Construction Equipment România

Utilajul Volvo ECR355E: nu faceți niciodată rabat la performanță

Noul excavator din seria E de la Volvo Construction Equipment oferă o creștere de până la 10% a eficienței consumului de combustibil, o creștere semnificativă a forțelor de săpare și ridicare, controlabilitate și disponibilitate maximă, pentru a asigura cel mai înalt standard de productivitate și performanță.

Faceți cunoștință cu noul excavator cu rază scurtă de pivotare ECR355E oferit de Volvo Construction Equipment. Construit pe baza design-ului de calitate dovedită al seriei E, acest utilaj de 35 de tone nou adăugat seriei este puternic și precis, constituind partenerul ideal în cadrul lucrărilor de lansare a conductelor, de instalare a chesoanelor de protecție în șanțuri sau de utilități.

În centrul acestui utilaj pentru regim greu de lucru se află motorul Volvo robust cu certificare Stage IV/Tier 4 Final. Combinând un cuplu de torsiune înalt cu o turație scăzută, motorul Volvo D8 conferă o putere de 180 kW (241 CP) și o creștere cu până la 10% a eficienței consumului de combustibil, ajutând clienții să realizeze mai multe cu un cost mai redus. Sistemul electro-hidraulic avansat conlucrează în armonie cu motorul Volvo puternic pentru a reduce consumul de combustibil și nivelul de emisii, precum și pentru a asigura o funcționare mai rapidă și mai lină a utilajului. Funcția de plutire a catargului contribuie, la rândul ei, la obținerea unor timpi de ciclu mai rapizi, economisind puterea pompei în timpul coborârii catargului.

Pentru a menține un nivel înalt de performanță și un nivel scăzut al costurilor de exploatare, utilajul ECR355E dispune de un sistem cu moduri de lucru Volvo integrat. În funcție de sarcina care trebuie îndeplinită, operatorul poate alege dintre I (ralanti), F (fin), G (general), H (greu) și P (putere maximă). Noul mod ECO utilizează cea mai nouă tehnologie de control al pompei pentru a spori și mai mult eficiența consumului de combustibil fără pierderi de performanță în majoritatea condițiilor de exploatare.

Rază scurtă de pivotare, potențial mare

Utilajul Volvo ECR355E realizează mai multe cu mai puțin combustibil și mai puțin efort. De exemplu, sistemul electro-hidraulic oferă o creștere semnificativă a capacității de ridicare și forței de săpare. Datorită abilității sale de a săpa, pivota și încărca mai mult material, utilajul ECR355E obține o mai mare productivitate într-un spectru mai larg de aplicații și condiții.

De la construcția de drumuri la lucrările de infrastructură grea, utilajul ECR355E se adaptează la șantierul de lucru, datorită design-ului său și listei lungi de caracteristici standard și opționale, precum lama de buldozer Volvo, cuplajul rapid, sistemul hidraulic auxiliar și catargul din două bucăți opțional. Pentru o mai bună adaptare la specificațiile diferitelor lucrări, utilajul Volvo ECR355E poate fi transportat cu ușurință de la un șantier la altul datorită dimensiunilor sale compacte. Pentru a spori mobilitatea utilajului, puteți alege dintre opțiunea cu șasiu îngust și cea cu șasiu lung. Utilajul ECR355E dispune, de asemenea, de un flux hidraulic sporit pentru un control de precizie în cadrul operațiunilor de nivelare și combinate. Catargul și brațul sincronizate facilitează ușurința de mișcare în timpul deplasării și ridicării simultane, contribuind totodată la obținerea unei nivelări de mai bună calitate.

Pentru a îmbunătăți și menține productivitatea pe șantier, Volvo vă oferă servicii de productivitate. Comportamentul operatorului, structura șantierului și configurația utilajului sunt numai câțiva dintre numeroșii factori din cadrul serviciilor de productivitate care pot fi îmbunătățiți pentru a spori productivitatea. Clienții pot alege dintre diverse opțiuni de utilaj, soluții de asistență și pachete de instruire pentru a spori performanța flotei lor de utilaje Volvo – ceea ce îi ajută să realizeze mai mult și să obțină profituri mai mari.

