Construction Equipment România

Încărcătoarele compacte de talie mijlocie din seria H oferă o îmbunătățire cu 20% a consumului de combustibil

Încărcătoarele compacte L60H, L70H și L90H îmbunătățite, furnizate de Volvo, sunt utilaje puternice cu o multitudine de talente care oferă o eficiență a consumului de combustibil cu 20% mai ridicată, un plus de versatilitate și un nivel mai scăzut al cheltuielilor de exploatare pe întreaga durată de viață a utilajului.

Volvo wheel loader L60H T4F

Este greu de imaginat cum ar putea fi îmbunătățite încărcătoarele compacte de talie mijlocie oferite de Volvo Construction Equipment, dar modelele L60H, L70H și L90H aduc cu sine inovații pe toate planurile. Volvo CE, primul fabricant care a popularizat conceptul de încărcător compact cu mai mult de o jumătate de secol în urmă, și-a utilizat excelența inginerească pentru a face ca modelele sale îmbunătățite să fie mai ușor de folosit, optimizând totodată elementele de bază ale unui utilaj Volvo: un nivel bun de economie a consumului de combustibil, productivitate, fiabilitate și disponibilitate. Utilajele din seria H de ultimă generație constituie în prezent cele mai bune încărcătoare compacte, făcând dovada faptului că Volvo CE rămâne în continuare lider în industria de profil.

Cu până la 20% mai eficient

Încărcătorul compact Volvo L90H T4FUnul dintre aspectele care au înregistrat cea mai mare îmbunătățire față de utilajele precedente îl reprezintă economia de combustibil – aceste încărcătoare compacte de talie mijlocie sunt cu 20% mai bune. Cu motoarele puternice și sistemele hidraulice inteligente drept caracteristici distinctive ale seriei H de utilaje, un factor cheie în creșterea eficienței consumului de combustibil de care se bucură noile modele îmbunătățite îl reprezintă funcția de blocare. Această funcție opțională elimină pierderile în convertizorul de cuplu prin crearea unei antrenări directe între motor și transmisie, care conlucrează mai eficient cu osiile. Funcția de blocare a convertizorului de cuplu este, de asemenea, automată și nu necesită intervenția operatorului, putând fi adaptată pentru a îmbunătăți și mai mult timpii de ciclu și consumul de combustibil. Eficiența fiecărui ciclu de lucru este îmbunătățită de o viteză maximă sporită de 50 km/oră, facilitată de funcția de blocare. Această funcție este disponibilă la încărcătoarele compacte L70H și L90H, iar operatorii se pot aștepta la o sensibilitate în timpul condusului și o performanță în pantă îmbunătățite, o rapiditate mai mare în efectuarea operațiunilor de încărcare și transport, precum și o deplasare mai lină.
Pentru a adapta utilajul la condițiile din cadrul aplicației și condițiile de teren, operatorul poate ajusta cu ușurință nivelul de tracțiune la nivelul anvelopelor, economisind combustibil, reducând uzura anvelopelor și prevenind patinarea roților pentru o încărcare eficientă a cupei. Pentru utilizarea în cel mai bun mod cu putință a puterii motorului în cadrul tuturor aplicațiilor, utilajele din seria H sunt echipate cu o funcție de control inteligent (Smart Control), care asigură aplicarea cuplului de torsiune corect în toate situațiile. Totodată, pedala Eco reduce la rândul ei consumul de combustibil datorită unei forțe mecanice de respingere care încurajează operatorul să reducă presiunea aplicată asupra pedalei de accelerație atunci când turația motorului este pe punctul de a depăși intervalul de funcționare optim.

