Construction Equipment România

Explorarea potențialului de utilizare a tehnologiei 5G în construcții

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) se numără printre cele câteva companii inovatoare din întreaga lume care testează, în premieră, tehnologia de conectivitate mobilă 5G. Se așteaptă ca acest program să aibă un impact puternic asupra inovației în domeniul construcțiilor, motiv pentru care ne-am adresat pentru mai multe informații d-nului Calle Skillsäter, expert în tehnologie 5G și Specialist Tehnic în domeniul Utilajelor Conectate în cadrul companiei Volvo CE.

Programul de parteneriat 5G inițiat de Telia și Ericsson reprezintă prima aplicație industrială a tehnologiei 5G și implică participarea unui număr mic de companii din țările nordice. Pentru Volvo, acest program implică testarea dezvoltării utilajelor comandate de la distanță și descoperirea potențialului pe care îl pot avea soluțiile autonome în lumea reală.

Calle, ce înseamnă această testare pentru Volvo CE?

Tehnologia 5G ne permite să transportăm datele în moduri la care nici nu am fi visat până acum. O rețea mobilă mai rapidă și mai fiabilă ar însemna că ne aflăm în poziția privilegiată de a contribui la implementarea mult mai rapidă pe piață a tehnologiilor precum automatizarea. Ceea ce părea imposibil cu doar câțiva ani în urmă este acum o oportunitate cât se poate de reală.

Deci, ce anume testați? Și cum este configurat poligonul de testare?

Dispunem de un poligon de testare cu suprafața de 25 de hectare, în care se află încărcătorul compact L180H cu comandă de la distanță. Avem, de asemenea, un simulator amplasat în interiorul unui cort poziționat la o distanță de aproximativ 100 de metri, în spatele unui zid de beton. Pista de testare însăși include mai multe bariere fizice, trasee în pantă ascendentă sau descendentă și zone de teren denivelat – toate menite să reproducă condițiile reale de pe un șantier de construcții. În prezent, simulatorul este amplasat destul de aproape de utilaj, pentru simplul motiv că acest lucru ne permite să ne aflăm în apropierea pistei pentru a putea ajusta condițiile. Nu există niciun motiv pentru care utilajul nu ar putea fi amplasat mult mai departe.

PressRelease2019_April26_02Cât de departe?

În anul 2017, am reușit să amplasăm un utilaj la o adâncime de 400 m sub pământ și să îl controlăm cu succes de la suprafața solului. Iar în 2015, atunci când am testat pentru prima dată această tehnologie, am operat din Barcelona un excavator aflat în Eskilstuna. Aceste exemple demonstrează clar potențialul operării de la distanță. Iar acum, datorită latenței scăzute oferite de tehnologia 5G, putem opera cu adevărat utilajele de la distanțe extrem de mari. Este adevărat că, la o anumită distanță, latența din rețea va fi semnificativă oricum.

Cât va dura testarea și ce sperați să realizați?

Vom testa această tehnologie timp de doi ani. În această perioadă, vom fi martori la evoluția și îmbunătățirea treptată a performanței rețelei. Ceea ce este cu adevărat palpitant este faptul că, în această fază atât de timpurie, ne aflăm în poziția unică de a putea elimina orice probleme și de a juca un rol esențial în influențarea efectivă a modului în care tehnologia 5G va putea fi utilizată în scopuri industriale atunci când va fi lansată pe scară mai largă.

Desigur, țelul nostru aici, la Volvo CE, este de a aduce acest sistem la un nivel de maturitate și reușită care să ne permită să îl testăm alături de clienții noștri. Și aceasta pentru a vedea cum poate funcționa această tehnologie pe un șantier de construcții real. Să sperăm că ne vom atinge acest țel până la finalul perioadei de testare.

Veți testa această tehnologie și cu alte utilaje Volvo?

