Volvo CE innfører renere produktmerking som en del av den prisbelønte designfilosofien

Denne enkle endringen til kortere og mindre kompliserte produktnavn representerer Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) ambisjon om å se lenger en bare produktet for en mer helhetlig oversikt over arbeidsområdet. Designet for å være mer tilpasset merkevarens enestående utseende og følelse, denne nye designfilosofien og betegnelsespolitikken har allerede vunnet den prestisjetunge 2020 Red Dot Product Design Award.

Etter denne måneden vil nye og oppdaterte Volvo-merkede produkter nå kun bli merket med produkttype og størrelse på dens side – og ingenting annet. Alle andre produktdetaljer, som f.eks. modellserie og modellvariant, vil fortsatt kunne finnes blant spesifikasjonene, brosjyrene eller på produktskiltet – noe som sikrer at kundene ikke opplever noen endringer i hvordan de bestiller service eller deler til deres produkter.

Motivasjonen bak denne endringen er å bringe produktets merkevare i samsvar med selskapets skandinaviske og minimalistiske arv, samt det mangeårige ønsket om en ren, klar og grenseløs design med mennesket i fokus. 

Renhet i funksjon og design

Gustavo Guerra, Designdirektør hos Volvo CE, sier: “Vi streber alltid etter en ærlig og enkel design som fortsatt emulerer seg med den smarte kraften til våre produkter. Men vi fant ut at merkevarebetegnelsen vår ikke passet til den målrettede og progressive kvaliteten til produktene våre. Denne endringen er gjort for å gi mer fortrolighet og klarhet, ikke bare for maskinføreren, men for alle ute på arbeidsområdet – det er det vi mener med grenseløs design.”

Moderne byggeplasser er nå mye mindre fokusert på kun produktet og mer fokusert på byggeplassen som en helhet. Med denne oppdaterte produktbetegnelsen har Volvo CE som mål å skape en tydeligere kommunikasjonslinje for alle parter, fra maskinføreren ute på arbeidsplassen og helt inn på kontoret. En økning i nye teknologier bringer også med seg en nødvendig økning i oppdateringene av produktgenerasjonene, slik at man fjerner behovet for å endre produktnavnet for hver oppdatering, uansett om den er liten eller stor, noe som sikrer at merkevarebyggingen forblir ren, enkel og målrettet.

“Vi er ved et veiskille der nye og tradisjonelle måter å jobbe på kommer sammen,” sier Gustavo. Når utviklingen innen elektriske, autonome og tilkoblede teknologier vokser side om side med vårt fortsatte behov for dieseldrevet utstyr, vil vi snart se at nivået på produktoppdateringene også vil øke eksponentielt. Det er endringer i bransjen, men merkevarestrukturen vår skal ikke gjenspeile det også.”

De første modellene lansert med ny betegnelse

Enten det er en modifisering av førerhuset, betjeningselementene, rammen eller en teknisk funksjon, hver endring vil ikke lenger føre til lange og omstendelige modellnavn når oppdateringen bringes til markedet. I praksis betyr det at revisjonsstatusen og produktspesifikasjonen fjernes fra den eksterne visuelle identiteten og etterlater seg kun produktforkortelsen og produktstørrelsen. Alle tekniske detaljer vises som normalt på produktskiltet og markedsføringsmateriellet. De første modellene som ble lansert med den nye betegnelsen er de to første elektriske modellene av ECR25 og L25, samt F-generasjonen av ECR58 – som nylig vant den prestisjetunge Red Dot Award for dens produktdesign. Prisen er den mest anerkjente globale prisen innen industridesign. I uttalelsen sa juryen at de var “imponert over den balanserte konstruksjonen som ikke bare dreide seg om førerhuset, men også eksteriøret og brukeropplevelsen.”

Denne nye designfilosofien vil ha minimal innvirkning på hvordan kundene kjøper produktene sine, bestiller deler eller tar dem inn for service. På nøyaktig samme måte som i dag vil kundene fortsatt kunne finne spesifikasjonene på produktskiltet for å finne de detaljerte konfigurasjonene som kreves ved service, delebestilling eller reparasjoner.

Endringen blir introdusert på alle nye og oppdaterte modeller i løpet av en periode som strekker seg fra i år og ut til rundt 2025.

“Dette er ikke bare et initiativ for ny navngiving,” sier Gustavo. “Dette er vår designfilosofi, et prinsipp som guider oss gjennom kreasjonen av den neste produktgenerasjonen. En viktig del av vår rolle er å hjelpe våre kunder med å navigere gjennom det skiftende digitale landskapet, samt tilby en tydelig og åpen kommunikasjon for å lettere kunne håndtere disse endringene.”

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon

Volvo Construction Equipment

Salgsregion Europa / Internasjonal

E-post: anne.bast@volvo.com

BRIAN O'SULLIVAN

SE10

London

Tel: +44 7733350307

E-post: osullivan@se10.com