Construction Equipment România

Cinci sfaturi de întreținere pentru a menține excavatoarele în cea mai bună stare de funcționare

Prin efectuarea cu regularitate a verificărilor de întreținere și utilizarea în mod exclusiv a pieselor Volvo originale, proprietarii și operatorii pot asigura un nivel înalt de disponibilitate al utilajelor lor.

1. Goliți separatorul de apă în fiecare dimineață

De multe ori se formează condens în motor pe timpul nopții din cauza scăderii de temperatură. De aceea, golirea separatorului de apă ar trebui să fie primul lucru pe care îl face operatorul de dimineață, la începutul turei de lucru. În caz contrar, apa ar putea pătrunde în injectoare, unde se transformă în abur și conduce la coroziune. Ne-golirea separatorului de apă se numără printre cele mai frecvente cauze de defectare a excavatoarelor.

Inspectarea mecanismului de rulare

2. Verificați tensiunea șenilelor o dată pe săptămână

Tensiunea șenilelor trebuie să fie întotdeauna puțin slăbită. Dacă șenilele sunt prea tensionate, presiunea rezultată poate cauza uzura inutilă a lanțului și a pinioanelor. Acest lucru se poate întâmpla dacă distanța dintre lanțul din partea de jos și cadrul mecanismului de rulare a fost măsurată incorect. Această valoare măsurată va fi diferită în funcție de tipul de material, motiv pentru care persoana care efectuează inspecția trebuie să consulte întotdeauna manualul de utilizare.

Excavatorul Volvo EC140E

3. Nu atingeți filtrul de aer decât după aprinderea luminii din interiorul cabinei

Manipularea inutilă a filtrului de aer poate permite pătrunderea reziduurilor în motor, unde particulele grunjoase îl vor uza. Atunci când este timpul ca filtrul să fie curățat (poate fi curățat doar de două ori) sau schimbat, se va aprinde o lumină pe tabloul de bord din cabină. Operatorii sau tehnicienii care doresc să verifice starea filtrului trebuie să îl monitorizeze cu ajutorul sistemelor CareTrack și MATRIS.

Set îngrijire filtru Volvo

4. Cumpărați orice filtru de schimb numai de la Volvo

Utilizarea unui filtru contrafăcut de calitate inferioară atrage riscul de pătrundere a pietrișului fin în motor, scurtând astfel durata de serviciu a acestuia – iar motorul este o componentă a cărei înlocuire este costisitoare! Mai puțin de 5% din costul total de proprietate al unui excavator este legat de ulei și filtru, nefiind așadar un cost uriaș. Operatorii ar trebui să își trateze utilajul precum mașina personală și să cheltuie banii pe ceea ce contează cu adevărat, și anume pe piese Volvo originale.

Lichid de răcire Volvo

5. Nu amestecați alte lichide de răcire cu lichidul Volvo

Formula lichidului de răcire Volvo a fost concepută cu mare grijă pentru a asigura un nivel maxim de performanță. Amestecarea acestuia cu alte lichide de răcire va face ca acesta să dobândească o consistență de gel, care va bloca pompa de apă și va modifica punctul de fierbere. Lichidul de răcire are trei roluri principale – lubrifiere, prevenirea coroziunii și răcire – motiv pentru care este extrem de important ca acesta să își poată face treaba conform specificațiilor Volvo.