Construction Equipment România

Compania Volvo CE a înregistrat o îmbunătăţire a cotei de piaţă şi a valorii profiturilor subiacente în ultimul trimestru al anului 2015

Valoarea în creştere a profiturilor subiacente şi câştigurile înregistrate la nivelul cotei de piaţă pe segmentele importante ale utilajelor de dimensiuni mai mari nu au fost suficiente pentru a compensa declinul pieţei totale indicat de rezultatele obţinute de Volvo Construction Equipment în ultimul trimestru al anului 2015, perioadă în care vânzările au scăzut cu 11%. Vânzările înregistrate de companie la nivelul întregului an au scăzut cu 3% în 2015.

În trimestrul al patrulea al anului 2015, compania Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a raportat faptul că vânzările nete au scăzut cu 11%, ajungând la valoarea de 10.967 milioane SEK, comparativ cu valoarea de 12.277 milioane SEK înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent. Aceste cifre s-au datorat declinurilor mari înregistrate în continuare în China şi Brazilia, combinate cu turbulenţele manifestate pe multe pieţe din afara continentului nord-american care a dat, de asemenea, semne de încetinire. La nivelul întregului an 2015, vânzările companiei Volvo CE au scăzut cu 3%, ajungând la valoarea de 51.008 milioane SEK, în timp ce veniturile din exploatare aproape s-au dublat şi au atins valoarea de 2.090 milioane SEK, în creştere de la valoarea de 1.231 milioane SEK în 2014.

Transformarea funcţionează
Veniturile din exploatare, excluzând costurile de restructurare, pe durata perioadei finale a anului au rezultat într-o pierdere de 191 milioane SEK, cifră care reprezintă o îmbunătăţire considerabilă comparativ cu pierderea de 815 milioane SEK înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent. Marja operaţională a dat, de asemenea, semne de progres, atingând valoarea de minus 1,7% în această perioadă – în creştere faţă de valoarea de minus 6,6% înregistrată în trimestrul al patrulea al anului 2014. Marja operaţională pentru întregul an a fost pozitivă, atingând valoarea de 4,1%, în creştere faţă de 2,3% în aceeaşi perioadă a anului precedent. Aceste evoluţii relativ încurajatoare au fost înregistrate în ciuda volumelor de vânzări mai scăzute, nivelului redus de utilizare a capacităţii de producţie şi provizionului de credit de 158 milioane SEK din China.

"Pe fondul trendului stagnant până la descendent manifestat pe piaţa globală în 2015, compania Volvo CE a continuat să aplice măsuri interne menite să stimuleze profitabilitatea şi eficienţa resurselor", a comentat D-nul Martin Weissburg, Preşedintele Volvo Construction Equipment. "În ciuda nivelului scăzut al vânzărilor, rezultatele noastre din exploatare s-au îmbunătăţit – şi au fost cu mult mai bune decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2014. Am câştigat cota de piaţă pe segmentele dedicate utilajelor de dimensiuni mai mari şi mai profitabile, am finalizat procesul de încetare a producţiei şi vânzării de noi buldoexcavatoare, gredere şi freze, şi am consolidat o nouă structură administrativă care ne permite să luăm decizii clare şi informate. Acest lucru demonstrează faptul că activităţile desfăşurate de echipele Volvo, SDLG şi Terex Trucks pentru a duce la îndeplinire transformarea noastră ca Volvo CE la nivel global dau roade."

Tabel 1. Volvo Construction Equipment, vânzări nete pe fiecare zonă de piaţă, în milioane de coroane suedeze

Tabel 1. Volvo Construction Equipment, vânzări nete pe fiecare zonă de piaţă, în milioane de coroane suedezeFinal.

Februarie 2016

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi: www.volvoce.com/press 

Sau contactaţi:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com
Twitter: http://twitter.com/VolvoCEGlobal 

Brian O'Sullivan
SE10
Londra
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com