Noul ecran color de cea mai înaltă tehnologie pus la dispoziţia operatorului, care afişează informaţii operaţionale şi diagnostice cheie, este uşor vizibil în permanenţă, chiar şi în condiţii de lumină solară puternică.

Robuste şi fiabile
Noile utilaje Volvo SD75B, SD115B şi SD135B se numără, de asemenea, printre cele mai robuste şi durabile compactoare de sol de pe piaţă, conferind o disponibilitate superbă şi o durată de funcţionare îndelungată. Modelele din seria B sunt echipate numai cu componente de cea mai bună calitate, direcţionare inteligentă a conductelor şi un design imaculat. Tamburul pentru regim greu de lucru, articulaţia centrală şi componentele cadrului din faţă sunt proiectate şi fabricate pentru a conferi longevitate şi performanţă. Cadrele sunt sudate şi construite din oţel de înaltă calitate, sudurile precise şi uniforme garantând o structură robustă. Toate componentele şi elementele electronice au fost mutate în interiorul cabinei şi au fost montate pe peretele posterior pentru a le proteja de fenomenele climatice.


Cabina basculantă este prevăzută ca dotare standard la modelele din seria B, pentru a permite accesul uşor la toate componentele hidraulice, în scopul mentenanţei. Capota motorului se ridică prin acţionare electrică pentru un acces amplu la compartimentul motor de la nivelul solului. Operaţiunile de întreţinere şi inspecţiile pot fi efectuate în mod mai eficient cu asigurarea unui timp de nefuncţionare minim – sporind astfel productivitatea şi fiabilitatea de ansamblu.

Specificaţii principale:  

Specificaţii principaleCompactoarele de sol SD75B, SD115B şi SD135B sunt disponibile pe pieţele reglementate EMEA.

Final.

January 2016

Thorsten Poszwa  
Director, External Communications  
Volvo Construction Equipment
Tel: int + 32 4918 60331
Email: thorsten.poszwa@volvo.com 
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal

 

Brian O'Sullivan
SE10
Londra
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com