Construction Equipment România

Utilajul hibrid Volvo simplu este pregătit să îmbunătățească eficiența consumului de combustibil cu până la 17%

Mișcarea de coborâre a excavatorului hibrid EC300E care urmează a fi lansat în curând încarcă acumulatorii cu stocare a energiei care sunt utilizați pentru acționarea pompei hidraulice.

Adesea, ideile cele mai simple sunt și cele mai bune. Volvo CE a adoptat pe deplin această idee și a pus-o în aplicare în crearea noului său utilaj hibrid EC300E ingenios, care a intrat de curând în faza de testare pe teren. Spre deosebire de alte sisteme, care captează energia de balansare a suprastructurii unui excavator pentru a oferi asistență electrică motorului acestuia, noul utilaj hibrid hidraulic oferit de Volvo colectează energia „gratuită” generată de mișcarea de coborâre a catargului excavatorului și o utilizează pentru a supraîncărca sistemul hidraulic al acestuia.

Mișcările puternice și regulate de coborâre a catargului încarcă acumulatorii hidraulici cu capacitatea de 20 de litri care, la rândul lor, furnizează energia necesară pentru antrenarea motoarelor hidraulice ce ajută la acționarea pompei hidraulice. Nivelurile de controlabilitate și performanță sunt similare celor oferite de un utilaj EC300E standard, utilajul putând lucra simultan atât în modul ECO, cât și în modul Hibrid.

VOLVO-BAUMA-MÜNCHEN-EC300E-02-1920x1400

Amortizare rapidă a investiției în aplicațiile de săpare și descărcare

Această soluție inteligentă, simplă și necomplicată ușurează sarcina motorului, ducând la reducerea cu 10-12% a consumului de combustibil și scăderea cu până la 12% a emisiilor de CO2 – toate acestea fără a sacrifica în niciun fel performanța. Atunci când este utilizată în cadrul aplicațiilor de tip „săpare și descărcare” din producție (în special în cadrul celor care necesită pivotarea la 90 de grade), această abordare simplă poate da rezultate în puțin mai mult de un an. Utilajul oferă aceleași niveluri de controlabilitate și performanță la care v-ați aștepta din partea unui utilaj echivalent de tip tradițional, plus o îmbunătățire cu până la 17% a eficienței consumului de combustibil, în funcție de aplicație.

Dar nu doar ideea este simplă, ci și ansamblul de componente utilizate – care constă din doar câteva componente suplimentare ușor de întreținut.

VOLVO-BAUMA-MÜNCHEN-EC300E-03-1920x1400

Deși nu sunt încă disponibile spre comercializare, utilajele hibride EC300E sunt în prezent în faza de testare pe teren în cadrul șantierelor clienților, pentru a valida tehnologia de la bordul acestora în cadrul aplicațiilor reale.

Tehnologiile de genul acesteia reprezintă încă un exemplu al modului în care Volvo CE își respectă angajamentul asumat de a inova și dezvolta soluții mai durabile și mai rentabile pentru clienți.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://www.volvoce.com/global/en/this-is-volvo-ce/what-we-believe-in/innovation/ec300e-hybrid

Imaginea nr. 1: Utilajul hibrid EC300E a intrat de curând în faza de testare pe teren.
Imaginea nr. 2: Noul utilaj hibrid hidraulic oferit de Volvo colectează energia „gratuită” generată de mișcarea de coborâre a catargului excavatorului.
Imaginea nr. 3: Această tehnologie ajută la ușurarea sarcinii motorului.