Volvo CE åpner et nytt test- og demonstrasjonsområde som er dedikert til bærekraftig energi, tilkobling og autonome løsninger

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) utmerker seg i maskinbransjen ved å bygge verdens første test- og demonstrasjonsområde for elektriske autonome transportløsninger ved deres kundesenter i Eskilstuna, Sverige.

Byggingen har allerede begynt på et helt nytt område ved Volvo CE Customer Center i Eskilstuna, Sverige, som er dedikert til testing og demonstrasjon av de nyeste innovasjonene innen bærekraftig energi, tilkobling og autonome løsninger.

Dette 66 000 m2 store innovasjonsområdet vil inkludere en trygg bane for helelektriske, automatiserte og fjernstyrte maskiner, infrastruktur for lading og 5G-nett, en bygning med kontroll- og treningsrom, en tilskuerarena og et treningsområde for Volvo Co-Pilot Assist-funksjoner.

En av hovedinnovasjonene blant nyvinningene som vil vises er TARA autonome transportløsninger fra Volvo Autonomous Solutions for definerte arbeidsområder, som f.eks. steinbrudd eller gruver.

“Vi er glade for å kunne demonstrere vår komplette TARA-løsning for kundene, inkludert hvordan du setter opp og drifter området, hvordan du lader og oppbevarer den elektriske dumperen TA15, og hvordan vi administrerer kontrollrommet og overvåkningsoperasjonene – alt i et helt nytt toppmoderne anlegg,” forklarer Calle Skillsäter, teknisk spesialist på tilkoblede maskiner hos Volvo Autonomous Solutions.

Den trygge banen vil også demonstrere fjernstyrte maskiner, som er ideelle for arbeider i steinbrudd eller gruver, ved hjelp av to fjernstyringsrigger som er montert i ett av kontrollrommene. I et av de andre kontrollrommene vil det bli demonstrert i sanntid hvordan selskapets Uptime- og Productivity-servicer kan redusere kundenes totale drifts- og eierkostnader.

“Dette er en viktig strategisk investering, ikke bare for Volvo CE og Volvo Autonomous Solutions, men for hele Volvo Group – og er et bevis på vårt engasjement for bærekraft gjennom innovasjon. Vi ser frem til å ønske besøkende velkommen til denne fasiliteten slik at de kan oppleve hvordan vi bygger morgendagen,” sier Carl Slotte, leder for Sales Region Europe & International hos Volvo CE.

Det nye innovasjonsområdet forventes å åpne senest høsten 2021.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com