Construction Equipment România

5 motive pentru care analiza uleiului este esențială pentru utilajul dumneavoastră

Uleiul reprezintă forța vie a unui utilaj. Verificările regulate ajută la monitorizarea stării sale, lucru de importanță vitală în asigurarea unei disponibilități maxime și a unui cost total de proprietate minim.

1. Sporește profiturile

Analiza uleiului constituie un instrument imbatabil în creșterea performanței utilajului, ceea ce atrage de la sine o creștere a profiturilor. Pe baza datelor colectate în cadrul rezultatelor analizei, clienții pot identifica orice erori ale utilajelor și pot planifica operațiunile de mentenanță, reducând astfel riscul de apariție a perioadelor de nefuncționare neplanificate, prevenind necesitatea efectuării de reparații costisitoare și sporind productivitatea. 

2. Promovează disponibilitatea

Laboratoarele Volvo, care dispun de echipamente de diagnoză moderne, le oferă clienților un raport complet cu privire la starea utilajului. După efectuarea unei analize riguroase, diagnosticele utilajului devin imediat disponibile pentru clienți pe internet, evidențiind orice avertizări existente și oferind recomandări cu privire la acțiunile care trebuie întreprinse. Datorită acestor rapoarte, toate componentele utilajului pot funcționa la capacitate maximă cu un risc minim de defectare, ceea ce menține disponibilitatea la un nivel înalt.

3. Înregistrează tendințele pe baza istoricului analizelor

Analiza mostrelor de ulei colectează informații cu privire la conținutul de apă/lichid de răcire, impurități și calitatea particulelor metalice din ulei. Efectuarea cu regularitate a verificărilor de analiză a uleiului facilitează înregistrarea unui istoric al rezultatelor, permițându-le tehnicienilor de laborator și clienților să observe tendințele de performanță ale utilajului. 

4. Acționează ca un sistem de avertizare timpurie

Uleiul susține componentele vitale ale utilajului, inclusiv motorul, transmisia, punțile, frânele și sistemul hidraulic. Laboratoarele Volvo, care dețin toate cunoștințele necesare despre utilajele Volvo, pot determina cât de funcționale sunt aceste componente pe baza analizei uleiului. Acest lucru le oferă tehnicienilor semnale de avertizare timpurii cu privire la piesele utilajului, acordându-le clienților timp suficient să înlocuiască orice componente susceptibile de a se deteriora sau defecta.

5. Reprezintă o modalitate proactivă de lucru

Per ansamblu, analiza uleiului este cea mai practică acțiune care poate fi întreprinsă pentru utilajul dumneavoastră. Aceasta constituie un instrument de planificare excelent care vă oferă un control mai bun asupra productivității, mentenanței, posibilelor defecțiuni și evitării perioadelor de nefuncționare.

PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com