Realizați mai multe – în mod confortabil

Pentru a permite manevrarea în interiorul și în afara spațiilor restrânse din cadrul șantierului de lucru, cel mai recent excavator din seria E ridică ștacheta în ceea ce privește controlabilitatea și confortul operatorului cu ajutorul unei multitudini de caracteristici noi. În interiorul cabinei Volvo cu nivel redus de zgomot, modurile de răspuns personalizate încorporate în pârghiile de comandă garantează faptul că utilajul va face exact ceea ce dorește operatorul. Sistemul hidraulic este adaptat motorului Volvo D8, sporind și mai mult puterea și controlabilitatea excavatorului. Controlabilitatea și ușurința în exploatare sunt sporite de interfața om-mașină (HMI), un sistem electronic care le permite operatorilor să ajusteze funcțiile și setările prin intermediul unui monitor și al unei tastaturi. Prin integrarea elementelor de comandă ergonomice și comutatoarelor simplificate în tastatură, interfața om-mașină reunește la un loc operatorul și tehnologia, formând un mediu de lucru unitar.

Din interiorul cabinei Volvo cu certificare ROPS, de top în industria de profil, operatorul se bucură de vizibilitate panoramică în jurul utilajului datorită geamurilor largi și stâlpilor înguști. Funcția opțională de vizualizare inteligentă Volvo Smart View combină patru camere video montate pe exteriorul vehiculului pentru a crea o vedere de ansamblu a utilajului, afișată pe monitor. Sistemul îi permite operatorului să observe toate zonele din jur – un avantaj în timpul lucrului în spații restrânse.

Cabina de design ergonomic dispune, de asemenea, de un parbriz vertical de dimensiuni mari pentru un nivel mai înalt de vizibilitate și siguranță. Fereastra frontală superioară de dimensiuni mari poate fi rulată și îndepărtată din cale, iar porțiunea inferioară poate fi îndepărtată și depozitată în interiorul cabinei pentru un plus de comoditate. Comoditatea și confortul sunt optimizate de sistemul de climatizare avansat, care poate fi reglat cu ușurință prin intermediul monitorului LCD de opt inci. Sistemul de dejivrare și circulare a aerului de top accelerează procesul de încălzire și răcire a cabinei pentru a crea un mediu mai confortabil. Alte caracteristici standard includ scaunul reglabil, spațiul amplu pentru picioare și amortizoarele de vibrații, care îi permit operatorului să rămână odihnit, alert și concentrat.

Gata de a fi pus la încercare

Dincolo de productivitate și control, acest utilaj pentru regim greu de lucru este întotdeauna disponibil și gata de lucru. Utilajul ECR355E este echipat cu un șasiu cu cadru în X prevăzut cu role superioare din oțel forjat, precum și cu un catarg și brațe robuste pentru o disponibilitate și o longevitate durabile. Ușile cu deschidere largă ale compartimentului permit accesul neobstrucționat, de la nivelul solului, la punctele de întreținere esențiale, inclusiv la robinetele de presiune, filtre și unitatea de răcire. În plus, datorită galeriilor de ungere grupate în mod logic, plăcilor anti-alunecare și balustradelor numeroase, operatorii se pot întoarce la lucru rapid și în siguranță.

Pentru lucrările de demolare și alte aplicații de regim greu de lucru, Volvo oferă pachete de rigidizare și protecție pentru a se asigura că utilajele Volvo sunt protejate. Clienții pot alege dintr-o gamă largă de opțiuni, care include apărătorile pentru cilindrii cupei și catargului, ușile laterale de mare rezistență, protecțiile rigidizate pentru partea de dedesubt, protecția pentru inelul giratoriu și pachetele de apărători împotriva obiectelor în cădere (FOG) montate pe cabină.

