Construction Equipment România

Volvo CE lansează camionul rigid de 100 de tone

Noul utilaj R100E de 100 de tone oferit de Volvo Construction Equipment este așteptat a juca un rol important în sectoarele mineritului și lucrărilor de carieră, designul acestuia având în prim plan asigurarea unui cost total de proprietate redus.

Beneficiind de un gabarit și o capacitate care îi conferă titlul de cel mai mare camion din întreaga gamă a companiei, noul camion rigid R100E oferit de Volvo Construction Equipment promite să reducă cheltuielile de exploatare ale clienților prin optimizarea productivității, disponibilității și confortului operatorului.

Acest model revoluționar este construit pe baza unui ADN puternic, originea sa datând încă din 1919. Uzina Volvo CE din Motherwell proiectează, produce și distribuie camioane rigide de aproape 70 de ani. Niciun alt utilaj nu se poate compara cu modelul R100E, care are în spate aproape un secol de excelență inginerească.

Mutați mai mult material, câștigați mai mulți bani


Volvo Rigid Hauler R100E T2Oferind o sarcină utilă reală de 100 de tone, cea mai nouă vedetă a flotei Volvo le permite operatorilor să își îndeplinească mai rapid obiectivele de producție. Construit pentru performanță, utilajul R100E este acționat de un motor de 783 kW (1075 CP) de calitate superioară. Grupul motopropulsor combinat conferă capacități de cuplu de torsiune înalt, o performanță la efort inegalabilă și o forță de tracțiune de top la nivelul roților, pentru asigurarea unei tracțiuni optime. Noul sistem Volvo de cuplare dinamică a treptelor de viteză (Volvo Dynamic Shift Control) controlează grupul motopropulsor și mișcările utilajului, adaptând automat punctele de schimbare a treptelor de viteză în funcție de șantierul de lucru și comenzile operaționale.

Utilajul R100E este construit pentru toate aplicațiile de carieră și minerit de suprafață, în cadrul cărora cheltuielile de exploatare au o importanță vitală. Clienții se pot aștepta să cheltuie mai puțin pentru fiecare transport cu ajutorul utilajului R100E, care este echipat cu o benă în formă de V cu capacitatea de 60,4 m3 care asigură un nivel optim de reținere a sarcinii și reduce la minimum volumul de material rămas în aceasta. Politica privind profilul sarcinii, recunoscută în industrie, îi permite operatorului să atingă în mod constant sarcina utilă medie țintă (95 t), în timp ce sistemul de descărcare rapidă a benei asigură timpi de ciclu rapizi pentru o funcționare eficientă globală.

Volvo suplimentează capacitatea ridicată și vitezele de transport înalte ale camionului său rigid prin adăugarea unor sisteme de monitorizare inteligente. Opțiunea de cântărire la bord (OBW) reprezintă un sistem integrat care garantează faptul că utilajul mută sarcina utilă sigură optimă pentru a optimiza și mai mult producția și a reduce la minimum cheltuielile de exploatare. Sistemul realizează acest lucru prin utilizarea de senzori de presiune montați pe exteriorul utilajului pentru a monitoriza și transmite date statistice cu privire la utilaj către afișajul instalat la bord al operatorului. Informațiile cu privire la utilaj pot fi vizualizate în timp real prin intermediul afișajului instalat la bord și, în plus, pot fi accesate de la distanță prin intermediul sistemului telematic CareTrack® dezvoltat de Volvo pentru a ajuta operatorii și managerii flotei să îmbunătățească procesul de planificare.

Clienții care doresc să sporească productivitatea proiectelor actuale și viitoare pot accesa sistemul Volvo de simulare a condițiilor de pe șantier (Volvo Site Simulation) cu ajutorul distribuitorului Volvo local. Acest sistem le oferă clienților informații valoroase cu privire la utilajele, opțiunile de parc auto și configurația șantierului lor, ajutându-i să maximizeze productivitatea și, totodată, să gestioneze mai bine costurile de proprietate și cheltuielile de exploatare.

