Construction Equipment România

Sistemul Volvo actualizat de asistență la încărcare îmbunătățește productivitatea

Volvo Construction Equipment a ridicat ștacheta în privința tehnologiei încărcătoarelor frontale cu cea mai recentă actualizare a sistemului de asistență la încărcare, oferind date exacte asupra sarcinii utile, cu o precizie care se încadrează în intervalul de +/- 1 procente.

Volvo Construction Equipment aduce un plus la gama sa de servicii novatoare prin intermediul soluției sistemului de asistență la încărcare pentru încărcătoarele frontale din seriile Volvo L110H până la L260H. Soluția de cântărire a încărcăturii este acționată de revoluționarul afișaj la bord Volvo Co Pilot. Folosind acest ecran tactil de 10 inch, operatorul are acces la aplicația de cântărire la bord. Sistemul de asistență la încărcare promite să îmbunătățească eficiența operatorului și performanța șantierului, furnizând operatorului informații exacte, în timp real, despre încărcătură.
Prevenind sub-încărcarea sau supra-încărcarea, precum și uzura suplimentară a utilajului și chiar posibilele amenzi, sistemul de cântărire la bord permite încărcătoarelor frontale să funcționeze la eficiență maximă, eliminând recântărirea și timpii de așteptare. Sistemul capturează toate datele încărcăturii prin intermediul senzorilor de presiune și poziție și apoi le afișează pe Volvo Co Pilot. Aceasta permite o evaluare în timp real a încărcăturii cupei, cu o precizie de +/- 1%.

Pe locuri, fiți gata, ridicați!

Sistemul actualizat este proiectat pentru a-i face viața mai ușoară operatorului, începând cu procesul de calibrare la greutate zero, care ghidează operatorul prin intermediul Volvo Co Pilot. După încheierea calibrării, operatorul poate configura rapid și ușor proiectele, selectând numele clientului, numărul comenzii, tonajul țintă și tipul materialului. Există două moduri de lucru pe care le puteți alege: modul Project (Proiect), pentru a controla sarcina mai multor camioane, și modul Trip (Cursă unică), pentru încărcarea unui singur camion, a unui singur concasor sau a unui alt echipament staționar.

În timpul funcționării, operatorul poate monitoriza în timp real progresul încărcării. Sistemul dinamic măsoară în timp real încărcătura cupei, pentru a elimina orice întrerupere a fluxului de lucru. Barele colorate ajută operatorul să vizualizeze tonajul aflat în prezent în cupa încărcătorului, tonajul deja livrat și tonajul care a rămas de livrat, iar pictogramele oferă informații în cazul în care greutatea nu este închisă corect.

Sistemul de asistență la încărcare Volvo Construction Equipment

Optimizat pentru funcționarea cupei - inclusiv cupele cu vârf înalt și cupele cu evacuare laterală - sistemul este prevăzut cu funcția de descărcare parțială. Gestionarea ultimei cupe a unei curse este ușurată de capacitatea de răsturnare completă, care oferă o vedere în timp real asupra sarcinii rămase în cupă prin intermediul Volvo Co Pilot. Operatorul poate selecta unul din două moduri: unul pentru descărcarea pe un morman de material și celălalt pentru descărcarea pe un camion.

În plus față de simplificarea funcționării, sistemul de cântărire la bord ajută de asemenea la asigurarea siguranței pe șantier. O alertă personalizabilă informează operatorul în cazul depășirii limitelor presetate. În funcție de combinația de opțiuni, camera retrovizoare se cuplează automat și poate combina informațiile încărcăturii pe un singur ecran atunci când încărcătorul se deplasează în marșarier. Pentru un plus de protecție, unele funcții sunt dezactivate atunci când viteza depășește 10 km/oră (6 mph).

Munciți fără să obosiți - și fără fir

Cu memoria de 16 GB, Volvo Co Pilot face posibilă stocarea unei cantități aproape nelimitate de informații cu privire la atașamente, comenzi de lucru, obiective, materiale și client. Sistemul de asistență la încărcare Volvo Construction EquipmentDatele pot fi de asemenea stocate în Cloud, transferate pe o unitate flash sau tipărite pentru managementul complet al sarcinii utile. Sistemul transmite informațiile utilajului către sistemul telematic CareTrack®, asigurând acces la distanță la informațiile utilajului, de exemplu încărcătura totală transportată; tone (tone/lb) transportate pe litru (galon) de combustibil și numărul de cicluri. Cunoscând în cel mai mic detaliu performanța utilajului, operatorii și proprietarii utilajelor pot stabili zonele de oportunitate pentru îmbunătățirea productivității și reducerea costurilor de funcționare.

Volvo Co Pilot este proiectat într-un mod care îl face ușor scalabil în timp ce se dezvoltă viitoarele actualizări ale software-ului, funcționalitățile suplimentare și noile aplicații. Dacă este prevăzut cu un card SIM, sistemul poate primi la distanță actualizări software prin intermediul comunicațiilor wireless. Notă: puteți descărca direct imaginile din acest comunicat de presă făcând clic aici.