Volvo L25 Electric gir vinteren den kalde skulder med miljøvennlig gaterengjøring

Den første elektriske kompaktlasteren fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) - Volvo L25 Electric - har bevist at den kan motstå alle stormer ved å bidra til å holde gatene i Köln i Tyskland rene og isfrie hele den lange, kalde vinteren.

L25 Electric med null utslipp spiller en nøkkelrolle i vinterens kommunale tjenester i Köln

Det er selskapet AWB Abfallwirtschaftsbetriebe Cologne GmbH som har ansvaret for at Köln, Tysklands fjerde største by, alltid ser ut på sitt beste. Selskapets vitale arbeid med å rengjøre gater og fjerne avfall gjør at den gamle katedralbyen ikke bare holdes ren og trygg, men at byens omegn rundt Rhinen og nettverket av motorveier holdes åpent og trygt for reisende i hele regionen. Ca. 700 ansatte er i sving med å holde snø og is borte fra ca. 200 mil med hovedveier, 60 mil med adkomstveier og 50 mil med gater.

Null grader, null utslipp

Til en så omfattende oppgave i de mest utfordrende månedene av året trengte AWB en partner som kunne spille en viktig rolle i arbeidet, ikke bare ved å trå til kraftig og effektivt under alle slags forhold, men også ved å redusere miljøavtrykket takket være null utslipp. Derfor valgte AWB L25 Electric, gjennom Volvos partner og forhandler Swecon Baumaschinenen GmbH, for å bidra til å holde vinterserviceytelsene i gang fra det nye depotet i sentrum. Den elektriske hjullasteren ble valgt til denne oppgaven ikke bare fordi den er sikker, høytytende og kostnadseffektiv, men også fordi den produserer null eksosgass, lav støy og lave vibrasjoner og fungerer ideelt i et depot uten at det trengs ventilering.

L25 Electric er satt inn på AWBs depot til å håndtere transporten av sand til byens gater

Bærekraft har lenge vært et nøkkelmål for AWB, og selskapet anses for å være en banebryter når det gjelder miljøansvarlige initiativ innen bransjen. I tillegg ser selskapet seg selv om en av Köln bys partnere, og ivrer for en kontinuerlig forbedring av innbyggernes livskvalitet. Det er derfor selskapet alltid sørger for at kjøretøyer og maskiner som brukes, alltid har lavt utslipp.

«Hjullasteren er en viktig milepæl på veien mot stadig større elektrisk mobilitet i AWB Cologne, og den oppfyller våre forventninger med glans,» erklærer Bert Schröer, leder for mobilitet og bærekraft i AWB Cologne. «Vi klarer jobben utmerket med elektrisk strøm – selv i kulda. Kapasitet, håndtering og skuffestørrelse – alt passer perfekt. Det har hittil ikke dukket opp noe som gjør at vi har tvilt på vår beslutning. Dette var definitivt det riktige valget.»

Maskinens nullutslipp, lave støy og lave vibrasjoner er ideelt for bruk inne på depotet

En maskin det er tæl i

Dette er den første Volvo L25 Electric som er levert til et anlegg i Tyskland, men har allerede vist seg å være en suksess siden den ble satt inn i driften i begynnelsen av desember. Og dette nye tillegget til flåten har en viktig rolle å spille. Hjullasterens hovedoppgave på det 1700 kvadratmeter store depotet er å mate skruetransportøren som frakter materialet til siloene som igjen brukes til å fylle AWBs sandspredere. «Hvis hjullasteren ikke transporterer sanden til siloene, blir ikke gatene i Köln strødd,» kommenterer Schröer. «Maksimal pålitelighet og tilgjengelighet er derfor et absolutt must.»

Siden hjullasteren er i kontinuerlig drift i tre skift hele vinteren, ble det inngått en fireårig serviceavtale. Dette omfatter vedlikehold av maskinen og maskindelene. Det ble utviklet en infrastruktur for hurtiglading på AWBs depot for å gjøre det mulig for L25 Electric å jobbe uavhengig. Swecon legger svært stor vekt på opplæring av sine ansatte, særlig som hjelp i overgangen til elektriske anleggsmaskiner, så de kan gi kundene optimal service. 

I sommermånedene er det fortsatt bruk for L25 Electric som allsidig laster og støtte til AWBs transportarbeid på selskapets territorium på 36 000 kvadratmeter, enten det gjelder å frakte treavfall eller å laste ulike former for bulkgods.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com