Construction Equipment România

EWR170E - Intrați în acțiune

Pentru a veni în întâmpinarea cererii de excavatoare pe roți cu rază scurtă de pivotare în continuă creștere în industria de profil, Volvo Construction Equipment are plăcerea de a prezenta noul model EWR170E, care aduce cu sine o gamă completă de caracteristici inteligente și o eficiență excelentă a consumului de combustibil.

volvo wheeled excavator ew170e

Un mediu eficient

Utilajul EWR170E dispune de o cabină Volvo de top, prevăzută din construcție cu spațiu generos pentru picioare și vizibilitate panoramică facilitată de ferestrele largi și camerele video amplasate în lateral și în partea din spate. Poziționarea combinată a motorului în partea din spate a utilajului, care creează spațiu suplimentar în partea din dreapta față a acestuia, oferă o vedere clară pe partea dreaptă. Acest excavator pe roți poate fi, de asemenea, echipat cu opțiunea Volvo Smart View (vizualizare inteligentă Volvo) – trei camere de luat vederi atașate pe cadru, care conlucrează pentru a oferi imagini în timp real ale utilajului în funcțiune, văzut de deasupra, pentru a ușura navigarea în situații dificile. Acesta poate fi integrat în afișajul utilajului sau poate fi instalat ca ecran separat.

Pentru un plus de confort, operatorul poate selecta dintr-o gamă de mânere pentru pârghiile de comandă și poate personaliza elementele de comandă, pentru a crea o scurtătură pentru ștergătoare, camerele video sau funcția de amuțire. În același timp, sistemul de control confortabil al deplasării (CDC) îi oferă operatorului ocazia de a dirija utilajul folosind numai rola de ghidare de pe pârghia de comandă, la o viteză de până la 20 km/h (12 mph) – o caracteristică nouă a gamei de excavatoare pe roți Volvo.

Pentru a permite accesul ușor în și din utilaj, balustradele și treptele sunt vopsite într-o culoare aprinsă și, opțional, poate fi instalată o 'lumină de întâmpinare' – controlată de la distanță – pentru a ghida operatorii pe întuneric. Noul pachet de lămpi LED include acum o a șaptea lumină de lucru suplimentară, care este menită a fi instalată lângă camera video laterală.

Pregătit pentru productivitate

Pentru o exploatare mai lină și mai eficientă, utilajul EWR170E poate fi echipat cu o frână de excavare automată, introdusă de Volvo pentru prima dată acum mai bine de 10 ani. Această opțiune inteligentă acționează automat frâna de serviciu și blochează oscilația atunci când viteza utilajului atinge valoarea zero. Pentru a îmbunătăți timpii de ciclu și a spori eficiența consumului de combustibil, funcția opțională de plutire a catargului conservă energie pentru alte circuite hidraulice, economisind puterea pompei și reducând fluxul de lichid în timpul coborârii catargului.

Eficiența consumului de combustibil este completată de motorul Volvo conform cu Tier 4 Final renumit, care oferă un cuplu înalt la turații reduse ale motorului. În plus, funcția automată de aducere la ralanti reduce turația motorului la minimum atunci când elementele de comandă sunt inactive pe durata unei perioade de timp prestabilite – iar funcția automată de decuplare a motorului oprește motorul după o perioadă prestabilită de inactivitate a utilajului. Consumul de combustibil este redus și mai mult de modul ECO, care se activează automat, optimizând eficiența consumului de combustibil și menținând productivitatea. În plus, procesul de regenerare pasivă curăță automat filtrele de particule (DPF) fără a afecta în niciun fel performanța.

Pentru a spori stabilitatea în timpul deplasării la viteze ridicate pe teren accidentat, utilajul EWR170E este echipat cu un sistem opțional de suspensie a catargului (BSS). Dotat cu un circuit hidraulic și clapetă de suprapresiune a gazului, sistemul BSS intră automat în funcțiune la viteza de 5 km/h (3 mph) pentru a absorbi șocurile, ceea ce ar putea tulbura încărcătura cupei.

Versatil prin natura sa

Utilajul EWR170E poate fi configurat în mod individual cu osii standard cu lățimea de 2,5 m sau – pentru a spori stabilitatea – cu osii de 2,75 m și lamă. Aprobat pentru utilizarea pe drumurile publice, acest excavator pe roți extrem de versatil dispune de un proțap de remorcă opțional omologat pentru drumurile publice, care poate tracta până la opt tone (pentru remorcile dotate cu frâne inerțiale). Operatorii își pot, de asemenea, aduce cu sine sculele proprii – până la o greutate de 130 kg – depozitându-le într-o cutie de scule specială de tip sertar care glisează în mod convenabil de sub șasiu.

Volvo oferă un portofoliu cuprinzător de atașamente proiectate pentru a suplimenta performanța utilajului EWR170E și construite special pentru a conlucra în armonie cu acesta. Pentru a permite schimbarea ușoară și eficientă a atașamentelor, sistemul de gestionare a atașamentelor stochează setările pentru un număr de până la 20 de tipuri diferite.

Pentru a spori productivitatea, clienții pot opta pentru rotorul basculant Steelwrist®. Sistemul montat din fabrică oferă controlul deplin asupra utilajului și rotorului basculant, informațiile fiind prezentate pe un singur afișaj la bordul utilajului.

Disponibilitate

Construit pentru a muta material, utilajul EWR170E dispune de o direcționare optimizată a furtunurilor hidraulice pe catarg și braț, pentru a spori durabilitatea și a reduce riscul de avariere. În plus, noile apărătoare de noroi montate pe osii dispun acum de o suprafață mai mare, pentru ca utilajul să poată fi menținut mai curat.

Pentru a menține utilajul EW170E în cea mai bună stare de funcționare, acest model a fost proiectat pentru a conferi ușurință în mentenanță. La întreaga gamă de excavatoare pe roți din seria E, punctele de ungere au fost grupate la un loc și filtrele au fost amplasate în spatele capotelor cu deschidere largă ale motorului, toate fiind accesibile de la nivelul solului. Întreținerea este ușurată datorită accesului îmbunătățit la diferite zone cum ar fi radiatoarele și sitele acestora, ajutând operatorii să se mențină în permanență pe drumul cel bun.

Pentru a spori profitabilitatea și a menține productivitatea, Volvo oferă o gamă de piese Volvo originale testate, aprobate și disponibile pe scară largă – toate însoțite de o garanție Volvo. Sprijinită de o selecție de servicii, compania Volvo vă ajută să vă mențineți utilajul EWR170E pe drumul cel bun, oferindu-vă opțiuni flexibile de întreținere și reparații, precum și mentenanță planificată.

 

 Specificații principale pentru utilajul EWR170E T4f

Motor

D4J

Greutatea operațională

kg

17950-19200

lb

39573 - 42329

Putere brută

kW

115

CP (imp)

154,2173

... la turația motorului

r/min

2000

Capacitatea cupei

m3

0,7

yd3

0,9155657

Capacitate maximă de ridicare

kg

5500

lb

12125,41

... la amplitudine / înălțime

m

6,00/1,5

ft

20 / 5

Raza maximă de săpare

mm

9360

ft in

30'9"

Adâncimea maximă de săpare

mm

5750

ft in

18'10"

Forța de spargere (ISO) (Amplificată)

kN

126

lbf

28325,9214

Viteza maximă

km/h

35

mile/h

21,747992

Raza de pivotare a părții posterioare

m

1790

ft in

5872'8"