Construction Equipment România

L350H: Încărcătorul compact emblematic

Noul utilaj Volvo L350H se alătură gamei de încărcătoare compacte, aducând cu sine o eficiență a consumului de combustibil cu până la 20% mai mare decât modelul anterior, precum și o varietate de îmbunătățiri menite să sporească productivitatea și un design nou spectaculos.

Utilajul L350H este cel mai mare încărcător compact produs de Volvo Construction Equipment, fiind pregătit să abordeze o gamă de aplicații, de la cele de minerit și carieră la cele de infrastructură grea. Volvo are plăcerea de a prezenta utilajul L350H reproiectat, care este construit pe baza succesului predecesorului său – modelul L350F, lansat acum mai bine de 10 ani – și este prevăzut cu cea mai nouă tehnologie inovatoare. 

Cu până la 5% mai multă productivitate

Oferind combinația perfectă de putere și control, utilajul L350H este construit să sporească productivitatea. Sistemul hidraulic de sesizare a sarcinii de nouă generație a fost proiectat să sporească capacitatea de reacție a atașamentelor și să reducă timpii de ciclu, prin îmbunătățirea vitezei de ridicare și coborâre a catargului.

Este disponibil un portofoliu cuprinzător de atașamente Volvo proiectate să completeze performanța utilajului. Adaptată la parametrii utilajului L350H în ceea ce privește dimensiunile și designul – inclusiv geometria articulație-braț și forțele de spargere și ridicare – această gamă a fost construită special pentru a fi utilizată în aplicații precum încărcarea la peretele de stâncă, manipularea blocurilor grele de piatră și manipularea buștenilor. Clienții pot, de asemenea, comanda construirea unui atașament special care să răspundă cerințelor lor specifice.

Noua cupă Volvo pentru piatră dispune de o bază mai lungă și o rază optimizată, pentru a permite umplerea mai ușoară a acesteia și a spori, astfel, productivitatea cu până la 15%. În plus, configurația cu catarg lung permite încărcarea unui camion de 65 de tone metrice (70 tone scurte) în cel mult șase treceri.

Pentru a conferi o forță de ridicare înaltă și stabilitate maximă în cadrul aplicațiilor de manipulare a blocurilor de piatră, utilajul L350H este furnizat cu două variante de echipament – standard sau pentru regim greu de lucru – și o gamă de atașamente Volvo robuste, inclusiv furci pentru blocuri de piatră, dinte de ciocan hidraulic și greble de curățare. 

Noua cupă Volvo de remanipulare are o capacitate de 10,7 m³ (14 yd³) și conferă o productivitate cu până la 5% mai mare. Cupa a fost reproiectată cu laturi convexe și o apărătoare împotriva revărsării materialului îmbunătățită, pentru o umplere mai ușoară și un nivel mai redus de revărsare. Pentru a spori productivitatea și a absorbi șocurile, sistemul de suspensie a catargului poate fi integrat în mod opțional. Acest sistem se activează automat, în funcție de treapta de viteză și de viteza propriu-zisă.

Îmbunătățire cu 20% a eficienței consumului de combustibil

Utilajul L350H este, de asemenea, echipat cu tehnologie inteligentă dedicată reducerii consumului de combustibil. Datorită cupelor mai ușor de umplut, se poate muta mai mult material cu mai puțin combustibil, iar fluxul de lichid în timpul operațiunilor de coborâre și descărcare a fost redus pentru a economisi energia pompei hidraulice pentru alte funcții.

Echipat cu un motor Volvo D16 puternic, care conferă un cuplu înalt la o turație redusă, utilajul L350H poate fi, de asemenea, integrat cu un sistem de oprire automată a motorului, care scoate motorul din funcțiune în timpul perioadelor de inactivitate prelungite. Acest încărcător compact emblematic este, de asemenea, prevăzut cu o pedală eco – de design Volvo unic – care încurajează funcționarea economică, aplicând o forță mecanică de recul ca răspuns la utilizarea excesivă a pedalei de accelerație și sporind astfel eficiența globală a consumului de combustibil.

