Construction Equipment România

Excavatorul compact cu rază scurtă de pivotare oferit de Volvo excelează în cadrul lucrărilor în spații înguste

Dotat cu un motor Volvo puternic și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, un sistem hidraulic perfect adaptat și o caroserie robustă, excavatorul Volvo ECR88D cu rază scurtă de pivotare modernizat oferă un nivel remarcabil de productivitate, stabilitate, ușurință în utilizare și siguranță în timpul lucrului în spații înguste sau condiții restrictive.

miniexcavator Volvo ECR88D T4F

Atunci când spațiul este limitat, excavatorul compact ECR88D cu rază scurtă de pivotare modernizat, oferit de Volvo Construction Equipment, lucrează cu încredere în locuri închise de dimensiuni mici. Consumul de combustibil, deja excelent, este îmbunătățit și mai mult datorită celor două caracteristici nou adăugate. Prima dintre acestea o constituie modul de oprire automată a motorului, care poate fi setat să intre în funcțiune după o perioadă de inactivitate de două până la 60 de minute. Există, de asemenea, și un mod ecologic (ECO mode) pentru economisirea combustibilului, care optimizează necesitățile sistemului hidraulic și sistemului motorului.

În ciuda dimensiunilor sale mici, utilajul ECR88D modernizat dispune de o performanță în săpare, forțe de spargere și rupere și capacități de ridicare care rivalizează cu cele ale utilajelor echivalente de talie mai mare. 

Deplasarea în perimetrul șantierului la bordul acestui utilaj compact e mai ușoară ca niciodată, datorită funcției automate de deplasare cu două viteze care optimizează tracțiunea, precum și datorită pedalelor hidraulice pentru deplasare care oferă ușurință și precizie în controlul șenilelor. 

Suprastructuri super


Prevăzută cu un design compact al caroseriei și un catarg poziționat central, suprastructura utilajului ECR88D modernizat este atât de compactă încât permite părții din spate a utilajului să pivoteze în perimetrul șenilelor. Acest lucru îi dă excavatorului posibilitatea să se apropie foarte mult de obiecte, eliminând riscul de coliziune cu partea din spate a acestuia în timpul pivotării. Raza scurtă de pivotare a părții din față/spate a utilajului este, de asemenea, potrivită lucrului pe o singură bandă de autostradă, perturbând cât mai puțin fluxul de trafic. (Această funcție poate constitui uneori o condiție de precalificare în cadrul contractelor.)

Pentru o mai mare flexibilitate, utilajul ECR88D modernizat este disponibil în varianta cu catarg dintr-o singură bucată (sau catarg opțional din două bucăți), cu mai multe configurații ale brațului și o lamă. Este disponibilă și o lamă de buldozer mai lată, care este prevăzută cu o talpă din oțel cu dimensiunea de 600 mm. Datorită șasiului rigidizat cu cadru în formă de X din oțel de înaltă rezistență, din trei bucăți, utilajul ECR88D este durabil și fiabil, putând face față rigorilor mediilor de lucru solicitante. Seria D oferă o varietate de cuploare rapide opționale, precum și o gamă nouă și largă de atașamente Volvo originale. Excavatoarele ECR oferă, de asemenea, adâncimi de săpare de top.
Poziționarea rapidă a utilajului este ușoară, mișcările de pivotare și deviație fiind controlate simultan cu ajutorul unei pârghii de comandă care poate fi utilizată cu acuratețe și fără efort. Sistemul hidraulic superior și debitul excelent al pompei ajută la obținerea unor timpi de ciclu mai rapizi și a unei mai bune performanțe în săpare. 

Eficiență puternică

Motorul nou asigură un nivel mai scăzut de emisii, precum și un nivel superior de performanță și eficiență a consumului de combustibil. Aceasta înseamnă o productivitate mai mare și cheltuieli de exploatare mai scăzute.Utilajul ECR88D modernizat este dotat cu un motor cu patru cilindri, cu o putere de 43 kW.Motorul este conform cu Tier 4f/ Stage V și dispune de un sistem de post-tratare a gazelor de evacuare (EATS) pentru asigurarea unui nivel mai scăzut de emisii și pentru garantarea funcționării line, performanței și productivității – chiar și în timpul regenerării.Intervalul de curățare a filtrului DPF mărit până la 6000 de ore va ajuta clienții să își reducă costurile de proprietate. Sistemul de aducere automată la ralanti reduce turația motorului atunci când elementele de comandă rămân inactive pe o durată de timp specificată (presetată de către operator, prin intermediul afișajului, între trei și 20 de secunde), reducând astfel cheltuielile de exploatare și consumul de combustibil.

Mici, dar spațioase

Deși sunt mici ca dimensiuni, excavatoarele ECR din seria D le oferă operatorilor o experiență superioară — iar un mediu confortabil al operatorului atrage de la sine un nivel mai înalt de productivitate. Cabina dispune de certificare ROPS și un stil modern, oferind vizibilitate panoramică prin intermediul suprafețelor largi din sticlă plană. Confortul este asigurat de scaunul reglabil, nivelul superior de izolație împotriva vibrațiilor și zgomotului, cotierele ergonomice, elementele de comandă ideal amplasate și suprafața largă a podelei cu spațiu sporit pentru picioare.O pedală opțională de deviere a catargului permite operarea simultană a deviației catargului și a atașamentului. Alte opțiuni includ lumini LED și o apărătoare de ploaie care protejează operatorii împotriva umezelii atunci când fereastra din față este deschisă – permițând continuarea lucrului indiferent de vreme.

Disponibilitate SPORITĂ


Pentru a spori disponibilitatea, excavatorul compact ECR88D modernizat este ușor de deservit și întreținut. Toate punctele de verificare și curățare pot fi accesate ușor de la nivelul solului și sunt grupate la un loc sub o capotă cu deschidere largă, prevăzută cu sistem de blocare. Punctele de ungere ale catargului și brațului sunt, de asemenea, ușor accesibile și, în majoritatea aplicațiilor, operațiunile de ungere nu trebuie să fie efectuate decât o dată la fiecare 10-50 de ore. În final, printre multele caracteristici utile de care dispune, sistemul telematic CareTrack opțional cu acces de la distanță, oferit de Volvo, efectuează o procedură de auto-diagnosticare de rutină pentru a avertiza operatorul – sau managerul flotei aflat la birou – în cazul detectării unei defecțiuni, monitorizând totodată consumul de combustibil și data la care trebuie efectuat următorul service. 

Specificații principale:

Motor D2.6H
Putere maximă, brută 43 kW
Forța de spargere, ISO

57,2 kN (braț scurt)

56,8 kN (braț lung)
Forța de rupere, ISO

39.8 kN (braț scurt)

34.4 kN (braț lung)
Distanța maximă de săpare 6,97 m (braț scurt)
7,35 m (braț lung)
Adâncimea maximă de săpare 4,13 m (braț scurt)
4,53 m (braț lung)
Greutate operațională 8,6 - 9,5 t

* Utilajul ECR88D este disponibil în Asia, Europa și America de Nord.