Desigur. Scopul este ca, după faza de testare inițială folosind încărcătorul compact, să putem testa tehnologia pe camionul concept HX2, pentru a vedea dacă este posibilă operarea unui întreg ciclu de lucru doar cu ajutorul tehnologiei 5G. În principiu, putem testa tehnologia 5G folosind șase până la opt camioane autonome care transportă pietriș în perimetrul șantierului.

Se pare că aplicațiile miniere oferă cel mai mare potențial de explorare a acestei tehnologii. De ce?

Lucrările de minerit pot fi periculoase, atât pentru persoanele care operează utilajele în locații îndepărtate cât și din cauza emisiilor degajate în urma spargerii rocilor. Dar dacă reușim să eliminăm necesitatea prezenței umane pe șantier, atunci vom reduce complet riscul producerii de accidente. De asemenea, vom putea opera mai multe proiecte și șantiere dintr-o singură locație centrală, sporind productivitatea.

Există și alte sectoare care ar putea beneficia de pe urma automatizării 5G?

Bineînțeles, aceasta nu se aplică numai mineritului. Industria forestieră ar putea cu siguranță beneficia de pe urma acestei tehnologii, deoarece este o industrie care implică deplasarea unei multitudini de camioane în scopul încărcării și descărcării trenurilor de marfă, adesea pe timp de noapte. Lucrul pe timpul nopții prezintă în mod evident unele riscuri legate de vizibilitate, iar eliminarea prezenței operatorilor ar spori siguranța operațiunilor. Și, din nou, pentru lucrările deosebit de periculoase din industria siderurgică sau sectorul energetic, în care mutarea fizică a materialelor poate duce la producerea de explozii sau emiterea de gaze toxice, eliminarea necesității prezenței umane este fără îndoială o soluție bună.

Dar în sectorul construcțiilor e vorba de fapt de sporirea productivității?

Siguranța este, evident, un factor important, însă este clar că tehnologia 5G va avea un impact pozitiv direct asupra productivității. Tehnologiile de comandă de la distanță utilizate în prezent cauzează o întârziere care face dificilă controlarea cu viteză sau precizie a unui utilaj, în timp ce tehnologia 5G va acționa în timp real. În plus, calitatea imaginilor este mult mai bună, rezoluția înregistrărilor video este superioară iar tehnologia 5G asigură o conexiune mai fiabilă. Toate acestea ușurează munca operatorului la bordul simulatorului.

Cu ce provocări v-ați confruntat până acum?

Inițial, ne-a fost dificil să obținem echipamentele hardware necesare. Testarea este abia la început și, drept urmare, întâmpinăm dificultăți în găsirea modemurilor care să comunice cu antena. Telia ne-a fost de mare ajutor, furnizându-ne spre utilizare echipamentul corect. Testarea acestei tehnologii este abia în fază incipientă, iar acest lucru prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje.

Dar, odată rezolvate toate aceste probleme, când ne putem aștepta la lansarea pe scară industrială mai largă a tehnologiei 5G?

Depinde de diferitele situații de utilizare din construcții – cum funcționează, respectă cerințele specifice industriei, este fezabil pentru clienți? Tehnologia 5G va fi oferită mai întâi celor care vor beneficia cel mai mult de pe urma ei, dar va dura ceva timp până la construirea rețelei și infrastructurii necesare. Pentru noi, cei din industria de construcții, precum și pentru operațiunile statice cum ar fi cele de carieră sau minerit, ar putea fi disponibilă destul de repede. Momentul este oportun – clienții noștri au nevoie de conectivitate și doresc mai multe date. iar noi suntem cei care desfășurăm activitățile de cercetare pentru a determina dacă acest lucru este posibil.

Imaginea nr. 1: Volvo CE testează în prezent potențialul tehnologiei 5G în acționarea unui încărcător compact comandat de la distanță.
Imaginea nr. 2: Calle Skillsäter, Specialist Tehnic în domeniul Utilajelor Conectate în cadrul companiei Volvo CE.