Construction Equipment România

Volvo lansează propria gamă de camioane rigide

Volvo CE urmează să își facă intrarea pe piața de camioane rigide cu o gamă marca Volvo completă. Această gamă, care face uz de expertiza unității Motherwell din Scoția, constă dintr-un număr de patru utilaje, care începe cu modelul R45D de 45 de tone și se extinde până la modelul R100E emblematic de 100 de tone.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) a anunțat că își va face intrarea pe piața de camioane rigide cu propria sa marcă de camioane rigide Volvo în trimestrul al doilea al anului 2018. Dezvoltarea acestei game noi formată din patru modele s-a bazat într-o mare măsură pe expertiza îndelungată legată camioanele rigide acumulată de Terex Trucks, o filială a companiei Volvo CE, combinată cu puterea tehnologică a Grupului Volvo. Gama, care va fi inițial lansată pe piețele mai puțin reglementate, constă din utilajul R45D de 45 de tone, utilajul R60D de 60 de tone, utilajul R70D de 72 de tone și utilajul R100E emblematic de 100 de tone.

Utilajul R100E din seria E este un camion rigid de 100 de tone imperiale (95 de tone metrice) care combină o multitudine de cunoștințe referitoare la piață și clienți, cu componentele de calitate demonstrată, tehnologiile noi și un design nou uimitor – oferind astfel o soluție rentabilă și productivă care să vină în întâmpinarea nevoilor actuale ale clienților din domeniul mineritului și exploatării în carieră. 

Analiză tehnică amănunțită

Dezvoltarea camioanelor rigide Volvo R45D, R60D și R70D din seria D, care are la bază seria TR de utilaje de calitate dovedită create de Terex Trucks, urmează o analiză tehnică amănunțită, pentru a se asigura că utilajele se ridică la standardele așteptate din partea produselor Volvo pe piețele și în segmentele țintă. Îmbunătățirile aduse includ o mai mare vizibilitate și sisteme de siguranță, precum și asistență tehnică și atribuirea mărcii Volvo.

Ca urmare a lansării camioanelor rigide marca Volvo, producția de camioane rigide marca Terex Trucks va fi sistată în timp.

Volvo Rigid Haulers „Achiziționarea companiei Terex Trucks în anul 2014 a reprezentat o decizie strategică ce a permis companiei Volvo să ofere clienților o opțiune de camion rigid”, a afirmat Thomas Bitter, Prim Vice-Președinte al diviziei de Marketing și Portofoliu de Produse (MaPP) a companiei Volvo CE. „De atunci, am muncit încontinuu pentru a proiecta un camion rigid complet nou care să se bazeze pe tradiția de 84 de ani a utilajelor Terex Trucks, dar care să încorporeze, totodată, tehnologia de top și valorile de bază cu privire la calitate, siguranță și grija față de mediul înconjurător ale companiei Volvo CE. Astăzi trecem la etapa următoare, iar noile utilaje Volvo, în special modelul R100E din seria E, reprezintă rezultatul acestei munci. Suntem încrezători că aceste utilaje vor impresiona clienții care lucrează în segmentele mineritului și exploatării în carieră.”

Noi utilaje în prim-plan

Utilajul emblematic R100E complet nou a fost proiectat pentru a veni în întâmpinarea cererilor clienților legate de existența unui camion rigid care să confere un nivel înalt de performanță și productivitate, un cost total de proprietate scăzut, ușurință în deservire și un nivel bun de confort al operatorului. Datorită capacității ridicate și vitezelor de transport mari, noii bene, în formă de V, sistemului hidraulic eficient, sistemelor inteligente de monitorizare și mediului operatorului, utilajul R100E va ajuta clienții să mute mai mult material în mai puțin timp.

„Camioanele rigide construite de Terex Trucks sunt recunoscute pentru buna lor funcționare în condiții dificile, fiind totodată ușor de întreținut și asigurând un cost total de proprietate scăzut”, a afirmat Paul Douglas, Vice-Președinte al companiei Terex Trucks și al diviziei de Camioane Rigide din cadrul Volvo CE. „Design-ul nostru de calitate dovedită a constituit un ADN puternic pe care să putem construi utilajele Volvo CE inovatoare care reprezintă intrarea noastră pe această gamă de echipamente. Noul camion rigid R100E din seria E este un utilaj complet nou care asigură stabilitate, o durată de serviciu îndelungată, precum și un nivel înalt de profitabilitate, durabilitate și confort. În plus, acesta poate fi operat și întreținut simplu și rapid.”

Volvo Rigid Haulers

Un viitor luminos

Noile camioane rigide marca Volvo vor fi fabricate în cadrul unității de producție Motherwell redenumite din Scoția și vor fi comercializate exclusiv prin intermediul rețelei de distribuitori Volvo.

Nota redactorului: Acest anunț nu afectează în niciun fel gama de camioane articulate marca Terex Trucks a companiei Volvo CE. Camioanele articulate marca Terex Trucks vor continua să fie proiectate, construite și dezvoltate în cadrul unității Motherwell, și vor continua să fie distribuite prin intermediul rețelei pre-existente de distribuitori Terex Trucks independenți.