Volvo utvider både serien av materialhåndteringsmaskiner og deres rekkevidde

Rettet mot segmentet innenfor avfallshåndtering, Volvo CE lanserer nå den helt nye materialhåndteringsmaskinen EW200E. Storebroren – EW240E MH – oppdateres med en ny og lengre rett-bom.

Volvo EW200E Material Handler
Materialhåndteringsmaskinene fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er designet og produsert hos selskapets fabrikk i Tyskland, og lover maksimal pålitelighet, fleksibilitet og produktivitet i alle bruksområder innenfor resirkulering og avfallshåndtering. Den nye materialhåndteringsmaskinen EW200E MH veier 22,6 tonn og drives av en Stage V Volvo-motor som yter 129 kW (173 hk). Denne maskinen har enten én 5,5 eller én 6,25 meters rett-bom, og med en 4 meters svanehals-stikke gir det maskinen en rekkevidde forover på enten 9,3 eller 10,0 meter.
 
Volvo CE øker også rekkevidden til den eksisterende EW240E MH – som er tiltenkt bruk innenfor resirkuleringssegmentet – og introduserer en ny 7,25 meters rett-bom som sammen med den eksisterende 5 meters svanehals-stikken øker rekkevidden til 12 meter.
 

Spesialbygd for avfallshåndtering

Bygd på tiår med teknisk ekspertise, materialhåndteringsmaskinen EW200E er spesialbygd for bruksområder innenfor avfallshåndtering. Takket være velprøvde komponenter, som er felles med materialhåndteringsmaskinen EW240E og andre eksisterende Volvo-hjulgravere, har Volvo kunnet bruke tiden på å perfeksjonere den nye maskinen slik at den oppfyller de spesifikke kravene innenfor avfallshåndteringsbransjen. Samtidig som at den mindre materialhåndteringsmaskinen er basert på den etablerte designen til dens storebror, har den også en rekke nye funksjoner som har gjennomgått grundig testing under reelle driftsforhold.

Volvo EW200E Material Handler
Designet for å holde høy produktivitet og effektivitet, materialhåndteringsmaskinen EW200E er utstyrt med et spesialtilpasset hydraulikksystem. Andre modifikasjoner – sammenlignet med en standard gravemaskin – inkluderer hydraulisk hevbart førerhus, fire støttelabber som ekstrautstyr (frontskjær og støttelabber bak er standard), homogene gummidekk og skreddersydd rett-bom som kan utstyres med enten én 4 meters svanehals-stikke eller en 3,5 meters sorteringsstikke. Volvo's materialhåndteringsmaskiner kan bestilles uten rattstamme fra fabrikk slik at maskinføreren kan styre hele maskinen fra manøverspakene.
 
Fabrikkmontert tilleggshydraulikk sørger for at sorteringsklør og grabber kan arbeide i perfekt harmoni med Volvo-maskinene. Dette utstyret er tilgjengelig gjennom Volvo's distribusjonsnettverk – for begge materialhåndteringsmaskinene.

Volvo EW200E Material Handler
Bomflyt-funksjonen og bomdempingen forbedrer ytelsen ved å minimere slag og vibrasjoner, samt holde kloa stabilt – noe som gir økt stabilitet. For økt presisjon og komfort – tilleggshydraulikken og myksving-systemet arbeider sammen ved kombinerte maskinbevegelser, samtidig som at det optimaliserte hydraulikksystemet gir øyeblikkelig respons.
 

Sosial avstand – med full komfort!

