Construction Equipment România

Volvo Construction Equipment a înregistrat o creștere cu 27% a vânzărilor în anul 2018

Ca urmare a creșterii cu 21% a vânzărilor și cu 24% a livrărilor în trimestrul al patrulea, Volvo Construction Equipment a încheiat cel mai puternic exercițiu financiar din istoria sa, stimulat de nivelul bun al cererii din toate regiunile importante și toate segmentele industriale.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a încheiat anul 2018 într-o poziție puternică, anunțând cel mai bun set de rezultate financiare din toate timpurile și ajutând totodată compania mamă, Grupul Volvo, să obțină rezultate record. Creșterea înregistrată de diviziile de utilaje și servicii, împreună cu cererea sporită din partea sectoarelor de construcții, infrastructură și minerit de pe toate piețele principale, au ajutat compania Volvo CE să obțină îmbunătățiri semnificative ale vânzărilor, veniturilor din exploatare și volumului comenzilor.

În trimestrul al 4-lea al anului 2018, vânzările nete a crescut cu 21%, atingând valoarea de 20.323 milioane SEK (16.730). Veniturile din exploatare au crescut cu 19% și s-au ridicat la 2.157 milioane SEK (1.820), cifră corespunzătoare unei marje operaționale de 10,6% (10,9). Câștigurile au fost influențate pozitiv de nivelul mai ridicat al vânzărilor, care au fost compensate parțial de costurile de producție și cheltuielile de desfacere mai mari. 

La nivelul întregului an, vânzările nete au crescut cu 27%, atingând valoarea de 84.238 milioane SEK (66.313). Veniturile din exploatare ajustate au crescut până la 11.306 milioane SEK (7.917), cifră corespunzătoare unei marje operaționale de 13,4% (11,9). 

Condițiile de piață

Cererea în Europa s-a îmbunătățit pe parcursul trimestrului al patrulea, înregistrând o creștere de 12% până la finalul lunii noiembrie, la care au contribuit creșterea puternică din Rusia și creșterea moderată din Regatul Unit, Franța, Italia și Germania. Continentul nord-american a înregistrat o creștere de 16% pe parcursul aceleiași perioade a anului 2017, sprijinită de cererea mai mare de excavatoare (excavatoarele compacte în creștere cu 10%, excavatoarele de dimensiuni mai mari în creștere cu 23%), în timp ce continentul sud-american s-a bucurat de o creștere cu 20% față de nivelurile scăzute înregistrate în trimestrul al patrulea al anului 2017, datorată în mare parte creșterii din Brazilia. Cu excepția Chinei, piesele asiatice au crescut cu 11% comparativ cu anul trecut, fiind stimulate de îmbunătățirea înregistrată în India. Piața chineză în sine a înregistrat o creștere puternică, mai mare cu 35% față de anul 2017, datorată cererii sporite de excavatoare (compacte și de uz general) și încărcătoare compacte pe roți. 

Comenzi și livrări

Pe parcursul trimestrului al patrulea al anului 2018, Volvo CE a înregistrat o creștere cu 9% a volumului net al comenzilor, datorată în mare parte cererii puternice de utilaje marca SDLG din China. Volumul comenzilor în Europa a crescut cu 2% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017. În America de Nord, volumul comenzilor a înregistrat un declin de 24% din cauza nivelului scăzut de comenzi pentru utilaje de dimensiuni medii și mari, după o cerere puternică în trimestrul al treilea și o perioadă deosebit de puternică în același trimestru al anului 2017 (în care volumul vânzărilor a crescut cu 86%). Volumul vânzărilor a crescut cu 26% în Asia, dar a scăzut cu 5% în America de Sud și cu 22% în Africa și Oceania.

Volumul livrărilor a crescut cu 24% pe parcursul acestei perioade, fiind impulsionat, din nou, de volumele ridicate de livrări de produse SDLG din China și de nivelul bun de creștere înregistrat în toate regiunile importante.

„2018 a fost un an record pentru Volvo CE datorită nivelului bun de cerere înregistrat în sectoarele de construcții, infrastructură și minerit din toate regiunile importante”, a afirmat d-nul Melker Jernberg, președintele companiei Volvo Construction Equipment. „În viitor, întrevedem un potențial și mai mare de a spori flexibilitatea volumelor în cadrul lanțului de distribuție, pentru a îmbunătăți calitatea și a ne dezvolta activitățile din domeniul serviciilor. Un domeniu mai puternic al serviciilor înseamnă că le putem oferi o asistență mai bună clienților noștri și, de asemenea, că putem echilibra mai bine ciclicitatea vânzărilor de echipamente pentru construcții.”

Pe parcursul anului, Volvo CE a continuat să depună eforturi pentru a dezvolta soluții de nouă generație, consolidându-și poziția în domeniile electrificării, automatizării și conectivității. Pe parcursul anului 2018, compania a prezentat prototipuri de utilaje electrice și, în cadrul unei perioade de testare de 10 săptămâni, a testat împreună cu clientul său, Skanska, conceptul de Șantier Electric. Acesta se bazează pe utilizarea de utilaje Volvo autonome, electrice și conectate în cadrul unei cariere de piatră. Rezultatele au demonstrat că un Șantier Electric poate asigura o reducere semnificativă a emisiilor de carbon, precum și a cheltuielilor de exploatare.

La începutul anului 2019, Volvo CE a anunțat că va stopa livrarea de echipamente compacte de dimensiuni mai mici alimentate cu motorină, în favoarea utilajelor complet electrice.