Construction Equipment România

Volvo CE formează un parteneriat cu National Geographic în cadrul unei campanii de dezvoltare durabilă

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) și National Geographic și-au unit forțele pentru a promova un proiect impresionant menit să protejeze o comunitate a cărei existență este amenințată de pericolul creșterii nivelului mărilor.

Volvo mega project Sundarbans

Printr-o nouă colaborare care reflectă valorile și țelurile comune ale celor două companii de a crea o planetă în echilibru, această campanie nouă va dezvălui modul în care excavatoarele Volvo ajută la construirea de îndiguiri în Sundarbans, o regiune istorică aflată între India și Bangladesh, pentru a proteja uscatul împotriva inundațiilor. Delta Sundarbans este deosebit de prețioasă, constituind habitatul tigrului bengalez și fiind un obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO – dar, dacă nu sunt întreprinse măsuri urgente și pe termen lung, aceasta se află sub permanenta amenințare a unui dezastru devastator.

Situată de-a lungul Golfului Bengal, regiunea Sundarbans adăpostește mai multe specii pe cale de dispariție și 4,5 milioane de oameni. Un ciclon devastator care a avut loc în anul 2009 a distrus terenuri fertile și a ucis animale de fermă, apele luând cu ele și pereții din chirpici care protejau insulele. Drept rezultat, zona este acum extrem de expusă pericolului de inundații, mareele fiind atât de dramatice încât aproximativ o treime din uscat dispare și reapare în fiecare zi. În plus, problema este amplificată de lipsa apei curate în India, o țară în care 80% din ape sunt poluate.

Campania arată modul în care 20 de excavatoare Volvo au lucrat și continuă să lucreze în perimetrul acestui obiectiv de patrimoniu pentru a reconstrui fizic aceste îndiguiri și a proteja terenurile și animalele împotriva daunelor cauzate de inundațiile cu apă sărată.

Mega-proiectul Volvo din Sundarbans

Acest parteneriat digital combină conținuturile cinematografice cu o poveste care are un scop bine definit, și se va manifesta printr-o serie de filme de scurt metraj distribuite spre vizionare de către publicul internațional în cadrul unei campanii comune cu durata de o lună. Începând de azi, filmele vor fi difuzate atât în cadrul „Listei de mega-proiecte” premiate a companiei Volvo CE – o campanie digitală desfășurată la nivel mondial cu scopul de a prezenta unele dintre cele mai incredibile proiecte de construcții din întreaga lume – cât și pe toate canalele digitale deținute de National Geographic.

D-nul Bill Law, Prim Vice-Președinte pe probleme de Comunicare în cadrul Volvo CE, a afirmat: „Acest proiect incredibil reprezintă încă un pas înainte în lupta noastră la nivel global împotriva schimbărilor climatice, și suntem mândri că ne putem aduce contribuția la construirea efectivă a unei lumi mai bune. Suntem încântați că putem aduce în prim plan importanța acestui proiect alături de National Geographic – nu numai că avem obiectivul comun de a construi ziua de mâine, dar acest parteneriat ne permite să comunicăm acest mesaj unei audiențe globale mai largi.”

Pentru a afla mai multe despre Sundarbans, vizitați https://www.volvoce.com/global/en/spirit-magazine/saving-invaluable-land/ și canalele de pe rețelele de socializare ale Volvo CE.

Imaginea 1: Regiunea Sundarbans, în care locuiesc peste 4,5 milioane de oameni, este expusă pericolului de inundații.
Imaginea 2: Această regiune istorică aflată între India și Bangladesh este un obiectiv înscris în patrimoniul mondial UNESCO.

Februarie 2019