Construction Equipment România

Stage V: Optimizate pentru viitor

Volvo Construction Equipment prezintă motoarele conforme cu Stage V în cadrul expoziției Bauma din München.

Volvo CE will be delivering maximum power and performance with new engine technology

Ca urmare a intrării în vigoare luna aceasta a unei noi legislații UE cu privire la emisiile din etapa V (Stage V), producătorii de motoare și utilaje pentru construcții se confruntă cu cea mai dură provocare de până acum în ceea ce privește emisiile. Volvo CE va asigura un nivel maxim de putere și performanță prin introducerea unei tehnologii noi a motoarelor, care este cu un pas mai aproape de un viitor mai durabil.

Legislația Stage V introduce limite privind numărul de particule (NP) pentru toți producătorii de motoare cu o putere de 19 kW până la 560 kW, impunând ca, la instalarea motoarelor la bordul utilajelor, în sistemele de post-tratare a emisiilor (EATS) să fie incluse filtre de particule diesel (DPF). În plus, se va acorda o atenție sporită emisiilor în timpul utilizării utilajului.

Pentru motoare cu o clasă de putere mai mare de 130 kW și mai mică de 56 kW, limitele au intrat în vigoare la data de 1 ianuarie 2019. Însă, pentru motoarele cu o clasă de putere cuprinsă între 56-130 kW, legislația va intra în vigoare un an mai târziu, la data de 1 ianuarie 2020. Volvo CE se află deja cu un pas înainte când vine vorba de aceste motoare, deoarece a luat decizia de a introduce motoare compatibile cu Stage V în cadrul ambelor intervale de clase de putere încă de la începutul acestui an.

D-nul Mats Andersson, Vice-Președinte de Marketing și Asistență Vânzări pentru regiunea de vânzări EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) în cadrul Volvo CE, a afirmat: „Producătorii sunt supuși unei presiuni tot mai mari de a se asigura că motoarele lor respectă cele mai stringente standarde de emisii, iar noua reglementare UE este cea mai strictă de până acum. Cu toate acestea, prin introducerea rapidă a motoarelor conforme cu Stage V, compania Volvo CE a demonstrat că este hotărâtă să construiască începând chiar de azi un viitor mai durabil pentru clienții săi.”

Gama Stage V sofisticată nu a fost construită doar pentru a respecta aceste cerințe stricte, ci și pentru a oferi o serie de beneficii producătorilor de echipamente originale și operatorilor. Acestea includ:

  • Productivitate: optimizarea puterii pentru a maximiza utilizarea de către clienți și a asigura un randament bun al investițiilor.
  • Disponibilitate: furnizarea unui motor care este robust, fiabil și ușor de deservit.
  • Costul de proprietate: minimizarea consumului de combustibil și a cheltuielilor de întreținere.
  • Durabilitate: reducerea emisiilor în scopul ocrotirii mediului înconjurător și a respectării reglementărilor în vigoare.

Soluția competitivă va fi, efectiv, aceeași ca și în cazul motoarelor Stage IV existente, cu excepția faptului că utilajele echipate cu motoare cu o putere de 19-36 kW trebuie acum să fie prevăzute și cu filtru DPF.

Acest sistem extrem de avansat a fost supus unor teste ample în cele mai dure condiții de exploatare, pentru a se garanta faptul că răspunde nevoilor actuale și viitoare ale clienților. Noul sistem îmbunătățit aduce cu sine un răcitor al aerului de supraalimentare, care răcește aerul de admisie pentru o mai mare eficiență, precum și o turbină cu geometrie variabilă (VGT), proiectată să optimizeze raportul aer/combustibil în turbină pentru a putea fi modificat odată cu schimbarea condițiilor, sau o turbină cu geometrie fixă prevăzută cu supapă de descărcare (WG). Un filtru DPF a fost proiectat pentru a elimina particulele diesel sau funinginea din gazele de evacuare emise de un motor diesel, în timp ce un catalizator de oxidare diesel (DOC) servește la oxidarea hidrocarburilor și monoxidului de carbon și transformarea acestora în dioxid de carbon și apă.

Regenerarea pasivă a sistemului de post-tratare elimină opririle neplanificate în timpul exploatării. Testele actuale au demonstrat că, în condiții de exploatare normale, regenerarea în staționare nu va fi necesară; temperatura gazelor de evacuare este menținută automat la un nivel optim.

În final, caracteristica de recirculare a gazelor de evacuare – atât răcite cât și nerăcite – reduce emisiile prin recircularea unei părți din gazele de evacuare înapoi în motor.

Deoarece eficiența consumului de combustibil și maximizarea disponibilității constituie preocupări cheie ale companiei Volvo CE, clienții pot avea încredere că utilajele lor respectă cele mai stricte standarde de emisii și au fost complet optimizate pentru a răspunde nevoilor zilei de mâine.

Volvo CE utilizează cea mai nouă tehnologie creată la nivelul întregului Grup Volvo pentru a-și putea servi clienții cât mai bine cu putință. Producătorii de echipamente originale și operatorii pot fi, de asemenea, siguri că nevoile lor vor fi satisfăcute prin intermediul rețelei globale de servicii post-vânzare a companiei.