Construction Equipment România

O nouă aplicație care aduce camioanele în centrul atenției

Aplicația de asistență la transport (Haul Assist), cea mai recentă actualizare dintr-o gamă de aplicații oferite pentru interfața Volvo Co-Pilot, dispune acum de o hartă de urmărire în timp real care ajută la îmbunătățirea fluxului de trafic al flotei de camioane în perimetrul șantierului, alături de funcția de cântărire la bord (On-Board Weighing) menită să sporească eficiența.

Volvo Haul Assist Map

Hărțile pot face mult mai mult decât să vă ajute să ajungeți la destinația dorită. Noua funcție Hartă a aplicației Haul Assist actualizate oferite de Volvo le permite acum operatorilor să monitorizeze circulația camioanelor în perimetrul șantierului și să își adapteze mod proactiv stilul de conducere în funcție de condițiile de trafic, în special în jurul zonelor de încărcare și descărcare.

Posibilitatea de a vedea ce este după colț

Funcția Hartă a aplicației Haul Assist, acționată prin intermediul interfeței Volvo Co-Pilot — interfața premiată din interiorul cabinei, care este prevăzută cu un ecran tactil de 10 inch de înaltă rezoluție — le permite operatorilor să identifice atât poziția proprie, cât și poziția altor camioane care sunt echipate cu această tehnologie. Aceste informații sunt de mare ajutor pe șantierele cu vizibilitate redusă, permițându-le operatorilor să vadă unde se află celelalte camioane și, astfel, reducând situațiile potențial periculoase. În toate circumstanțele, posibilitatea de a monitoriza fluxul de trafic ajută operatorii să anticipeze momentul optim de sosire în zonele de încărcare sau descărcare, evitând congestiile și timpii de așteptare și îmbunătățind eficiența generală pe șantier.

Volvo Haul Assist Map

În legătură permanentă

Aplicația utilizează funcția GPS integrată a camionului în scopuri de poziționare și o combină cu o conexiune digitală, realizată prin intermediul interfeței Volvo Co-Pilot, pentru a comunica cu alte utilaje. Sistemul poate, de asemenea, înregistra cât de repede se deplasează camionul și emite o avertizare pentru a le reaminti operatorilor să mențină o viteză de lucru sigură.

Funcția Hartă poate oferi o diagramă a drumurilor de transport și rutelor preferate, pentru a ajuta operatorii să se orienteze în perimetrul șantierului. De asemenea, aceasta poate indica momentul în care camionul se apropie de o secțiune predefinită de drum îngustat sau cu o singură bandă, putând vizualiza chiar și zonele de întâlnire/trecere. În plus, harta poate indica orice puncte de referință sau zone importante din cadrul șantierului.

Sistemul de cântărire la bord

Zonele de încărcare și descărcare nu numai că pot fi vizualizate pe hartă, dar pot activa și anumite sub-funcții, cum ar fi informațiile furnizate de sistemul de cântărire la bord. Sistemul de cântărire la bord se asigură că fiecare camion transportă sarcina corectă la fiecare deplasare, ajutând astfel la optimizarea ciclului de transport. Acest sistem de mare acuratețe elimină situațiile de încărcare insuficientă pentru o mai bună productivitate, precum și situațiile de supraîncărcare ce sporesc uzura utilajului și consumul de combustibil.

Volvo Haul Assist Map

Sistemul monitorizează cantitatea de material mutat, furnizând date utile și informații în timp real cu privire la productivitatea fiecărui camion. Acest lucru poate fi de ajutor la monitorizarea îndeplinirii sarcinilor de producție în cadrul fiecărui proiect. Adăugarea funcției Hartă îmbunătățește și mai mult sistemul de cântărire la bord, oferindu-i posibilitatea de a include în rapoartele sale și date legate de coordonatele GPS, precum și de a măsura cantitatea de material mutat din și către diferite locații.

Datele devin informații

Capacitatea aplicației Haul Assist de a capta și a stoca informații detaliate despre producție în interfața Volvo Co-Pilot sporește semnificativ eficiența operațiunilor. Datele pot fi exportate wireless către un portal de pe cloud sau prin intermediul unui dispozitiv de stocare USB și pot fi utilizate pentru a crea, manual sau electronic, un raport zilnic sau săptămânal.

Volvo Haul Assist Map

Volvo Co-Pilot – interfața aplicațieiVolvo Haul Assist Map

Prevăzută din construcție cu sistem de operare Android, interfața Volvo Co-Pilot este proiectată într-un mod care o face ușor scalabilă odată cu dezvoltarea de actualizări viitoare ale software-ului, funcționalități suplimentare și noi aplicații. Sistemul este compatibil cu 3G atunci când este echipat cu o cartelă SIM, putând recepționa în mod automat și wireless actualizări ale software-ului fără ca proprietarul sau operatorul să trebuiască să întreprindă vreo acțiune.

Pe lângă aplicația Haul Assist, Volvo Co-Pilot servește ca interfață și pentru alte câteva aplicații, care includ sistemul de asistență la încărcare (Load Assist), un sistem complet de gestionare și cântărire a sarcinii destinat încărcătoarelor compacte Volvo, sistemul Volvo de compactare inteligentă (Intelligent Compaction), precum și sistemul de asistență la compactare (Compact Assist) cu funcție de control direct al densității (Density Direct™), care oferă primul și singurul instrument de cartare în timp real a densității din industria de profil, disponibil numai pentru compactoarele de asfalt Volvo.