Pregătit pentru productivitate

Productivitatea este sporită de stabilitatea superbă a utilajului. Unitatea de încărcare nou optimizată și contragreutatea de mare rezistență reproiectată rămân stabile indiferent de condițiile de teren. Utilajul L90H dispune, de asemenea, de o înălțime de ridicare cu 73 mm mai mare și o capacitate limită de încărcare cu 3% mai ridicată.
Utilajele L60H, L70H și L90H îmbunătățite nu sunt singurele care sunt gata pentru orice provocare – din interiorul confortabil și sigur al cabinei Volvo, operatorul este, la rândul său, pregătit pentru un schimb de lucru productiv. Pentru a spori productivitatea operatorului, cabina Volvo este spațioasă, fiind prevăzută cu o cheie de contact repoziționată pentru o mai mare ușurință în utilizare, elemente de comandă ergonomice și o vizibilitate bună asupra atașamentului și șantierului de lucru din jurul utilajului. Vizibilitatea este sporită și mai mult de oglinzile laterale reproiectate, camera retrovizoare și camera video din față opțională.
Capacitatea de control este asigurată de elementele de comandă servo-electrice. Aceste elemente opționale îi oferă operatorului controlul deplin asupra funcțiilor hidraulice, permițându-i să comute cu ușurință între elementele de comandă liniare și cele cu o singură pârghie. Operatorul poate supraveghea cu atenție modul de desfășurare a operațiunii și, în același timp, poate selecta una dintre cele trei setări hidraulice pentru a adapta pârghia de comandă în funcție de preferințele sale. Pârghia include funcția a treia de reținere, funcția de ridicare a catargului la aceeași înălțime, funcția de revenire în poziția de săpare și funcția de nivelare a cupei, care readuce automat cupa din poziția de descărcare și din poziția ridicată. Datorită afișajului Contronics ușor de citit, operatorul beneficiază de o vedere completă asupra informațiilor vitale cu privire la utilaj și poate realiza o varietate de configurații de la nivelul scaunului confortabil și reglabil ales de el.

Utilaje cu o multitudine de talente

Încărcătoarele compacte L60H, L70H și L90H de ultimă generație sunt nu doar eficiente, ci și potrivite pentru o gamă largă de aplicații, datorită sistemului de cuplare Torque Parallel (TP). Comun tuturor încărcătoarelor compacte din seria H – de la modelul L60H la modelul L220H –, sistemul de cuplare TP combină beneficiile cuplării paralele și cu bare în Z pentru a conferi un cuplu de spargere înalt și o deplasare paralelă excelentă în întregul interval de ridicare. Operatorul deține controlul deplin asupra sarcinii, asigurându-se că aceasta rămâne stabilă pe întreaga durată a operațiunilor, pentru un plus de siguranță și productivitate.
Încărcătorul compact Volvo L90H T4F Indiferent de lucrare, Volvo dispune de uneltele necesare pentru finalizarea cu succes a acesteia. Utilajele din seria H îmbunătățite sunt compatibile cu o gamă largă de atașamente de construcție specială, care include graifăre, măturătoare, brațe pentru manipularea materialelor, pluguri de zăpadă și atașamente construite la comandă pentru a corespunde nevoilor specifice. De la materialele ușoare la bolovanii grei de piatră, aceste utilaje sunt construite pentru a putea fi folosite cu o varietate de cupe Volvo, cum ar fi cupele universale, de nivelare, pentru deșeuri sau pentru materiale ușoare. Pentru a putea utiliza mai multe atașamente, operatorul poate schimba uneltele în doar câteva secunde cu ajutorul suportului pentru atașamente Volvo, echipat cu un indicator vizual care are rolul de a confirma că atașamentul este blocat în poziție și gata de utilizare. Pentru a utiliza atașamentele cu acționare hidraulică, utilajele L60H, L70H și L90H pot fi echipate cu funcțiile hidraulice a treia și a patra opționale. Versatilitatea este, de asemenea, sporită de furcile pentru paleți Volvo, care asigură un nivel înalt de vizibilitate și oferă avantajul sistemului de cuplare TP și al ridicării paralele. Ideale pentru manipularea paleților și materialelor, furcile Volvo dispun de un design robust, permițând utilajelor să se deplaseze în cadrul diferitelor locații de lucru, precum depouri, depozite și porturi.

