Construction Equipment România

Volvo CE și Trimble au dezvoltat o îmbunătățire 3D pentru sistemul Dig Assist de control al excavatorului

Platforma Trimble Earthworks de control al pantei, montată din fabrică, se integrează perfect cu sistemul Volvo Dig Assist 2D de control al utilajului, care este prezent la bordul excavatoarelor Volvo.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat că parteneriatul său fructuos cu Trimble Inc. din ultimii trei ani s-a materializat prin dezvoltarea platformei integrate de control al pantelor Trimble® Earthworks, care este destinată sistemului Volvo Dig Assist 2D de control al utilajului. Destinată utilizării împreună cu excavatoarele pe roți și pe șenile produse de Volvo CE prin integrarea la bordul acestora, platforma Trimble Earthworks suplimentează capacitatea sistemului Volvo Dig Assist pentru a permite utilizarea modelelor construibile 3D, a datelor conforme cu execuția, a asistenței de la distanță, a serviciilor de proiectare și gestionare a activelor, precum și a altor tehnologii Trimble Connected Site®. 

Controlul asupra utilajelor: esențial pentru viitorul automatizării

Utilizarea tehnologiei Volvo Co-Pilot ca principala interfață de utilizator elimină nevoia instalării de monitoare și senzori suplimentari. Tot ce au de făcut clienții este să descarce aplicația Trimble Earthworks și să instaleze un procesor CPU suplimentar. La comandarea interfeței Co-Pilot împreună cu opțiunea Dig Assist, toate echipamentele hardware necesare vor fi instalate la bordul utilajului înainte ca acesta să părăsească fabrica. Pentru opțiunea 3D, clienții pot comanda platforma de control al pantei Volvo Trimble Earthworks și pot cere ca aceasta să fie, la rândul său, instalată din fabrică. Drept rezultat, excavatorul Volvo va conlucra perfect cu ecosistemul Trimble Connected Site.
 
Integrarea soluției de control al pantei Trimble Earthworks 3D la bordul excavatoarelor Volvo suplimentează capacitatea sistemului Volvo Dig Assist. Adăugarea unei funcții 3D permite importarea în mod wireless a modelelor construibile 3D pe afișajul aflat în cabina utilajului. Modelele 3D sunt ideale pentru utilizarea în cadrul proiectelor de infrastructură complexe și de mai mare amploare, putând fi importate pe mai multe excavatoare pentru ca toți cei implicați în proiect să poată utiliza același model. De asemenea, cei care utilizează soluțiile Trimble vor fi deja familiarizați cu interfața de utilizator.

Alegerea clienților – interfață integrată din fabrică

„Interfața Volvo Co-Pilot reprezintă interfața perfectă pentru controlul utilajelor”, a afirmat Jeroen Snoeck, Director of Connected Site and Machine Services (Director Servicii Șantiere și Utilaje Conectate) în cadrul companiei Volvo CE. „Mulți clienți demonstrează deja o preferință pentru furnizorii de servicii de proiectare 3D și topografice. Deoarece nu intenționăm să desfășurăm activități în domeniul proiectării 3D și topografiei, suntem încântați să putem colabora cu parteneri din domeniul tehnologiilor de vârf, precum Trimble. Această colaborare ne permite să le oferim clienților noștri tot ce este mai bun din ambele domenii: Soluția Trimble pe care o dețin și o cunosc deja foarte bine, integrată cu platforma Co-Pilot și sistemul Volvo Dig Assist instalate din fabrică.
 
„Colaborarea cu Volvo pentru dezvoltarea unei soluții 3D integrate de control al pantei evidențiază avantajele pe care ambele companii le oferă clienților noștri comuni”, a afirmat Jean Francois Sourdoire, Manager de Dezvoltare a Afacerilor pentru regiunea EMEA în cadrul companiei Trimble. „Integrarea strânsă a platformei Trimble Earthworks cu sistemul Volvo Dig Assist le oferă contractanților o modalitate mai ușoară de adoptare a tehnologiilor de construcții, pentru o rentabilizare mai rapidă a investiției.”
 
În prezent, Trimble și Volvo desfășoară teste de validare de către clienți la nivel global, în vederea pregătirii pentru lansarea la nivel internațional din a doua jumătate a anului 2019.

 

Imaginea nr. 1: Integrarea sistemului Volvo Dig Assist și a platformei de control al pantei Trimble® Earthworks permite conectarea perfectă a excavatorului Volvo la ecosistemul Trimble Connected Site® pentru realizarea proiectelor de terasamente civile. Ecosistemul Trimble Connected Site include sisteme de control al utilajului, sisteme de monitorizare a amplasării pe șantier și programe software pentru optimizarea comunicației și colaborării pe durata întregului ciclu de viață al construcției.