Construction Equipment România

Volvo CE introduce o nouă gamă de camioane rigide

Noile excavatoare rigide din seria D oferite de Volvo Construction Equipment sunt construite pe baza unui concept de camion de calitate dovedită și sunt echipate cu tehnologie de ultimă oră care optimizează eficiența consumului de combustibil și disponibilitatea.

Volvo Construction Equipment și-a îmbogățit portofoliul de camioane de top prin introducerea camioanelor rigide R45D, R60D și R70D. Cu sarcini utile cuprinse între 41 și 65 de tone (45t-72t), aceste utilaje sunt proiectate să ajute la reducerea costului de exploatare principal suportat de clienți – combustibilul – și să promoveze totodată efectuarea în siguranță a operațiunilor și ușurința în utilizare.

Camioanele rigide din seria D sunt noi, dar au în spate o istorie bogată care datează de mai bine de 70 de ani, din momentul în care echipa noastră de experți tehnici și ingineri a introdus primul autocamion cu benă basculantă din lume, produs în uzina Volvo CE din Motherwell, Scoția. Susținute de valorile de proiectare și fabricație de bază ale Volvo CE, camioanele rigide din seria D sunt construite în aceeași uzină care produce camioane rigide de decenii întregi. Aceste camioane de ultimă oră combină tradiția puternică, expertiza tehnică și procesele moderne, oferindu-le clienților un echipament de înaltă calitate, fiabil și productiv.

Eficiența ca standard


Acționate de motoare de înaltă calitate, camioanele rigide R45D, R60D și R70D conferă un nivel înalt de performanță, cuplu de torsiune și o putere de până la 567 kW (760 CP), chiar și la turații reduse ale motorului. În plus, intervalele lungi de service și utilizarea eficientă a combustibilului asigură un nivel excepțional de scăzut al cheltuielilor de exploatare.Integrarea electronică dintre motor și transmisie permite utilajelor să se bucure de o schimbare lină a treptelor de viteză, pentru o accelerare și energie cinetică constante în cadrul tuturor aplicațiilor de transport. Performanța și eficiența consumului de combustibil sunt sporite de sistemul integrat de schimbare a treptelor de viteză, care include două moduri de schimbare a treptelor de viteză ale transmisiei – Putere (Power) și Economie (Economy) – pentru o funcționare adaptată în toate condițiile de transport. Operatorul poate pre-selecta modul de funcționare a transmisiei pentru a se adapta la diferitele încărcături transportate. Totodată, sistemele hidraulice furnizează fluxul necesar sistemelor de acționare și răcire, conferind nivelul de performanță productivă necesar pentru asigurarea unor timpi de ciclu rapizi și eficientizarea performanței.

Utilaje puternice și productive


Eficiente și inteligente, camioanele Volvo dispun de un raport putere/greutate competitiv, schimbare eficientă a treptelor de viteză și o distribuție optimă a greutății, permițându-le operatorilor să își îndeplinească mai rapid obiectivele de productivitate. Datorită forței de tracțiune impresionante, generată de configurația și designul întregului grup motopropulsor, camioanele rigide R45D, R60D și R70D reprezintă utilajele ideale pentru traversarea pantelor abrupte aflate adesea pe șantierele de minerit și carieră. Prin sporirea cuplului de torsiune transmis osiei din spate pe care sunt montate treptele joase de viteză, calibrarea întregului grup motopropulsor furnizează niveluri ridicate de tracțiune la nivelul roților, asigurând o productivitate excelentă în condiții de teren precare și pe pantele înclinate mai abrupte.Benele de înaltă capacitate rezistente la abraziune oferă un nivel bun de reținere a materialului, fiind fabricate din oțel HARDOX 400 și încălzite de gazele de evacuare, pentru o descărcare curată și reducerea la minimum a volumului de material rămas în benă. Pentru a optimiza eficiența și productivitatea pe șantier, atât pentru proiectele actuale cât și pentru cele viitoare, clienții au acces la o varietate de sisteme inteligente, cum ar fi sistemul Volvo de simulare a condițiilor de pe șantier (Volvo Site Simulation), care oferă informații cu privire la utilaje, opțiunile de parc auto și configurația șantierului. Productivitatea operatorului este sporită de caracteristicile sensibile, cum ar fi sistemul de direcție și elementele de comandă aflate la îndemână. Pentru un plus de comoditate, operatorul își poate personaliza nivelul de confort cu ajutorul sistemului de încălzire, ventilație și climatizare (HVAC) de înaltă capacitate.

Construit să dureze


Camioanele rigide din seria D sunt productive nu doar pe termen scurt, ci continuă să lucreze pe o perioadă de serviciu îndelungată, asigurând o disponibilitate mai mare a utilajului și o reducere semnificativă a cheltuielilor de întreținere și reparație. Pentru a face față condițiilor dure de pe șantierul de lucru, aceste utilaje durabile au fost testate riguros în condiții de lucru extreme pentru a asigura o durată lungă de funcționare a utilajului și componentelor acestuia. Camioanele dispun de un design de încredere și sunt echipate cu un ansamblu al șasiului care încorporează o rezervă de rezistență structurală ce depășește cu mult cerințele oricăror condiții de șantier solicitante. Datorită distribuției echilibrate a greutății, facilitate de transmisia montată în poziție centrală și centrului de gravitate coborât, toate forțele de impact ale sarcinilor sunt distribuite în mod egal pe toate anvelopele. Capabil să reziste unor eforturi structurale extreme, șasiul de rezistență ridicată al camioanelor rigide absoarbe șocurile și vibrațiile cauzate de condițiile de drum și procesele de încărcare, prelungind longevitatea structurală și asigurând un cost operațional mai redus datorită necesității reduse de întreținere.

