Construction Equipment România

Lansatoarele Volvo din seria E ridică nivelul de productivitate, siguranță și versatilitate pe noi culmi

Lansatorul rotativ PL3005E oferit de Volvo Construction Equipment conferă capacități de performanță superioare datorită designului său pe bază de excavator și caracteristicilor avansate.

Volvo’s E-series pipelayers lift productivity, safety and versatility to new heights

Deoarece sunt, fără îndoială, cele mai performante utilaje din sectorul lor, nu este surprinzător că lansatoarele rotative oferite de Volvo Construction Equipment dispun de o multitudine de caracteristici de ultimă oră menite să sporească productivitatea și siguranța. Datorită designului inteligent pe bază de excavator, combinat cu sisteme avansate de management al sarcinii și telematic, aceste lansatoare impresionante oferă un nivel inegalabil de performanță într-o varietate de aplicații.

Datorită unei capacități impresionante de pivotare la 360°, operatorul poate roti în siguranță suprastructura pentru a ridica și amplasa cu ușurință conducte grele de dimensiuni mari oriunde în jurul utilajului – lucru deosebit de util la încărcare și descărcare, precum și la alimentarea echipamentelor de îndoire a conductelor. Datorită capacității de basculare de 55 de tone (120.000 livre), sarcinile grele de lucru precum coborârea și conectarea conductelor pot fi efectuate în mod eficient și rapid.

Lansatorul aduce cu sine posibilități infinite de amplasare a conductelor, designul său unic conferind stabilitatea necesară pentru a permite lucrul în siguranță în condiții de teren accidentat și pe pante de până la 35°. Fiind prevăzute cu un nivel excelent de stabilitate și un sistem hidraulic cu funcționare lină pentru mișcări simultane, lansatoarele rotative reprezintă alegerea perfectă pentru aplicațiile de coborâre. În timpul operării pe pante înclinate, îndreptați catargul spre vârful pantei pentru a îmbunătăți stabilitatea și a spori siguranța.

În mai puțin de 2,5 ore, lansatoarele din seria E pot fi convertite într-un excavator standard, oferind astfel beneficiile a două utilaje într-unul singur și ajutând clienții să profite la maximum de pe urma investiției făcute. Sistemul hidraulic este perfect adaptat atât pentru aplicațiile de lansare a conductelor cât și pentru cele de excavare, ceea ce înseamnă că nu se înregistrează nicio pierdere de putere în niciuna dintre aceste configurații.

Mediu de muncă impresionant

Construite pe baza a decenii întregi de excelență în domeniul ingineriei, lansatoarele Volvo din seria E sunt construite pentru a conferi în mod egal atât productivitate cât și siguranță – începând cu cabina Volvo.

De la nivelul scaunului reglabil, operatorul deține controlul deplin asupra nivelului său de confort. Mediul de lucru spațios, cu sistem de climatizare și control al nivelului de zgomot, este îmbunătățit și mai mult cu ajutorul elementelor de comandă poziționate la îndemână. Cabina cu certificare de siguranță ROPS, care este prevăzută cu sistem de ridicare hidraulic, oferă o vedere impresionantă asupra șantierului de lucru și șanțului, fiind dotată cu sistem inteligent de management al sarcinii (LMS) care monitorizează sarcina și alertează operatorul atunci când este atinsă limita, pentru un nivel optim de siguranță și eficiență.

Apucați-vă de lucru fără întârziere

Lansatoarele Volvo din seria E ridică nivelul de productivitate, siguranță și versatilitate pe noi culmi

Aceste lansatoare robuste sunt proiectate cu gândul la productivitate, beneficiind totodată de o multitudine de caracteristici care reduc riscul avarierii și maximizează disponibilitatea. Spre deosebire de lansatoarele tradiționale de tip buldozer cu catarg lateral, utilajele Volvo din seria E pot fi transportate cu ușurință în cadrul șantierului sau de pe un șantier pe altul cu ajutorul unei remorci sau al unei platforme joase, fără a trebui să se demonteze catargul sau contragreutatea.

Pentru o întreținere mai ușoară, filtrele aflate la distanță sunt separate de motor și radiator, facilitând curățarea și ajutând la asigurarea vitezei și rapidității în timpul efectuării verificărilor de service regulate. Pentru a urmări sănătatea și performanța utilajului, lansatoarele pot fi echipate cu CareTrack, sistemul telematic de ultimă oră oferit de Volvo. Acest sistem monitorizează informațiile cu privire la o varietate de date despre utilaj în timp real, inclusiv consumul de combustibil și orele de funcționare a motorului, ajutând clienții să optimizeze consumul de combustibil, să evite perioadele de nefuncționare neplanificate și să maximizeze randamentul investiției.

La fel ca toate celelalte utilaje Volvo, lansatoarele din seria E sunt echipate cu piese Volvo originale care au fost supuse unui proces riguros de testare și aprobare pentru a asigura cel mai înalt nivel de calitate și performanță de durată. Datorită rețelei globale de ateliere de service a companiei Volvo, toți clienții Volvo au acces la asistență imediată ori de câte ori au nevoie.

Specificații principale:

Motor Volvo D8J

Greutatea operațională

kg
lb
35 030
77.300

Puterea brută a motorului

kW
CP (imp)
180
241
. . . la turația motorului r/min 1800 

Capacitate de basculare maximă

t
lb
55
120.000

Capacitate nominală

t
lb
31
68.000

Lungimea standard a catargului

m
ft in 
7,4
24'4"

Lungime extinsă a brațului macaralei

m
ft in 
9,2
30'4”
Panta de lucru maximă  ° 35