Construction Equipment România

Grupul Volvo: În rezolvarea celor mai dure provocări cu care se confruntă domeniul construcțiilor, acum și în viitor

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) prezintă la expoziția Bauma 2019 inovații durabile pentru clienții săi actuali și viitori, în cadrul celui mai avansat portofoliu de utilaje și servicii de până acum – toate construite pe baza expertizei de top acumulate în cadrul întregului Grup Volvo.

Grupul Volvo este pregătit să facă senzație în cadrul expoziției Bauma de anul acesta, care va avea loc în München, Germania. Volvo CE, Volvo Penta, Volvo Trucks și Volvo Financial Services își unesc forțele pentru a oferi un pachet de produse și servicii integrate sub egida „În construirea zilei de mâine”. Impulsionată de această sinergie inegalabilă, Volvo CE va face dovada respectării angajamentului asumat, pentru prima dată în industria de profil, de a produce utilaje compacte electrice până în anul 2020, prin lansarea primului său excavator compact electric și primului încărcător compact electric. 

În poziția de lider, prin câștigarea titlului suprem (Best in Show)

Grupul Volvo își delectează clienții din întregul lanț valoric cu o demonstrație nemaivăzută a durabilității produselor și serviciilor sale, organizată în cadrul celor două standuri care i-au fost alocate - standul interior 203 din Sala C6, cu o suprafață de 2.293 m2, o arenă exterioară cu suprafața de 5.870 m2 pentru demonstrații în direct și un stand exterior suplimentar cu suprafața de 297 m2, aflat în zona FM714. Pe lângă cele două utilaje electrice ECR25 și L25, noile produse tehnologice incluse în portofoliu includ și modelul hidraulic-hibrid EC300E revoluționar, utilajul EC220E semi-autonom prevăzut cu sistem Volvo Active Control și mișcări automate ale catargului și cupei, precum și utilajul EC60E de dimensiuni mici, compact dar eficient, care oferă o performanță echivalentă cu cea a utilajelor de talie mare.
 
Și asta nu e totul. Cele mai compacte finisoare de asfalt create până acum de Volvo, modelele P2820D și P2870D, își fac apariția pe scena expozițională alături de utilaju EW60E de nouă generație, excavatorul pentru demolare la înălțime mare EC750E, camionul rigid Volvo R100E emblematic și multe alte utilaje. În total, vizitatorii pot admira mai mult de 50 dintre cele mai avansate utilaje pentru drum și teren denivelat create de Volvo, etalate atât în cadrul unui spectacol în direct plin de acțiune, cât și în cadrul unei expoziții interioare impresionante. Portofoliul complet constă din 47 de utilaje pentru construcții, 6 camioane de uz comercial, inclusiv gama de utilaje Volvo FH autonome și o serie de camioane electrice, precum și o demonstrație a motoarelor create de Volvo Penta.

Volvo Services se află în prim plan în cadrul expoziției Bauma de anul acesta, datorită faptului că fiecare utilaj este însoțit de o ofertă de servicii dedicate, accesibile prin intermediul ecranelor tactile și al altor afișaje. Atracția principală o va reprezenta lansarea la nivel global a serviciului telematic inteligent ActiveCare, care combină monitorizarea stării utilajului cu furnizarea de rapoarte săptămânale în scopul reducerii duratelor de nefuncționare. De asemenea, evenimentul va marca și lansarea celei mai recente actualizări a pachetului de aplicații de asistență la transport (Haul Assist) oferite pentru interfața Volvo Co-Pilot, care include acum o hartă de urmărire în timp real a utilajelor pentru îmbunătățirea fluxului traficului flotei de camioane, precum și funcția de cântărire la bord pentru sporirea eficienței. În plus, Volvo Financial Services pune la dispoziția clienților prezenți la Bauma oferte speciale cu comisioane scăzute, de 0,79%.

Conceptele devin realitate

Volvo CE oferă soluții pentru lumea reală – utilizând puterea acumulată pe parcursul unor decenii întregi de cercetare pentru a lansa pe piață produse ecologice și productive care ajută la construirea unei lumi mai bune. Pentru a ilustra acest lucru, compania amenajează o zonă de Inovație special dedicată, în cadrul căreia prezintă în detaliu fiecare pas din călătoria sa pe calea inovației.
 
Lansările acestor utilaje electrice marchează un moment semnificativ în efortul companiei de a construi un viitor mai durabil. Utilajele electrice ECR25 și L25, care sunt primele modele expuse dintr-o nouă gamă de excavatoare și încărcătoare compacte electrice marca Volvo, aduc cu sine un nivel zero de emisii de gaze de evacuare, niveluri de zgomot cu mult reduse, costuri energetice mai scăzute, o eficiență îmbunătățită și o nevoie mai redusă de întreținere comparativ cu utilajele similare convenționale.

Puterea parteneriatului

În cadrul conferinței de presă susținute alături de președinții diviziilor Volvo Penta și Volvo Trucks, d-nul Melker Jernberg, Președintele Volvo CE, a afirmat: „Avem o tradiție îndelungată în inovație, începând de la activitățile noastre de cercetare și dezvoltare deschizătoare de drumuri și până la produsele deja gata de comercializare pe care le puteți vedea pentru prima dată aici, la Bauma. Dar nu putem realiza acest lucru de unii singuri. Colaborarea noastră permanentă cu toate părțile interesate este dovada vie a faptului că parteneriatul reprezintă cu adevărat noul stil de conducere. Suntem mândri să parcurgem acest drum alături de partenerii noștri și să conlucrăm cu aceștia pentru a găsi soluții durabile pentru cele mai complexe provocări cu care se confruntă societatea – atât pentru prezent, cât și pentru viitor.”
 
După ce a înregistrat un nivel record al vânzărilor la nivel global în anul 2018 și o creștere de 12% pe piața europeană, Grupul Volvo se îndreaptă spre viitor într-o poziție puternică din punct de vedere financiar. Indiferent dacă face uz de competențele și experiența acumulate în cadrul întregului Grup sau colaborează cu părțile interesate externe în desfășurarea a nenumărate proiecte, Volvo construiește ziua de mâine aducând azi pe piață nivelul său inegalabil de inovație.

 

Imaginea nr. 1: Melker Jernberg după prezentarea utilajelor electrice.
Imaginea nr. 2: Standul interior al companiei Volvo din cadrul expoziției Bauma.
Imaginea nr. 3: Standul exterior al companiei Volvo din cadrul expoziției Bauma.