Construction Equipment România

Volvo EC750E HR: cel mai productiv excavator pentru demolare din industrie

Datorită abilității sale de a ajunge până la 36 m (118 ft) deasupra solului și 9,5 m (31 ft 2 in) sub nivelul solului, noul utilaj EC750E HR își revendică titlul de cel mai versatil excavator pentru demolare multifuncțional din industrie.

Noul utilaj EC750E HR oferit de Volvo Construction Equipment, un excavator pentru demolare la înălțime mare de calitate excepțională care dispune de o înălțime maximă de 36 m (118 ft) la bolțul cupei, poate fi de asemenea configurat cu ușurință utilizând extensii și catarge de diferite lungimi pentru a deveni o unealtă de demolare multifuncțională - capabilă să efectueze o mare varietate de lucrări de șantier - inclusiv sub pământ și sub apă.

Construit pe baza excavatorului universal EC750E oferit de Volvo, utilajul EC750E HR a fost reproiectat în mare măsură de către Volvo pentru a putea fi utilizat în scopuri de demolare la înălțime mare. 

Utilajul EC750E HR este cel mai greu excavator din gama Volvo, fiind totodată și unul dintre cele mai mari excavatoare pentru demolări la înălțime mare din industrie care sunt disponibile spre utilizare pe piețele reglementate de normele Stage IV/Tier 4 Final din Europa și America de Nord.

Utilajul potrivit pentru orice aplicație

Esența flexibilității utilajului EC750E HR o constituie faptul că acesta este furnizat împreună cu două seturi de catarge pentru demolare la înălțime mare și un set de catarg pentru excavare prevăzut cu o extensie. Cea mai lungă dintre configurațiile pentru lucrul la înălțime mare permite atingerea unei înălțimi maxime de 36 m (118 ft) la bolțul cupei – având totodată la bord o unealtă de mărime considerabilă (la această înălțime) de 3,6 tone (8.000 lbs). O a doua configurație pentru lucrul la înălțime mare dispune de o înălțime maximă de 26 m (85 ft) la bolțul cupei și utilizează o unealtă mai mare cu greutatea maximă de 5 tone (11.000 lbs). Și, în cele din urmă, setul cu catarg pentru excavare prevăzut cu extensie de 4,4 m (14,4 ft) permite atingerea unei înălțimi de 18 m (59 ft) la bolțul cupei*. Aceste componente pot fi configurate în continuare – drept-drept (pentru înălțimi mari), drept-îndoit (pentru un centru de greutate mai bun și o zonă de lucru în siguranță extinsă în partea din față) și îndoit-îndoit – pentru lucrările subterane. 

Articulații modulare hidraulice

Flexibilitatea configurației utilajului EC750E HR are ca punct central conceptul de articulație modulară hidraulică brevetat al companiei Volvo. Articulația modulară hidraulică utilizează un mecanism de blocare hidraulică cu doi pini pentru a comuta din configurația pentru lucru la înălțime mare la configurația pentru excavare. 

EC750EHR-demolare-șasiu

Pe lângă articulația modulară de pe catargul de bază, utilajul este acum prevăzut și cu o a doua articulație modulară hidraulică amplasată pe catargul de extensie. Interfața de pe catargul de extensie este aceeași ca și cea de pe catargul pentru excavare, permițând comutarea rapidă și în siguranță a unghiului de configurație între „îndoit” și „drept”, atât pentru catargul de extensie cât și pentru cel de excavare. 

Șasiu construit special pentru demolare

Punând stabilitatea la baza siguranței și performanței în cadrul aplicațiilor de demolare la înălțime mare, utilajul EC750E HR este echipat cu un șasiu nou nouț. Dezvoltat special pentru sectorul demolărilor, acest șasiu este mai greu și mai lat chiar decât cel al excavatorului Volvo EC950E de talie mai mare. Comparativ cu modelul EC750E pe baza căruia a fost construit, șasiul utilajului EC750E HR este cu 0,5 m (1,6 ft) mai lung și 1m (3,2 ft) mai lat – și dispune de un ecartament impresionant de 4,3 m (17,4 ft).

EC750EHR-demolare-șasiu

Cele 4 tone (8.800 lbs) suplimentare ale contragreutății contribuie la atingerea unei greutăți de 100 de tone (221.000 lbs) a utilajului EC750E HR; plusul de stabilitate oferit de greutatea sa sporită și lățimea mai mare îi conferă utilajului EC750E HR o bază solidă pentru obținerea unei performanțe de primă clasă. 

