Construction Equipment România

Volvo CE achiziționează firma producătoare de aplicații speciale CeDe

Acord semnat pentru achiziționarea unei firme suedeze specializate în adaptarea utilajelor, cu volum redus al producției

Volvo CE aquires CeDe group

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat că urmează să achiziționeze Grupul CeDe producător de aplicații speciale, în schimbul unei sume de bani care nu a fost divulgată. Grupul CeDe are sediul în Malmo, Suedia, iar tranzacția – care urmează să intre în vigoare până la jumătatea lunii martie – va include drepturile de proprietate intelectuală ale acestuia, precum și operațiunile, alte active și un număr de aproximativ 45 de angajați cu normă întreagă. Deoarece volumul anual al producției este relativ scăzut, tranzacția nu va avea niciun impact material asupra veniturilor sau poziției financiare a companiei Volvo CE.

Grupul CeDe are o reputație bună în peninsula scandinavă în calitatea sa de specialist în adaptarea unui număr redus de utilaje pentru construcții și minerit în vederea utilizării în cadrul aplicațiilor speciale. Grupul a conlucrat cu mai multe companii producătoare de echipamente originale de top, inclusiv cu Volvo CE și distribuitorii acesteia, iar adaptările efectuate de acesta au inclus dezvoltarea de noi caroserii pentru camioane (de exemplu, pentru transportul combustibilului, apei sau deșeurilor), conversia excavatoarelor pe roți în vederea deplasării pe șine de cale ferată, precum și conversii pentru aplicațiile de exploatare minieră subterană, etc.

Firma a fost înființată în anul 2000, rădăcinile sale putând fi urmărite înapoi în timp până la prima afacere cu excavatoare a companiei Volvo, și anume Åkerman.

Un specialist independent mai puternic

Viziunea este ca grupul CeDe, deși va fi deținut de Volvo CE, să rămână o întreprindere autonomă agilă. Volvo CE va pune la dispoziția firmei competențele sale considerabile, investind resurse suplimentare pentru a îi permite acesteia să își extindă prezența pe piață și baza de clienți, devenind astfel lider european în acest domeniu specializat. Un partener mai puternic va susține, la rândul său, obiectivele Volvo CE cu privire la extinderea ofertei sale de produse pentru a se adresa unor segmente de piață și aplicații noi, constituind totodată un partener care să poată furniza un număr scăzut de prototipuri și serii de fabricație. Firma va continua să își extindă și să își ofere serviciile inginerești și altor clienți în afară de Volvo CE.

„Această achiziție este propice din mai multe puncte de vedere strategice”, a comentat Președintele Volvo CE, d-nul Melker Jernberg. „CeDe a demonstrat deja că dispune de un nivel excelent de talent ingineresc în adaptarea utilajelor noastre în scopul utilizării în cadrul aplicațiilor specializate. Această relație apropiată va permite companiei Volvo CE să își mărească oferta de produse, sporind totodată abilitatea grupului CeDe de a se extinde pe piețe și segmente de piață noi și de a colabora atât cu Volvo CE, cât și cu ceilalți clienți ai săi care sunt producători de echipamente originale”.

Directorul executiv al Grupului CeDe, d-nul Krister Johnsson este de acord, afirmând: „Suntem extrem de încântați să ne alăturăm familiei de companii Volvo CE. Avem deja o relație bună și de durată cu Volvo CE și o înțelegere profundă a produselor sale, motiv pentru care suntem entuziasmați de oportunitățile pe care le avem de a ne dezvolta serviciile și a ne extinde prezența pe noi piețe.”