Mențineți-vă utilajul în stare de funcționare


Pe lângă reducerea costurilor cu combustibilul, proprietarii se vor putea, de asemenea, aștepta la o reducere a cheltuielilor cu deservirea și piesele de schimb datorită design-ului durabil și necesităților de mentenanță reduse ale utilajului, care prelungesc disponibilitatea utilajului și sporesc siguranța operatorului. Renumite pentru fiabilitatea lor, încărcătoarele compacte din seria H îmbunătățite sunt prevăzute din construcție cu un pivot central și un șasiu puternic de top care, combinate cu grupul motopropulsor Volvo original perfect adaptat, conferă o performanță de durată. Capacitatea de răcire îmbunătățită reglează temperatura componentelor, pentru o utilizare sporită a utilajului în timpul folosirii atașamentelor care solicită din greu sistemul hidraulic. Împreună cu opțiunea externă de răcire a osiilor – ideală în cadrul aplicațiilor dure – aceste două caracteristici dublează duratele de timp dintre două schimburi de ulei, asigurând o disponibilitate mai mare și costuri de întreținere mai reduse. Totodată, uzura componentelor este redusă de noua funcție opțională de oprire întârziată a motorului, care oprește utilajul numai atunci când turbocompresorul s-a răcit la temperatura ideală.

Mentenanță și asistență simplificate

Încărcătorul compact Volvo L90H T4FPentru a maximiza disponibilitatea, capota motorului este operată electronic și oferă acces de la nivelul solului la radiator și punctele de service grupate la un loc, permițând efectuarea rapidă și în siguranță a operațiunilor de deservire zilnice. Noua instalație de răcire culisează acum în afară pentru a permite curățarea ușoară, în timp ce bușoanele de umplere repoziționate reduc timpul de alimentare cu ulei de motor și de transmisie. În plus, balustradele și treptele sunt vopsite în portocaliu, pentru a ajuta personalul de întreținere și operatorii să navigheze în jurul utilajului. Acestea îi permit utilajului să își reia lucrul cât mai repede posibil. Siguranța este sporită și mai mult de scara de acces în trei puncte și treptele anti-alunecare, precum și de balustradele solide amplasate în mod strategic.
Pentru a reduce costul total de proprietate și a spori profitabilitatea pe întreaga durată de serviciu a utilajului, Volvo vă pune la dispoziție o gamă întreagă de soluții pentru clienți – care include piese Volvo originale, atașamente de construcție specială, rapoarte cu privire la eficiență și monitorizarea proactivă a utilajului. Clienții pot alege cu ușurință serviciile Volvo pe care le doresc și le pot combina într-un Acord de servicii Volvo.
Încărcătoarele compacte din seria H îmbunătățite sunt utilaje puternice și productive proiectate să asigure cel mai redus cost pe tonă. Dispunând de un consum redus de combustibil și un nivel înalt de productivitate, fiabilitate și disponibilitate drept parametri cheie, noile încărcătoare compacte L60H, L70H și L90H oferite de Volvo reprezintă o forță de temut.

Specificații principale:

 L60H T4f
 L70H T4f
 L90H T4f
Capacitatea limită de încărcare statică la viraj complet kg 7 630 8 500 9 700
Capacitatea cupei m3 1.6 - 5.0 1.8 - 6.4 2.1 - 7.0
Graifere pentru bușteni m2 0.7 - 1.3 0.9 - 1.5 1,3 - 2,4
Greutatea operațională kg
11 000 - 13 600 12 700 - 15 500 14 500 - 17 300
Forța de rupere kN 84.9 96.5 137.7
Motor
D6J D6J D6J
Putere maximă la r/min 1 500 - 1800 1 400 - 1 700 1 400 - 1 700
. . . SAE J1995 brut kW 122 127 137
. . . ...ISO 9249, SAE J1349 Net kW 122 127 137
Cuplu maxim la r/min 1 500 1 400 1 400
. . . SAE J1995 brut Nm 820 853 934
. . . ...ISO 9249, SAE J1349 Net Nm 820 853 934
Anvelope
17.5R25, 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25 20.5 R25 600/65 R25

L60H: Pe baza configurației cu cupă STE P BOE cu capacitatea de 2,1 m³

L70H: Pe baza configurației cu cupă STE P BOE cu capacitatea de 2,4 m³

L90H: Pe baza configurației cu cupă STE P BOE cu capacitatea de 2,8 m³

Februarie 2018

Notă: puteți descărca direct imaginile din acest comunicat de presă făcând clic aici.