O deplasare confortabilă

Utilajul L350H, de design nou atât în interior cât și în exterior, a fost construit pentru a asigura confortul operatorului. Cabina Volvo de top asigură niveluri de vibrație minime și o vizibilitate excelentă, datorită unei noi camere retrovizoare și oglinzilor retrovizoare reproiectate. Cabina a fost, de asemenea, echipată cu un scaun reglabil nou și dispune de o interfață om-mașină modernizată – oferită ca dotare standard la toate încărcătoarele compacte Volvo din seria H. Accesul în cabină este acum mai ușor și mai sigur, datorită amplasării inteligente a treptelor și balustradelor portocalii, precum și datorită posibilității de a deschide ușa cu ajutorul unei telecomenzi.

Pentru a reduce oboseala operatorului și a promova ușurința în exploatare, utilajul L350H poate fi personalizat cu unul din trei moduri hidraulice posibile, în funcție de nivelul de reacție dorit de operator – fin, normal sau activ. În plus, funcția Comfort Drive Control (CDC) îi oferă operatorului posibilitatea de a dirija utilajul cu ajutorul unei manete de dimensiuni mici, lucru deosebit de eficient în cadrul operațiunilor de încărcare a camioanelor efectuate în ritm alert.

Pregătit pentru performanță

Proiectat cu gândul la durabilitate, utilajul L350H este construit cu o structură robustă a cadrului și un braț de ridicare cu bare în Z de design special, care dispune de etanșare dublă pe fiecare dintre știfturi. În plus, osiile de mare rezistență cu arbori complet plutitori, reducerea butucului planetarei și lagărele axului din spate care nu necesită întreținere contribuie la prelungirea duratei de serviciu a componentelor.

Pentru a îmbunătăți capacitatea de deservire, verificările de rutină zilnice au fost ușurate de utilizarea panourilor laterale ale capotei motorului. În plus, punctele de întreținere esențiale pot fi accesate în siguranță folosind pasarela din jurul utilajului. Mai mult, sistemul de regenerare automată și pasivă curăță automat filtrul de particule diesel (DPF), fără a compromite performanța utilajului.

Pentru a suplimenta performanța utilajului și a spori profitabilitatea, Volvo vă oferă o gamă de servicii, precum monitorizarea utilajului, piesele Volvo originale, instruirea operatorilor și simularea condițiilor de pe șantier Volvo – pentru a numi doar câteva.

Utilajul Volvo L350H emblematic reproiectat este lider în încărcare și reprezintă partenerul perfect pentru mediile de producție extreme.

Specificații pentru L350H

Pe baza configurației utilajului: Catarg standard, cupă de 7,3 m³ (9,5 yd³) cu muchie dreaptă, dinți și segmenți.

Specificații principale:

  Tier 3 Tier 4 final 
Capacitatea limită de încărcare statică la viraj complet kg 34.290  34.290
lb 75.596  75.596
Capacitatea cupei m3 6,2-12,7  6,2-12,7 
yd3 8,1-16,6  8,1-16,6 
Graifăre pentru bușteni m2 5,5-6,3  5,5-6,3 
ft2 59,2-67,8  59,2-67,8 
Greutatea operațională kg 50.000 - 56.300  50.000 - 56.300 
lb 110.231-124.120  110.231-124.120 
Forța de rupere kN 472,8  472,8 
lbf 106.280  106.280
Motor   Volvo D16E Volvo D16E
Putere maximă la r/min 1.800  1.800 
r/s 30,0 30,0 
...SAE J1995 brut kW 397  397 
CP 540  540 
...ISO 9249, SAE J1349 net kW 394  394 
CP 532  532 
Anvelope   35/65 R33 35/65 R33