Proiectat cu gândul la transportabilitate

Șasiul retractabil al utilajului EC750E HR dispune de cadre ale șenilelor ușor de demontat și posibilitatea de auto-dezasamblare/reasamblare – ceea ce garantează mutarea fără stres a utilajului EC750E HR de pe un șantier pe altul. Pe majoritatea piețelor, demontarea setului de catarg pentru lucrul la înălțime mare, coborârea contragreutății și retragerea șasiului, toate acționate hidraulic, sunt suficiente pentru a transporta utilajul. Cadrele șenilelor nu sunt singurele componente ușor de demontat; întreaga contragreutate, inclusiv contragreutățile suplimentare, poate fi demontată dintr-o singură mișcare datorită sistemului hidraulic de demontare rigidizat.

Vizibilitate și control

Cabina Volvo Care reprezintă mediul perfect pentru operațiunile de demolare la înălțime mare. Suprafețele largi de sticlă stratificată oferă o bună vizibilitate asupra zonei de lucru, umplând cabina cu lumină naturală. Cabina este confortabilă și spațioasă, dispune de elemente de comandă poziționate la îndemână și se rabatează hidraulic la unghiuri de până la 30 de grade, reducând oboseala și presiunea asupra gâtului operatorului în timpul desfășurării lucrărilor la înălțime mare. În plus, brațul de demolare este echipat în mod standard cu un sistem de suprimare a prafului și o cameră video care oferă imagini clare prin intermediul afișajului de înaltă calitate amplasat în interiorul cabinei. 

Indicator de moment total

Utilajul EC750E HR este furnizat cu un indicator de moment total ca dotare standard. Sistemul eficient de control al sarcinii, senzorii de detecție a unghiului amplasați pe catarg și senzorii de presiune de pe cilindrul principal calculează în permanență starea momentului sarcinii. Această informație este reprezentată grafic pe afișajul ușor de citit din interiorul cabinei, operatorul beneficiind de avertizări vizuale și sonore pe măsură ce se apropie de și depășește înfășurătoarea de stabilitate. 

Un plus de protecție

La bordul modelului EC750E HR, atât operatorul cât și utilajul sunt bine protejați. Cabina Volvo Care de înaltă vizibilitate dispune de o apărătoare împotriva obiectelor în cădere (FOG) și un sistem de protecție împotriva impactului lateral (SIPS). Utilajul însuși este echipat cu o placă de protecție inferioară și o apărătoare a părții de dedesubt de mare rezistență, precum și o protecție pentru coroana de rotire. Cilindrii catargului și concasorului dispun, de asemenea, de un plus de protecție. 

O soluție de demolare integrată

Utilajul EC750E HR profită de pe urma experienței îndelungate a companiei Volvo în deservirea clienților din sectorul demolărilor la înălțime mare din întreaga lume. Construit pe comandă de către inginerii Volvo extrem de experimentați și încorporând practicile de asigurare a calității ale companiei, utilajul EC750E HR reprezintă o soluție Volvo completă – design, fabricație și asistență post-vânzare, toate componentele fiind acoperite de o garanție Volvo. Întregul utilaj este proiectat conform specificațiilor exacte ale companiei Volvo și este conceput din fabrică ca o soluție de demolare integrată și eficientă.

Ca și în cazul altor produse Volvo, aceste excavatoare pentru lucrări la înălțime mare au în spate o rețea de distribuitori bine pregătiți și gata să vă vină în ajutor. Tehnicienii Volvo cu înaltă pregătire furnizează piese originale și o gamă de soluții menite să mențină utilajele clienților în stare de funcționare și productive. 

Gama de utilaje Volvo pentru demolare la înălțime mare

 

 

 


EC380E HR

EC480E HR
EC750E HR

Greutatea utilajului

(fără unealtă)

51 tone

(112.000 lbs)

63,5 tone

(140.200 lbs)

100 tone

(221.000 lbs)

Înălțimea maximă la bolțul cupei

23m

(75 ft 8 in.)

28m

(91 ft)

36 m/26 m

(118 ft/85 ft)

Greutatea maximă a uneltei

3 tone

(6.620 lbs)

3 tone

(6.620 lbs)

3,6 tone/5 tone

(8.000 lbs/11.000 lbs)

*Denegare de responsabilitate: Toate specificațiile pot fi modificate fără preaviz.
**Greutatea utilajelor poate varia de la o piață la alta în funcție de configurația opțiunii alese.