Aceste camioane rigide sunt menite să confere o valoare bună pe termen lung, datorită componentelor care sporesc disponibilitatea. Durata de funcționare a sistemului de frânare principal este extinsă de dispozitivul de încetinire a transmisiei, o funcție standard care reduce turația motorului și minimizează utilizarea frânelor de serviciu. Deoarece longevitatea componentelor este de importanță vitală în asigurarea unor costuri de exploatare reduse, fiecare componentă este protejată. De exemplu, sistemul hidraulic dispune de mai multe niveluri de filtrare pentru a îl proteja de contaminare în aval, sporind disponibilitatea utilajului. Utilajele sunt, de asemenea, echipate cu un mod de siguranță a motorului, care alertează operatorul atunci când sistemul de protecție a motorului prin reducerea puterii acestuia este activat. Puterea și turația motorului se vor reduce treptat în funcție de nivelul de severitate al stării de depășire a parametrilor acceptabili, împiedicând astfel avarierea motorului. Parametrii motorului includ temperaturi înalte ale lichidului de răcire, semnale de ieșire ale pedalei de accelerație și un nivel scăzut al lichidului de răcire.

Siguranța este în ADN-ul nostru


Construite să lucreze din greu, camioanele rigide din seria D dispun, de asemenea, de o abundență de caracteristici menite să sporească siguranța lucrărilor dificile. Din interiorul cabinei cu certificare FOPS, care este prevăzută cu o apărătoare de cabină cu certificare ROPS, operatorul beneficiază de o vedere impresionantă asupra șantierului de lucru și zonelor din jur. Vizibilitatea este sporită de scaunul operatorului, amplasat pe partea stângă a cabinei, și sistemul Volvo de vizualizare inteligentă (Volvo Smart View), care combină patru camere video montate în exterior pentru a oferi o vedere panoramică asupra operațiunii desfășurate, vizibilă pe monitorul instalat la bord.

Având siguranța încorporată în fiecare element de design, aceste utilaje de înaltă performanță pot urca și coborî pante abrupte, menținând totodată controlul deplin, datorită dispozitivului de întârziere a transmisiei și frânei, precum și sistemului opțional de inhibare a rulării libere în poziția neutră. Un element de protecție împotriva supraturației motorului încetinește automat utilajul până când acesta se încadrează în limitele de funcționare în siguranță, iar dispozitivul de blocare a sistemului de ridicare a benei previne cuplarea într-o viteză superioară în timpul deplasării cu bena în poziție ridicată. O multitudine de alte caracteristici de siguranță, cum ar fi sistemul de frânare cu securitate intrinsecă și sistemul de direcție secundar, oferă liniștea sufletească atât de importantă.

Întreținerea pe înțelesul tuturor


Pentru a garanta o durată de serviciu îndelungată – precum și un timp de funcționare maxim, trebuie efectuate inspecții de service regulate pentru a putea identifica orice probleme posibile înainte ca acestea să apară. Utilajul poate fi accesat ușor și în siguranță, datorită treptelor anti-alunecare și pasarelelor trainice. De la nivelul platformei largi sau al solului, tehnicienii pot accesa punctele de verificare grupate la un loc în mod convenabil cu un necesar minim de unelte. Transmisia montată în poziție centrală poate fi accesată ușor, fără a necesita îndepărtarea altor componente. În interiorul cabinei, operatorul poate accesa date de diagnostic de nivel superior prin intermediul tabloului de bord, pentru o analiză și soluții rapide.

În cazul în care camioanele necesită mai multă atenție decât o verificare de service de rutină, clienții se pot baza pe infrastructura de service globală a companiei Volvo, care include tehnicieni, ateliere și distribuitori. Combinând cunoștințele locale și experiența în minerit globală, Volvo oferă un nivel excelent de disponibilitate a pieselor de schimb, Acorduri de servicii Volvo și rapoarte telematice cu privire la utilaj, care sprijină la rândul lor angajamentul companiei Volvo de a reduce cheltuielile de exploatare ale clienților.


 

Specificații principale:

    R45D R60D R70D
Volumul sarcinii utile kg
lb
41.000
90.389
54.500
120.152
65.000
143.300
Volum caroserie, SAE 2:1 salt m3
yd3
26
34
35
46
41,5
54
Greutate netă kg
lb
36.435
80.325
42.048
92.700
49.573
109.290
Greutate brută kg
lb
77.435
170.715
96.548
212.852
114.573
252.590
Motor   Cummins QSK19-C525 Cummins QSK19-C700 MTU-2000TA
Emisiile motorului   Tier 3 / Stage IIIA Tier 3 / Stage IIIA Tier 2 / Stage II
Puterea brută maximă a motorului kW
CP (imp)
392
526
522
700
567
760
... la turația motorului r/min 2.000 2.000 2.100
Lungimea SAE J1349 brut - cuplu de torsiune Nm
ft lbf
2.407
1.775
2.981
2.199
3.323
2.451
... la turația motorului r/min 1.500 1.500 1.350
Viteza maximă km/oră
mile/oră
65,0
40,4
57,5
35,7
57,0
35,4

Notă: puteți descărca imaginile din acest comunicat de presă făcând clic aici.