Construction Equipment România

Volvo CE a lansat Centrul de Disponibilitate pentru regiunea EMEA

În încercarea de a le oferi clienților cel mai bun nivel de disponibilitate din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, Volvo CE a adunat la un loc o echipă dedicată care să sprijine distribuitorii Volvo în mod proactiv, pentru ca aceștia să poată oferi soluții la problemele care ar putea reduce timpul de funcționare.

Amplasat în cadrul sediului EMEA regional din Eskilstuna, Suedia al companiei Volvo CE, noul Centru de Disponibilitate va oferi asistență întregii rețele de distribuitori Volvo din Europa, Orientul Mijlociu și Africa pentru a menține utilajele clienților în bună stare de funcționare.

Acesta va servi ca centru IT principal, monitorizând datele transmise de utilajele conectate prin intermediul sistemului CareTrack și identificând oportunitățile de sporire a disponibilității și eficienței.

„Majoritatea problemelor cu care ne confruntăm ar trebui să fie lucruri pe care să le putem detecta înainte ca distribuitorul sau clientul să le observe. Acesta este țelul nostru - să fim proactivi și să oferim soluții la toate problemele înainte ca acestea să apară”, a afirmat Fredrik Gerhardsson, Vice-Președinte Servicii Post-Vânzare în cadrul Diviziei de Vânzări pentru Regiunea EMEA a companiei Volvo CE.

Responsabilii de caz vor alerta distribuitorii cu privire la alarmele și codurile de eroare emise de utilaje, pentru ca aceștia să poată lua imediat măsuri în numele clienților lor, reducând întreruperile neplanificate, cheltuielile cu combustibilul și întreținerea, și prevenind apariția altor probleme în viitor.

„Atunci când identific o problemă, completez un raport pe care îl trimit distribuitorului. Drept urmare, distribuitorul va oferi servicii de întreținere preventivă, instruire suplimentară sau opțiuni care să sporească și mai mult disponibilitatea sau eficiența. De exemplu, un operator cu pregătire poate economisi o grămadă de bani cu combustibilul și operațiunile de întreținere neplanificate”, a afirmat Leif Waad, unul dintre responsabilii de caz care lucrează în cadrul Centrului de Disponibilizare.

Colaborare inter-departamentală

Centrul a fost creat ca urmare a reorganizării departamentului de asistență pentru produse, deoarece îndrumarea eficientă a distribuitorilor în ceea ce privește întreținerea preventivă necesită cunoștințe de specialitate din mai multe domenii, nu numai din cel al serviciilor post-vânzare.

„Utilizarea expertizei din toate domeniile a echipei Volvo CE ajută la crearea unei culturi dedicate asigurării disponibilității și aduce în prim plan relațiile cu clienții”, a spus Robert Sundkvist, managerul Centrului de Disponibilitate.

Uptime Centre