Volvo CE's kundesenter kjører nå på biodrivstoff

Volvo CE's Customer Center i Eskilstuna, Sverige, viser vei for en bærekraftig fremtid ved å kjøre demo-maskinene på et fornybart drivstoff; HVO.

HVO-biodiesel er nå det drivstoffet som har blitt valgt ut for å benyttes på alle maskinene på Volvo CE Customer Center i Eskilstuna, Sverige. HVO er en form for fornybar syntetisk diesel der forkortelsen står for 'Hydrogenbehandlet Vegetabilsk Olje'. HVO utgjør en liten del av selskapets reise mot en mer bærekraftig fremtid og produserer knapt noen spor av CO2. HVO er en ren form for drivstoff samtidig som at det fortsatt har ytelse og egenskaper under drift som kan sammenlignes med vanlig diesel.

I motsetning til visse andre biodrivstofftyper er ikke HVO spesielt følsomt for lave eller høye temperaturer, eller for eksponering av sollys. I tillegg gir av bruk av hydrogen i produksjonsprosessen til at HVO også har en imponerende holdbarhet sammenlignet med annen biodiesel.

Å kunne benytte HVO betyr at Volvo kan redusere CO2-utslippet på kundesenteret betydelig – samt kunne demonstrere for gjestene hvor bra drivstoffet fungerer i praksis.

En samtale med Karl Serneberg, Markedsdirektør hos Volvo CE, belyste Volvo's miljøbaserte beslutning. “Drivstoffet har ikke bare et lite karbonavtrykk, vi har også sett på HVO fra et totalforsyningsperspektiv der drivstoffet ble hentet fra den nærmeste produsenten, noe som gjør den samlede miljøpåvirkningen blir enda bedre,” sa han.

Tilbud og etterspørsel

Et sentralt aspekt av hvorfor HVO ikke har blitt implementert før skyldes tilgjengeligheten. HVO er et relativt nytt drivstoff som ikke var allment tilgjengelig før nylig, så det var viktig å etablere en stabil forsyning før vi kunne gå videre med full implementering.

Serneberg kommenterte: “Volvo CE godkjenner at alle maskinene våre kan kjøre på HVO. Det kreves ingen spesielle modifikasjoner av motoren, og den går like bra på HVO som den gjør med vanlig diesel.

“Vi har benyttet HVO på kundesenteret siden i fjor sommer. Før vi kunne gå over på HVO var det noen ting som måtte ordnes, som f.eks. det å rengjøre drivstofftankene. Siden den første leveransen av HVO, som kom i slutten av august, har vi kjørt kundesenterets maskiner utelukkende på HVO.”

HVO er nå lettere tilgjengelig for kundene, og forskjellen i pris sammenlignet med vanlig diesel synker stadig. Drivstoffet bruker samme type tanker og pumper, noe som gjør til at det å gå over til HVO blir nesten umerkelig for kunden.

Fremtiden til HVO for Volvo

Bruken av HVO på kundesenteret er mer enn en 'øko-test' for Volvo CE. Maskindemonstrasjonene vil fortsette å utelukkende benytte HVO, og bruken vil markeres under presentasjonene, for dermed å oppfordre kundene til å bli mer miljøeffektive i deres egen drift.

“Volvo streber etter å skape en mer bærekraftig verden,” sa Serneberg. “Alt er en del av den store reisen vi er på for å føre Volvo CE inn i en renere fremtid og bygge den verden vi ønsker å leve i.”

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com