Durabil din proiectare


Disponibilitatea și productivitatea sunt centrate pe designul durabil al utilajului, care promovează un nivel înalt de protecție a componentelor și cicluri de viață mai lungi, pentru intervale mai mari între operațiunile de întreținere planificate.

Utilajul R100E oferă o stabilitate de neclintit, făcând față celor mai dificile condiții de teren și menținând totodată un nivel de control total. Acest camion robust oferă un centru de greutate coborât și este echipat cu un șasiu și o benă proiectate cu iscusință, care conlucrează în armonie cu lonjeronul McPherson, suspensia față joasă cu brațe triunghiulare suprapuse și noul sistem de direcție ușor de manevrat. Operatorul poate manevra cu ușurință utilajul în timpul virajelor strânse datorită posibilității de direcționare ușoară și intuitivă oferite de supapa de comandă Orbitrol pilotată și montată la distanță.Volvo Rigid Hauler R100E T2

Utilajul R100E este proiectat să confere performanță și productivitate optime prin asigurarea unor niveluri înalte de confort al operatorului, control asupra utilajului și stabilitate, garantând totodată reducerea costurilor de reparație. Suspensia din față este prevăzută cu spațiere largă pentru a putea absorbi șocurile datorate sarcinii și suprafeței solului și a proteja structurile vitale ale utilajului. Ingineria detaliată este reflectată, de asemenea, în designul de tip "gâtar" al cadrului utilajului, care oferă flexibilitate în deplasarea pe teren accidentat. Fabricat din bare conducătoare cu secțiune chesonată, cadrul este prevăzut cu piese turnate din oțel de înaltă rezistență în locurile de tensiune principale pentru a absorbi impacturile din partea solului. Toate alezajele cadrului sunt prevăzute cu manșoane pentru un plus de protecție. Testarea riguroasă a cadrului și benei a necesitat o investiție semnificativă, incluzând aplicarea asupra șasiului a unor solicitări echivalente cu 60.000 de ore de efort. Datorită faptului că este echipat cu o benă fabricată din oțel de înaltă rezistență la impact și abraziune cu duritatea de 400 HBW, camionul rigid R100E conferă o performanță de durată.

Alegerea operatorului


Utilajul R100E este un utilaj extrem de eficient care aduce în prim plan productivitatea operatorului – începând cu cabina operatorului cu certificare ROPS/FOPS. Oferind niveluri reduse de vibrații și zgomot exterior, cabina este montată pe amortizoare izolante cu ulei pentru o calitate superioară a deplasării.

Volvo Rigid Hauler R100E T2

De la nivelul scaunului operatorului, amplasat în partea stângă a cabinei, operatorul poate monitoriza șantierul și zonele din jurul utilajului prin intermediul suprafeței vitrate largi și parbrizului cu unghi de înclinare mic. Vizibilitatea bună este suplimentată de o vedere panoramică de 360° oferită de sistemul Volvo de vizualizare inteligentă (Volvo Smart View). Acest sistem utilizează mai multe camere video cu unghi de vizualizare ultra-larg, montate în exterior, pentru a oferi o vedere panoramică asupra vehiculului și zonei de lucru din jurul acestuia prin intermediul afișajului instalat la bord. Beneficiile acestui sistem de vizualizare la 360° se extind dincolo de sporirea siguranței operatorului și a personalului de pe șantier; totodată, sistemul reduce sau elimină coliziunile cu alte obiecte pentru a minimiza avarierea utilajului și anvelopelor, în special în timpul mersului cu spatele, deoarece le permite operatorilor să evite în siguranță obstacolele de la nivelul solului. Reducerea riscului de avariere accidentală a utilajului reduce costurile de reparație și sporește disponibilitatea.

Toate afișajele și elementele de comandă tactilă poziționate ergonomic pot fi accesate de la nivelul scaunului complet reglabil al operatorului prevăzut cu suspensie pneumatică, oferit de Volvo, care poate fi ajustat cu ușurință în funcție de conformația fizică a operatorului. Cabina este echipată cu proprietăți sub presiune și sistem de climatizare, precum și spațiu amplu de depozitare pentru a reduce distracțiile și dezordinea în interiorul cabinei.

