Ny Volvo G-serie kompakte hjullastere kombinerer komfort, sikkerhet og ytelse

De kompakte hjullasterne L30G og L35G fra Volvo Construction Equipment har romslige, komfortable førerhus og kraftige motorer – begge oppgradert for større komfort og lavere eierkostnader. 

 Ny Volvo G-serie av kompakte hjullastere kombinerer komfort, sikkerhet og kraftig ytelse

De kompakte hjullasterne L30G og L35G fra Volvo Construction Equipment er kanskje små av størrelse, men de har høy bryte- og løftekraft, og superb bakkeklaring som kan måle seg mot mye større maskiner. Drevet av den nyeste Volvo D3.3M-motoren, den oppgraderte G-serien oppfyller utslippskravene for Tier 4 Final/Stage IIIB uten behov for et dieselpartikkelfilter. Klokt konstruert, godt beskyttet og med utrolig manøvreringsevne, de kompakte hjullasterne på 5,5-6,1 tonn fra Volvo er ideelle for arbeider på små og trange plasser, og leverer overlegen holdbarhet for langvarig ytelse.

Presis betjening
Med god sikt i alle retninger, ergonomisk plasserte betjeningselementer og enkel tilgang, det er ikke rart at Volvo-førerhuset er bransjeledende.

Et buet frontvindu gir glimrende sikt forover, mens bakover gir en ny vinduspusser og lavere eksosrør større synsfelt og optimalisert sikt. For å sikre et mer komfortabelt og produktivt arbeidsmiljø har den justerbare rattstammen blitt redesignet for å gi mer plass, spesielt rundt knærne, slik at maskinføreren med letthet kan takle vanskelige oppgaver. Samtidig har forbedringer i instrumentpanelet, rattet og gasspedalen forbedret maskinførerens kjøreopplevelse ytterligere. De robuste, sklisikre trinnene har blitt flyttet og senket for trygg inn- og utstigning, mens det første trinnet er lakkert i oransje for å skille seg ut fra omgivelsene og hjelpe maskinføreren ved inn- og utstigning.

Uavhengig av terrenget, de kompakte hjullasterne L30G og L35G gir en komfortabel kjøreopplevelse. Det pendlende midtleddet og lastearmsdempingen (ekstrautstyr) absorberer humpene, mens det doble hydraulikksystemet muliggjør samtidige løfte- og styrebevegelser slik at maskinførerne aldri trenger å måtte velge mellom kraft og manøvrerbarhet. Disse funksjonene, samt en enkelt bremsepedal med Inch-funksjon, gir maskineiere full tilfredshet om at deres maskiner er enkle å kjøre, selv for mindre erfarne førere.

Høy ytelse
De kompakte hjullasterne L30G og L35G drives av Tier 4 Final/Stage IIIB-kompatible Volvo-motorer (55.4 kW/ 74.8 hk), og gir all den kraften som trengs for å ta på seg krevende oppgaver. For å opprettholde høy effekt uten behov for regenerering kan kundene velge den nylig introduserte D3.3M-motoren som har en dieseloksidasjonskatalysator. For de som ønsker at deres kompakte Volvo-hjullaster skal betjenes i sårbare miljøer er D3.3H-versjonen tilgjengelig med dieselpartikkelfilter.

Takket være bransjens unike portalaksler og 100 % differensialsperrer på for- og bakhjul, de kompakte hjullasterne gir klasseledende bakkeklaring og uslåelig trekkraft. Med et enkelt trykk på en bryter, maskinføreren kan koble inn differensialsperrene for å sikre at full effekt blir distribuert til hvert av hjulene, noe som reduserer sluringen på ustabilt grunnforhold.

Enten det gjelder håndtering av gods, transport mellom arbeidsområder, eller ved bruk av redskaper, Volvo's kompakte hjullastere får jobben gjort uten stans, uavhengig av bruksområdet. Det presise hydrostatsystemet sikrer raske syklustider, mens høyhastighetsutgaven (ekstrautstyr) minimerer transporttiden. En ekstra hydraulikkpumpe (ekstrautstyr) øker oljemengden på tilleggshydraulikken opp til 100 liter per minutt - for å styrke maskinens produktivitet.

Maksimal driftstid
Takket være en rekke effektive funksjoner, disse kompakte hjullasterne maksimerer effektiviteten og gir lave totale eierkostnader.

Valget mellom Volvo's Z-lenk lasteaggregat, som gir glimrende parallellføring med pallegaffelen, og TP-lasteaggregat, som gir høy brytekraft gjennom hele løfteområdet, lar maskineieren velge den optimale maskinen til det spesifikke bruksområdet. Dersom Z-redskapsfeste velges kan kundene regne med økt ytelse og større nyttelast. Mens det originale Volvo-redskapsfestet muliggjør bruk av redskaper som også passer større Volvo-hjullastere, og dermed reduserer det totale antallet redskaper. Tilgjengelig til L30G, det universale redskapsfestet garanterer kompatibilitet med de fleste av redskapene til bremsestyrte og beltegående kompaktlastere.

Alle de kompakte hjullasterne fra Volvo har tverrstilt motor, noe som gir enestående balanse samtidig som at det oppnås glimrende tilgang ved servicekontroll. For å minimere ståtiden grunnet vedlikehold, L30G og L35G tilbyr et imponerende smøreintervall på 100 driftstimer. Disse kompakte hjullasterne er ikke bare enkle å vedlikeholde, de leverer også langvarig ytelse og forenklet service takket være skivebremsen. Tidligere kun tilbudt på høyhastighetsutgaver, skivebremsen er nå tilgjengelig som standard for hele serien. 

For full tilfredshet, vitale komponenter beskyttes mot skader fra stein og andre hindringer ved hjelp av portalaksler med høy bakkeklaring, og med en kraftig og solid motvekt.Maksimal kapasitet oppnås enkelt med en rekke testede og godkjente Volvo-redskaper.

Maskinføreren kan velge mellom Volvo-skuffer, gafler, klør og materialhåndteringsarmer for å nå maskinens maksimale ytelse, og for å forbedre allsidigheten og effektiviteten til L30G og L35G.

Hovedspesifikasjoner
Hovedspesifikasjoner*Informasjonen til L30G er basert på L30G med førerhus, 365/80 R20 dekk og 1M3 General Purpose-skuffe. Likeledes er informasjonen til L35G er basert på L35G med førerhus, 405/70 R20 dekk, Z-lenk lasteaggregat, 1,2 M3 General Purpose-skuffe og FEMIII-gafler.

Slutt.

April 2016


Eller kontakt:

Thorsten Poszwa
Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: int +32 490 65 96 68
Email: thorsten.poszwa@volvo.com


Brian O'Sullivan
SE10
London
Tel: int +44 77 333 50307
Email: osullivan@se10.com