Maskinførere kan jobbe komfortabelt i det romslige Volvo-førerhuset, som kan heves opptil 5 meter over bakken for å gi en fullstendig oversikt over arbeidet. Førerhuset drar også fordeler av de dobbeltdempende førerhusfestene som reduserer støyen og vibrasjonene, samt gir en stabil drift ved arbeider i høyden. Konseptet som lar de fleste funksjonene betjenes via manøverspakene, som først ble lansert på materialhåndteringsmaskinen EW240E, tillater nå at støttelabber, planeringsskjær og heving av førerhuset kan utføres uten at hendene flyttes fra manøverspakene. Begge materialhåndteringsmaskinene er utstyrt med en justerbar stikkebegrensningsfunksjon som er designet for å hindre kontakt mellom førerhuset og kloa. Høydebegrensningsfunksjonen gir ytterligere sikkerhet ved arbeid innendørs. I tillegg er det å stige inn og ut av førerhuset gjort enklere takket være tydelig fargede håndtak og trinn på støttelabbene.

Volvo EW200E Material Handler
EW200E MH kan mer enn det å tilpasse seg til oppgaven, den kan skreddersys med flere alternativer som passer best til kundens operasjonelle behov. Med store glassflater gir Volvo-førerhuset god sikt i alle retninger. For å bedre sikkerheten ytterligere kan kundene velge Volvo Smart View-funksjonen eller et heldekkende polykarbonatvindu. For ytterligere komfort, spakstyringen (CDC) gir maskinføreren muligheten til å styre maskinen i opptil 19 km/t ved kun å betjene proporsjonalbryteren på manøverspaken. Alle disse funksjonene er allerede tilgjengelige på den eksisterende materialhåndteringsmaskinen EW240E. 

E for effektivitet

Som forløperen – materialhåndteringsmaskinen EW200E er både smart og drivstoffeffektiv på måten den fungerer på. Automatisk tomgangssenking, som reduserer motorturtallet til tomgang dersom betjeningselementene ikke blir betjent over en forhåndsinnstilt tidsperiode, og automatisk motoravstenging jobber sammen for å redusere drivstofforbruket. Forsterket av ECO-modus, som slås på automatisk, materialhåndteringsmaskinen EW200E er fullpakket med funksjoner for å øke drivstoffeffektiviteten og å redusere maskinslitasjen. 
 
For å holde maskinen i full drift har materialhåndteringsmaskinen EW200E blitt designet for enkelt vedlikehold. Smørepunktene er samlet og filtrene er plassert bak store sideluker som kan nås fra bakkenivået – som på alle de andre hjulgående gravemaskinene i E-serien. Vedlikeholdet er enkelt å utføre med forbedret tilgang til områder som f.eks. pumperommet, og en egen utrustning for avfallshåndtering (ekstrautstyr) inkluderer beskyttelsesgitre og en reversibel kjølevifte for å holde kjølepakken ren.
 
Som med alle Volvo CE-maskiner, kundene har tilgang til en rekke Volvo Servicer som er designet for å sikre maksimal avkastning på investeringen. Fra utstyr og deler, til serviceteknikere og maskinovervåking – alt tilgjengelig fra et sted.

Volvo Material Handler EW200E MH

Hovedspesifikasjoner:

Motor -> EPA Tier 4 final/ EU Stage V Volvo D6J
Driftsvekt
Rett-bom 5,5m med 3,5m sorteringsstikke , FOPS
Solideal tvillingdekk 10,00-20, støttelabber foran & bak
Kinshofer S60 D20 H P 100 (450l/1135kg)
kg 22 850
Driftsvekt
Rett-bom, 5,5 med 4 m svanehals-stikke, FOPS
Solideal tvillingdekk 10,00-20, Frontmontert planeringsskjær & Bakmonterte støttelabber
Kinshofer OP-GR P22V-450-5-W (450l/1046kg)
kg 22 100
Bruttoeffekt kW  129
...ved motorturtall
o/min 1 800
Maks. rekkevidde m 9,3 - 10,0
Maks. hastighet km/t 19 eller 20

 

Svanehals-stikke

Rett-bom (m) Svanehals-stikke (m) Rekkevidde (m)
5,50  4 9,3
6,25 4
10,1
6,50 5 11,2
7,25 5 12

 

Sorteringsstikke

Rett-bom (m) Sorteringsstikke (m) Rekkevidde (m)
5,50 3,5 9

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com