Construction Equipment România

Volvo CE lansează un excavator compact electric și un încărcător compact electric în cadrul expoziției Bauma

Volvo Construction Equipment a lansat două utilaje cu nivel zero de emisii din noua sa gamă de utilaje compacte electrice – excavatorul ECR25 și încărcătorul compact L25.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) își respectă angajamentul de a „Construi ziua de mâine” prin lansarea primului excavator compact electric și primului încărcător compact electric, ambele cu nivel zero de emisii, în cadrul expoziției Bauma din München. Aceste utilaje, care sunt primele modele expuse dintr-o nouă gamă de excavatoare și încărcătoare compacte electrice marca Volvo, aduc cu sine un nivel zero de emisii de gaze de evacuare, niveluri de zgomot cu mult reduse, costuri energetice mai scăzute, o eficiență îmbunătățită și o nevoie mai redusă de întreținere comparativ cu utilajele similare convenționale. Începând de la jumătatea anului 2020, Volvo CE va începe lansarea gamei sale de excavatoare compacte electrice (modelele EC15 - EC27) și de încărcătoare compacte electrice (modelele L20- L28), încetând dezvoltarea în continuare a acestor modele pe baza motoarelor diesel.

Acționare electrică

Pentru a transforma modelele ECR25 și L25 în utilaje electrice, motoarele cu combustie au fost înlocuite cu acumulatori litiu-ion. Modelul ECR25 este echipat cu acumulatori litiu-ion și un motor electric ce acționează sistemul hidraulic pentru a pune în mișcare utilajul și atașamentul acestuia. Acumulatorii utilajului ECR25 stochează suficientă energie electrică pentru a alimenta utilajul timp de opt ore în cadrul celor mai obișnuite aplicații, cum ar fi lucrările de utilități. Utilajul L25 este prevăzut cu acumulatori litiu-ion care permit exploatarea acestuia timp de opt ore în cadrul aplicațiilor obișnuite, inclusiv în cadrul lucrărilor de infrastructură ușoară, grădinărit, amenajarea teritoriului și agricultură. De asemenea, utilajul L25 este echipat cu două motoare electrice dedicate, unul pentru acționarea grupului motopropulsor și unul pentru acționarea sistemului hidraulic. Decuplarea subsistemelor a sporit eficiența atât la nivelul sistemelor, cât și la nivelul întregului utilaj. Utilajele ECR25 și L25 dispun de încărcătoare instalate la bord care permit încărcarea pe timpul nopții prin intermediul unei prize electrice de uz domestic obișnuite. De asemenea, va fi disponibilă și o opțiune de încărcare mai rapidă, care va necesita acces la o rețea electrică de capacitate mai mare.

„Utilajele ECR25 și L25 sunt utilaje revoluționare care demonstrează angajamentul companiei Volvo CE față de tehnologia viitorului”, a afirmat Scott Young, Director de Electromobilitate și Automatizare. „Deoarece aceste utilaje sunt electrice, nu emit în mediul înconjurător particule, oxid de azot sau dioxid de carbon. Acest lucru, precum și faptul că produc un nivel de zgomot extrem de scăzut, le recomandă ca fiind ideale pentru utilizarea în mediul urban și zonele dens populate.”

De la concept la realitate

Lansarea utilajelor ECR25 și L25 vine în urma reacțiilor pozitive înregistrate la adresa utilajelor concept ale companiei Volvo CE în ultimii câțiva ani. Aceasta include prototipul de excavator compact complet electric EX2 și prototipul de încărcător compact electric pe roți LX2. „Chiar dacă ECR25 și L25 sunt utilaje diferite, cunoștințele acumulate în cadrul acestor proiecte de cercetare ne-au ajutat să punem bazele pentru noua gamă de utilaje compacte electrice,” a explicat Young. „Tehnologia pe care am dezvoltat-o este acum suficient de robustă și acest lucru, împreună cu schimbările survenite în comportamentul clienților și mediul de reglementare mai strict, face ca acum să fie momentul ideal pentru lansarea utilajelor noastre compacte electrice.”

Acum că primele utilaje compacte electrice au fost lansate, mai multe utilaje vor fi utilizate și testate de către clienți în cadrul unor proiecte pilot înainte de începerea producției la mijlocul anului 2020.

Inovare pentru un viitor durabil

„Lansarea primelor noastre utilaje electrice de uz comercial marchează un moment semnificativ în efortul companiei Volvo CE de a construi un viitor mai durabil”, a afirmat d-nul Melker Jernberg, Președintele Volvo CE. „În acord cu accentul strategic pe care îl punem pe electromobilitate în toate domeniile de afaceri, ne asumăm poziția de lider în electromobilitate și oferim soluții durabile care să ajute clienții să se bucure de succes. Electrificarea echipamentelor pentru construcții va produce utilaje mai ecologice, mai silențioase și mai eficiente – aceasta reprezintă viitorul industriei noastre.”

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/electrifying-the-future.

Imaginea nr. 1: Cele două utilaje cu nivel zero de emisii sunt ideale pentru utilizarea în mediul urban.
Imaginea nr. 2: Faceți cunoștință cu utilajul electric ECR25.
Imaginea nr. 3: Faceți cunoștință cu utilajul electric L25.