Construction Equipment România

Realizați pante de calitate la viteză maximă, cu ajutorul sistemului Volvo Active Control

Datorită mișcărilor automatizate ale catargului și cupei, noul sistem Volvo Active Control creează un excavator semi-autonom care vă ajută să obțineți panta perfectă prin simpla apăsare a unui buton.

Cine n-ar vrea să ușureze procesul de realizare a pantei perfecte? Pentru operatorii începători, obținerea unghiului și adâncimii corecte poate fi dificilă, iar pentru operatorii cu experiență poate fi un pic... repetitivă. Din fericire, ambele categorii de operatori au acum motive de bucurie, ca urmare a introducerii de către Volvo Construction Equipment a unui sistem nou și ingenios de control automat al utilajelor de nivelare.

Sistemul Volvo Active Control este disponibil inițial numai pentru noile excavatoare pe șenile EC220E, dar va utilizat în curând pe scară mai largă, în cadrul întregii game; acesta este un sistem de control al utilajului acționat prin intermediul tabletei Volvo Co-Pilot de 10 inch instalate în interiorul cabinei. Sistemul ghidează operatorul în utilizarea diferitelor funcții, pentru a automatiza procesul de săpare. După introducerea în sistem a parametrilor necesari pentru lucrarea care trebuie îndeplinită și inițializarea lucrării prin intermediul unui buton, excavatorul reglează automat mișcările catargului și cupei pentru a efectua tăieri precise, a urmări forma dorită și a asigura unghiul corect al pantei – toate într-un interval de timp extrem de scurt.

O treabă mai bună în jumătate de timp

Sistemul Volvo Active Control

Avantajele acestui sistem sunt de necontestat. Viteza și nivelul de precizie oferite de acesta sunt de așa natură încât duratele de timp necesare pentru nivelare sunt aproape înjumătățite (45%) comparativ cu operațiunile de nivelare convenționale. În plus, este eliminată nevoia de a reface lucrarea, deoarece sistemul își face treaba cum trebuie de prima dată. Siguranța este, la rândul ei, îmbunătățită, sistemul fiind atât de precis încât nu necesită prezența unei a doua persoane pentru verificarea adâncimii/unghiului pantei.

Sistemul Volvo Active Control este proiectat în întregime de Volvo, este acționat de aplicația Dig Assist a companiei și utilizează tehnologia de direcție comandată prin cablu pentru a controla sistemul electro-hidraulic al excavatorului. Cu sistemul Volvo Active Control responsabil pentru reglarea automată a mișcărilor catargului și cupei, operatorul poate realiza o lucrare perfectă de unul singur - având nevoie doar de mâna stângă pentru a controla viteza brațului.

Sistemul Volvo Active Control

Scăpați de griji

Sistemul Volvo Active Control gestionează mai multe funcții pentru a crea panta perfectă – asigurând, totodată, evitarea pericolelor. Funcția de limitare a adâncimii împiedică săparea și trecerea cupei dincolo de limita presetată, evitând astfel coliziunea cu rețelele de utilități subterane. Totodată, o limită de înălțime ajută la prevenirea coliziunii dintre cupă, catarg sau braț și cablurile de înaltă tensiune, tavane, etc., prin presetarea unei înălțimi sigure. În final, o barieră anti-pivotare împiedică lovirea de către utilaj a obstacolelor aflate în lateral. De asemenea, încărcarea camioanelor poate fi ușurată cu ajutorul funcției de control al poziției de pivotare, care îi permite operatorului să programeze în avans locația mormanului de pământ și a camionului.

Sistemul Volvo Active Control

Chiar și operațiunile de mentenanță sunt îmbunătățite ca urmare a faptului că nu sunt utilizate linii-pilot hidraulice, ceea ce sporește și mai mult disponibilitatea utilajului.