Volvo Construction Equipment hjelper kundene med å se det store bildet med Connected Map

Volvo Construction Equipment lanserer Connected Map, en løsning som gir en visualisert oversikt over anleggsområdet med posisjonen for alle maskinene på anlegget, inkludert maskiner som ikke er av Volvo-fabrikat. Oversikten er tilgjengelig både for maskinførere (via Volvo Co-Pilot eller en Android/iOS-enhet) og for kontoret (via Office Portal-nettplattformen).

Azadeh Fazl Mashhadi hos Volvo CE forklarer: “Med Connected Map kan brukerne dra nytte av en komplett oversikt over anleggsområdet. Det gir dem en visuell oversikt i sanntid over posisjonen til enhver maskin, ethvert kjøretøy og enhver besøkende på et anleggsområde som er koblet opp med appen – noe som hjelper til med å gjøre driften mer effektiv og produktiv.”
“Anleggsledelsen har også full oversikt over anleggsområdet med Office Portal, noe som gir dem all den informasjonen de trenger for å optimere trafikkflyten for maksimal produktivitet. I tillegg vil det å øke effektiviteten til transportoperasjonene også bidra til å redusere kjøretiden, senke drivstofforbruket og redusere utslippene.”

HVORDAN VIRKER CONNECTED MAP

Connected Map fungerer ved å hente ut posisjonsdata via maskinens telematikksystem eller Android/iOS-enheter med SIM-kort og laste dem opp til en sky-basert Volvo-plattform. Enten det er en Volvo-maskin, en maskin av et annet merke, et kjøretøy eller en midlertidig besøkende på anleggsområdet, Connected Map vil visualisere plasseringen til enhver enhet på anleggsområdet som har installert appen – enten i Volvo Co-Pilot eller i en Android/iOS-enhet.
For maskiner som ikke er av Volvo-fabrikat og som er regelmessig på anleggsområdet, anbefaler Volvo å utruste maskinen med en merkeuavhengig Co-Pilot med Map App. Dette kan kjøpes som ettermarkedsutstyr gjennom Volvo-forhandleren, eller alternativt så kan førere av andre maskinmerker få tilgang til Site Map-appen via hvilken som helst Android/iOS-enhet med SIM-kort. Midlertidige besøkende kan også få tilgang til appen på samme måte, noe som muliggjør enkel kjennskap til anleggsområdet.

Connected Map vil visualisere en rekke typiske landemerker på anleggsområdet som f.eks. veier, lastesoner, tippsoner, hastighetsregulerte soner og begrensede soner for å hjelpe maskinførere med å navigere rundt på anlegget. Interessepunkter som kontorer, verksteder og drivstoffstasjoner kan også visualiseres, noe som er spesielt nyttig for nye eller midlertidige maskinførere. Veipartier med én kjørebane (smal vei) kan defineres slik at maskinføreren varsles dersom en annen maskin kommer imot, noe som hjelper til med å unngå trafikkstopp.

Vidtrekkende fordeler

For anleggsledelsen gjør Office Portal det enklere å administrere større anlegg, samt gjør det mulig å administrere flere anlegg samtidig. Office Portal gir ikke bare en visuell oversikt over alle maskiner, maskinførere og midlertidige besøkende på anlegget, portalen lar også anleggsledelsen innføre tiltak på de gjeldende forholdene på anlegget. Anleggsledelsen kan innføre tiltak som énveiskjøring eller begrensede soner og kommunisere disse endringene ut til alle brukere på et øyeblikk og bidra til å øke bevisstheten, redusere ulykker og øke produktiviteten.
Connected Map-brukere kan også holde seg oppdatert på hvor maskinene deres befinner seg takket være søkefunksjonaliteten i Connected Map, som vil lete- opp og finne brukere eller maskiner i sanntid, der den siste maskinposisjonen vil være synlig i opptil 30 dager.
Borte fra kontoret gjør Connected Map det enklere for maskinføreren å bli mer kjent på anleggsområdet og vite hvor alle er – inkludert besøkende – for til å legge til rette for en enklere, tryggere og mindre stressende drift.
Site Map-applikasjonen er gratis og tilgjengelig fra App Store og Google Play. For å komme i gang med Connected Map og Office Portal kan kundene ta kontakt med deres Volvo-forhandler.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com