Volvo CE vinner bærekraftspris fra European Rental Industry

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har vunnet "Best Sustainable Rental Project of the Year Award" for deres energistyring under 2020 European Rental Awards.

Prisene, som blir organisert og bedømt av European Rental Association (ERA), ble kunngjort 30. juni under European Rental Awards-arrangementet, som i år ble avviklet digitalt av International Rental News.

Denne uavhengige anerkjennelsen fra utleieindustrien er et vitnesbyrd om selskapets langsiktige fokus på bærekraft og enestående evne til å oppnå betydelige miljøforbedringer. Energistyringsinitiativet som sikret prisen, er bare ett av de mange prosjektene i selskapets fokus på miljøvern. Suksessen til programmet ligger i det å bygge en bedriftsomfattende kultur dedikert til arbeidet med å forhindre sløsing av energi og en kontinuerlig forbedring.

ERA støtter bransjens utvikling som i dag setter verdsetter karbonlivssyklusen til anleggsmaskinene høyere, gjennom hele maskinens levetid, og som selvfølgelig begynner med produsenten i produksjonsfasen.

Volvo CE har vært medlem av WWF Climate Savers-programmet siden 2012, og deres 2015-2020 engasjement har handlet om å få til en betydelig reduksjon i det globale energiforbruket og dets CO2-utslipp gjennom hele verdikjeden, samt vise et lederskap som utvikler innovasjoner mot et samfunn med lavt karbonavtrykk. I løpet av de siste fem årene har selskapet:

  • Implementert energisparing på mer enn 50 GWh
  • Skiftet ut halvparten av den globale energiforsyningen med 100 % fornybar energi
  • Redusert hvilestrømforbruket med 48 %
  • Redusert energibruken per enhet levert til deres kunder med 27 %
  • Startet en reise i retning av CO2-nøytrale produksjonsanlegg – Fabrikken i Braas, i Sverige, har vært 100 % nøytral siden 2014

Niklas Nillroth, visepresident for bærekraft og samfunnsansvar hos Volvo CE, sier: “Volvo CE's formål er å bygge den verden vi ønsker å leve i, så vi er ekstremt stolte av å vinne denne prisen som anerkjenner vår innsats for bærekraft mot dette målet. Vår energistyring har gitt betydelige fordeler til utleieindustrien på et produktlivssyklusnivå, og vi tror at den kulturelle tilnærmingen kan deles og innlemmes i utleiefirmaer i alle målestokker og størrelser.”

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com