Volvo CE presenterer den andre episoden av 'The Megaproject Listing': Flyttingen av byen Kiruna

Den nyeste episoden av 'The Megaproject Listing' tar seere til den nordligste byen i Sverige, Kiruna – der byen er på flyttefot. Kiruna flytter 3 kilometer østover for å sikre at byen ikke faller ned i den ekspanderende gruven som den vokste opp rundt.

"Flytting av en by" forteller historien om Kirunas historiske flytting og utfordringene det innebærer. Sverige's nordligste by ble grunnlagt for over 100 år siden på grunn av de rike jernmalmforekomstene i området. I dag er gruvedrift den viktigste inntektskilden for byen. Faktisk er jernmalmgruven så viktig at Kiruna flytter hele sentrum for å tillate at gruvedriften kan fortsette og ekspandere videre.

Rundt 6000 mennesker må flytte de neste 20 årene. Rundt 3000 boliger blir revet og gjenoppbygd eller flyttet, en flytting som anslås å koste totalt 1,3 milliarder Euro.

Volvo Megaproject Listing Kiruna

Samtidig som at Kiruna står overfor en betydelig utfordring, er flyttingen også en mulighet til å skape en ny, moderne og bærekraftig by for samfunnet.

“I denne filmen følger vi flytteprosjektet og hvordan Volvo-maskinene arbeider på det nye bysentrumet og forbereder det for nye leiligheter og forretninger. Denne episoden viser hva visjonen til Volvo CE og disse megaprosjektene handler om: å bygge den verden vi ønsker å leve i,” sier Tiffany Cheng hos Volvo CE.

Kiruna-episoden er etterfølgeren til den første delen av serien om megaprosjekter, som viste den viktige gjenoppbyggingen av Interstate 4 i Florida. Megaprosjektene i Volvo CE's serie er også tema i det nylig relanserte Spirit Magazine, som er tilgjengelig i papirformat, på nett og i sosiale medier.

Denne andre delen av 'The Megaproject Listing' er nå tilgjengelig på www.volvoce.com/spirit. For Megaproject Listing-film, klikk her.