Construction Equipment România

Construit de cei mai buni: avem plăcerea de a prezenta noul utilaj pentru manipularea materialelor EW240E oferit de Volvo

Pe baza experienței sale vaste, Volvo Construction Equipment a creat cel mai puternic și inovator utilaj pentru manipularea materialelor de până acum – utilajul pentru manipularea materialelor EW240E.

Noul utilaj pentru manipularea materialelor EW240E oferit de Volvo Construction Equipment, care este special conceput pentru industriile de prelucrare a deșeurilor și reciclare și este fabricat în uzina Volvo, reprezintă un partener puternic și de încredere în condiții de lucru dificile. Acest utilaj versatil promite să ofere un nivel maxim de productivitate și flexibilitate, datorită gamei sale de caracteristici încercate și testate.

Utilajul pentru manipularea materialelor EW240E cântărește 26 de tone și este acționat de un motor Volvo conform cu Tier 4 final, care furnizează o putere de 129 kW (173 CP), obținând un cuplu de torsiune maxim de 850 Nm la o turație de numai 1.350 RPM. Dotat cu un catarg drept de 6,5 metri și un braț în formă de S cu lungimea de cinci metri, acest utilaj dispune de o amplitudine frontală impresionantă de mai mult de 11 metri. 

Construit special pentru manipularea materialelor

Având în spate decade întregi de excelență inginerească, utilajul pentru manipularea materialelor EW240E este construit special pentru aplicațiile de manipulare a materialelor. Datorită folosirii acelorași componente de calitate dovedită ca și la celelalte excavatoare Volvo pe roți, Volvo a creat timpul necesar pentru a perfecționa noul utilaj pentru a veni în întâmpinarea cerințelor specifice lucrărilor de manipulare a materialelor. Deși este bazat pe design-ul consacrat al predecesorilor săi, acest utilaj de ultimă generație este prevăzut cu o multitudine de caracteristici noi care au fost testate riguros în condiții reale.

Proiectat pentru a menține productivitatea la un nivel înalt și timpul de nefuncționare la un nivel scăzut, utilajul pentru manipularea materialelor EW240E este ideal pentru aplicațiile care necesită o amplitudine optimă și o vizibilitate superbă. Utilajul este fabricat cu o structură superioară dedicată și șasiu rigidizat, pentru a putea face față forțelor din cadrul aplicațiilor de sortare a fierului vechi. Alte diferențe față de un excavator standard includ cabina cu ridicare hidraulică, cei patru stabilizatori prevăzuți ca dotare standard, anvelopele din cauciuc solid și catargul drept special adaptat care este suficient de flexibil pentru a fi prevăzut cu un braț în formă de S cu lungimea de cinci metri sau un braț de prindere/sortare cu lungimea de patru metri.

Nivelul de performanță este sporit de funcția de plutire a catargului și amortizarea cilindrilor catargului, care minimizează vibrațiile și menține graifărul în poziție pentru un plus de stabilitate. Pentru a îmbunătăți precizia, unitatea de comandă a graifărului și sistemul de frânare ușoară la pivotare conlucrează în armonie în timpul operațiunilor simultane, în timp ce sistemul hidraulic optimizat conferă un răspuns imediat.

Operatorii pot lucra confortabil în interiorul cabinei Volvo spațioase, care poate fi înălțată până la cinci metri deasupra solului, pentru o vedere la nivelul ochilor. Menținând stabilitatea operațiunilor în timpul lucrului la înălțime, cabina este prevăzută, de asemenea, cu un sistem de suspensie cu două amortizoare pentru a reduce nivelul de zgomot și vibrații. Pentru a spori siguranța, utilajul pentru manipularea materialelor EW240E este echipat cu brațul în limitare pentru a evita coliziunea dintre cabină și graifăr. Volvo vă oferă funcția opțională de limitare a înălțimii, ca și caracteristică de siguranță suplimentară pentru lucrul în interiorul spațiilor închise. Operatorul poate intra și ieși mai ușor în/din cabină datorită balustradelor viu colorate și treptelor nou adăugate pe portfurcheți.