Similar tuturor utilajelor Volvo, acest camion rigid este construit cu gândul la siguranță, siguranța fiind încorporată în fiecare aspect al acestui utilaj de înaltă performanță. Pentru a asigura protecția atât a operatorului cât și a personalului de pe șantier, toate sistemele utilajului, cum ar fi comutatoarele de oprire de urgență, sunt ușor accesibile. Dispozitivul de întârziere a transmisiei și dispozitivul de inhibare a rulării libere în poziția neutră permit manevrarea în siguranță a utilajului în condiții de pantă descendentă, în timp ce sistemul de protecție împotriva supraturației motorului încetinește automat utilajul până când acesta se încadrează în limitele de funcționare în siguranță.

Ușor de inspectat


Volvo Rigid Hauler R100E T2Inspecțiile de întreținere periodice sunt necesare pentru a permite identificarea oricăror probleme posibile și a asigura o durată de funcționare îndelungată. Utilajul R100E permite efectuarea rapidă și ușoară a verificărilor de întreținere zilnice și a operațiunilor de mentenanță de rutină cu ajutorul treptelor anti-alunecare și pasarelelor trainice, pentru a putea reveni la lucru cât mai repede posibil. Toate punctele de service sunt grupate la un loc în mod strategic și pot fi accesate de la nivelul solului și al platformei de deservire pentru a permite efectuarea rapidă, ușoară și în siguranță a operațiunilor de întreținere sau ajustare a utilajului, în timp ce roțile montate direct pe jantă pot fi, la rândul lor, instalate și îndepărtate rapid și în siguranță. În interiorul cabinei, puteți accesa date de diagnostic de nivel superior prin intermediul tabloului de bord ușor de utilizat, pentru o analiză și soluții rapide. De la nivelul tabloului de bord, operatorul poate monitoriza rapid starea de sănătate a utilajului și accesa presiunile în sistem, temperaturile, consumul de combustibil, precum și diagnosticele referitoare la motor, transmisie și unitatea de comandă a vehiculului (VCU).

Utilajul R100E dispune, de asemenea, de un nivel înalt de filtrare hidraulică prin intermediul filtrelor de aspirație magnetice montate pe fiecare sistem hidraulic funcțional, precum și de filtrare sub presiune la nivelul sistemului de direcție, pompei de acționare a frânei și unităților de răcire a frânelor din spate. Filtrele de combustibil principale și secundare, montate pe motor, se combină cu sistemul avansat de filtrare a uleiului în două etape pentru a îndepărta agenții de contaminare nocivi. Utilajul R100E abundă în caracteristici durabile ce conferă o protecție superioară, optimizând operațiunile și prelungind intervalele de întreținere pentru a asigura un nivel mai scăzut al cheltuielilor de exploatare.

În rarele ocazii în care utilajul Volvo R100E necesită mai mult decât o inspecție de rutină, experții Volvo vă stau în permanență la dispoziție pentru consultanță de specialitate prin intermediul unei infrastructuri complexe de distribuitori și tehnicieni. Combinând cunoștințele locale cu experiența în minerit globală, Volvo vă oferă o gamă de soluții pentru clienți – cum ar fi rapoartele telematice cu privire la utilaj, Acordurile de servicii Volvo (VSA) și garanțiile extinse – pentru a spori profitabilitatea pe întreaga durată de serviciu a utilajului.

Specificații principale:

Volumul sarcinii utile kg / lb 95000 / 209,439
Volumul benei, capacitate nominală SAE 2:1 cu vârf m3/ y3 60,4 / 79
Greutatea netă, kg / lb 69550 / 153,331
Greutatea brută, kg / lb 164550 / 362,770
Motor Cummins QST30 CAC (Tier 2 / Stage II)
Puterea brută maximă a motorului kW / CP 783 / 1,050
...la turația motorului r/min 2100
Cuplu de torsiune brut maxim SAE J1349 Nm / lbf ft 4 631 / 3,416
...la turația motorului r/min 1300
Viteza maximă km/oră / mph 50 / 31.1

Notă: puteți descărca direct imaginile din acest comunicat de presă făcând clic aici.