Pe lângă serviciile de productivitate, Volvo oferă și servicii de disponibilitate, care sunt menite să reducă cheltuielile cu reparațiile și perioadele de nefuncționare neplanificate. Utilizând tehnologie inovatoare, distribuitorii Volvo monitorizează de la distanță utilajele clienților. Orice probleme pot fi diagnosticate din vreme și se pot lua măsuri corectoare pentru obținerea unei soluții durabile.

Mai mult decât un simplu utilaj

Volvo oferă o gamă cuprinzătoare de atașamente și soluții pentru clienți pentru a susține noul utilaj ECR355E, maximizând astfel timpii de ciclu și productivitatea. Cu ajutorul cuplajelor rapide și sistemului de gestionare a atașamentelor oferite de Volvo, operatorii pot comuta cu ușurință între ciocane hidraulice, cupe universale, cupe pentru regim greu de lucru, came hidraulice și rotorul basculat Steelwrist®.

Volvo oferă o gamă completă de cuplaje rapide, care include cuplajul de tip S, cuplajul universal și cuplajul rapid SteelWrist® produse de Volvo. Rotoarele basculante montate din fabrică sunt prevăzute cu pârghii de comandă dedicate și un afișaj color, care sunt complet integrate în sistemul utilajului. Rotoarele basculante sunt adaptate perfect noii serii de cupe cu tăiere agresivă pentru excavatoare Volvo. Pentru a obține fluxul și presiunea corecte pentru atașamentele hidraulice precum cositoarele, șlefuitoarele, foarfecele, concasoarele și rotoarele basculante, acest utilaj poate fi dotat din fabrică cu o varietate de conducte hidraulice suplimentare, cum ar fi cele pentru ciocan hidraulic și foarfece, sau cele pentru rotor.

Sistemul de gestionare a atașamentelor, protejat prin parolă, permite stocarea unui număr de până la 20 de atașamente diferite. Acest sistem ușor de utilizat îi permite operatorului să pre-seteze fluxul hidraulic și presiunea corecte din interiorul cabinei prin intermediul monitorului, pentru a obține un maximum de performanță din partea atașamentelor.

Pentru un timp de nefuncționare mai redus și expertiză în întreținere, Volvo răspunde în mod proactiv și mai rapid cerințelor clienților, venind pe deplin în întâmpinarea nevoilor de service și mentenanță ale acestora prin intermediul atelierelor sale locale și al vehiculelor de deservire la fața locului. Mai mult, piesele Volvo originale sunt testate riguros și aprobate pentru a asigura longevitatea și disponibilitatea utilajului. Distribuitorii Volvo ajută clienții să obțină mai mult din partea fiecărui utilaj, oferindu-le acces nelimitat la o gamă completă de servicii care asigură protecție maximă veniturilor acestora.

Specificații pentru ECR355E

Pe baza configurației utilajului: ECR355EL, catarg de 6,2 m din 2 bucăți, braț de 2,55 m, sabot de 700 mm.

Specificații principale:

Motor D8J  
Greutatea operațională kg 34.100 - 38.000
lb 75.200 - 83.800 
Putere brută kW 180
CP (imp) 241 
... la turația motorului r/min 1.800 
Capacitatea cupei m3 0,92 - 2,06
y3 1,24 - 2,69 
Capacitatea de ridicare, de-a lungul șasiului kg 12.680 
lb 27.490 
... la amplitudine / înălțime M 6,0 / 1,5 
ft 20 / 5
Raza maximă de săpare mm 10.741 
ft in 35.3 
Adâncimea maximă de săpare mm 6.818 
ft in 22.4 
Forța de spargere, SAE J1179 (normală) kN 165 
lbf 37.090 
Forța de spargere, SAE J1179 (amplificare)
kN 179 
lbf 40.240 
Forța de rupere, SAE J1179 (Normală) kN 133
lbf 29.900
Forța de rupere, SAE J1179 (amplificare)
kN 144 
lbf 32.370 
Lățimea totală mm 3.340 
ft in 10.11 
Raza de pivotare înaltă mm 1.900
ft in 6.3