Versatil prin natura sa

Versatil prin natura sa, utilajul pentru manipularea materialelor EW240E poate fi configurat atât în interior cât și în exterior. Clienții își pot maximiza productivitatea prin proiectarea unui utilaj care este special adaptat pentru aplicația în care lucrează. De exemplu, clienții pot selecta un braț în formă de S sau un braț drept, pentru a se asigura că dețin controlul deplin asupra lucrărilor pe care le desfășoară. Optimizate de circuitele auxiliare instalate din fabrică, graifărele corespunzătoare conlucrează în perfectă armonie cu utilajul Volvo și sunt disponibile prin intermediul uzinei Volvo.

Utilajul nu numai că poate fi adaptat ușor în funcție de lucrarea care trebuie efectuată, dar poate fi și personalizat cu mai multe opțiuni pentru a răspunde cât mai bine nevoilor operaționale ale clienților. Datorită suprafețelor vitrate largi cu care este prevăzută, cabina Volvo oferă vizibilitate panoramică și un nivel suprem de siguranță. Pentru a spori vizibilitatea, clienții pot selecta caracteristica de vizualizare inteligentă Volvo Smart View sau o fereastră din policarbonat dintr-o singură bucată, prevăzută cu o folie de protecție. Pentru un plus de confort, sistemul de control confortabil al deplasării (CDC) îi oferă operatorului ocazia de a dirija utilajul folosind numai rola de ghidare de pe pârghia de comandă, la o viteză de până la 20 km/oră (12 mile/oră) – o caracteristică nouă a gamei de excavatoare pe roți Volvo. Utilajele pentru manipularea materialelor EW220E și EW240E sunt singurele utilaje care pot fi comandate din fabrică fără coloana de direcție. Acest lucru îi permite operatorului să controleze întregul utilaj, inclusiv rotorul basculant și portfurcheții, utilizând numai pârghiile de comandă.

E este pentru eficiență

Modul de funcționare al utilajului pentru manipularea materialelor EW240E este inteligent și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Funcția de aducere automată la ralanti, care reduce turația motorului la ralanti atunci când elementele de comandă sunt inactive pe durata unei perioade de timp prestabilite, conlucrează cu funcția de oprire automată a motorului pentru a ajuta la reducerea consumului de combustibil. Îmbunătățit de modul ECO, care pornește automat, utilajul pentru manipularea materialelor EW240E dispune de o abundență de caracteristici menite să sporească eficiența consumului de combustibil și să reducă uzura utilajului.

Pentru a menține utilajul pentru manipularea materialelor EW240E în cea mai bună stare de funcționare, acest model a fost proiectat pentru a conferi ușurință în mentenanță. La întreaga gamă de excavatoare pe roți din seria E, punctele de ungere sunt grupate la un loc și filtrele sunt amplasate în spatele capotelor cu deschidere largă ale motorului, toate fiind accesibile de la nivelul solului. Întreținerea este ușurată datorită accesului îmbunătățit la diferite zone cum ar fi radiatoarele și sitele acestora, ajutând operatorii să se mențină în permanență pe drumul cel bun.

Deoarece utilajul este fabricat în întregime de Volvo, clienții au acces la o gamă de servicii Volvo – menite să asigure un randament maxim al investiției. De la piesele Volvo originale și tehnicienii de service Volvo la monitorizarea proactivă a utilajului și instruirea operatorilor –totul este disponibil dintr-un singur loc.

Utilajul pentru manipularea materialelor EW240E

Specificații principale:

Motor Volvo D6J
Greutatea operațională
Catarg drept, braț de sortare de 4 m, anvelope Solideal duble 10,00-20, graifăr de sortare cu cuplaj rapid (1.500 kg)
kg 25.900 
lb 57.100 
Greutatea operațională
Catarg drept, braț în formă de S de 5 m, anvelope Solideal duble 10,00-20, graifăr de 600 l (1.600 kg)
kg 26.000 
lb 57.320 
Putere brută kW 129 
CP (imp) 173 
... la turația motorului r/min 1.800 
Raza maximă de săpare mm 11.000 
ft in 36'1"
Viteza maximă km/h 20 
mph 12,4