Volvo's autonome dumper vinner Red Dot-pris

TA15 – som er en del av TARA's autonome transportløsning fra Volvo Autonomous Solutions – har vunnet en ettertraktet Red Dot-pris for dens produktdesign – den mest anerkjente prisen innenfor industridesign.

Den autonome elektriske dumperen TA15 vinner en Red Dot-pris for dens produktdesign

Den revolusjonerende TA15, som er en elektrisk dreven autonom dumper fra Volvo Autonomous Solutions, begeistret et panel av designeksperter i Essen, Tyskland og vant prisen Red Dot Product Design Award 2020 – et bevis på kvalitetsdesign fra verdens største og mest anerkjente designkonkurranse.

I en kommentar angående prisen, sa Nils Jæger, president hos Volvo Autonomous Solutions: “Vi er glade for å ha vunnet en så prestisjetung pris som Red Dot. Den viser at vi leverer design i verdensklasse, også innenfor autonom kjøretøysteknologi. Vi er stolte av å fortsette Volvo Group's tradisjon om å være innovative ledere innen design av kommersielle kjøretøyer og maskiner.

Autonome elektriske økosystemer

Den batteri-elektriske dumperen er et nytt maskinkonsept, sammenlignet med tradisjonell terrengtransport, og utgjør et element i Volvo Autonomous Solutions' transportløsning TARA. Den er designet for å endre dagens terrengtransport.

Dumperen kjører med et batteri-elektrisk drivverk basert på delt teknologi fra Volvo-gruppen. Det automatiske styresystemet bruker en rekke sensorer i tillegg til GPS, Lidar og Radar. TA15 er autonom og har ingen behov for førerhus – noe som utgjør en dramatisk ny maskinprofil.

Med 15 tonns lastekapasitet, TA15 er en del av det større autonome transportløsningskonseptet; TARA, der flere slike maskiner kan kobles sammen for å danne et 'tog' – for maksimal laste- og transporteffektivitet. TA15 vil være et viktig element i den elektriske og autonome transportløsningen; TARA.

Den autonome elektriske dumperen ble, og vil fortsatt være, utviklet av Volvo Construction Equipment (Volvo CE) basert på det tidligere HX02-konseptet. Maskinen har nå blitt overført til Volvo Autonomous Solutions for kommersialisering – som er et nytt forretningsområde for Volvo Group. Volvo Autonomous Solutions har vært operativt siden 1. januar 2020 og har som mål å 'akselerere utviklingen, kommersialiseringen og salget av autonome transportløsninger – som et supplement til Volvo Group's produkter og servicer'. I år vant Volvo CE også en Red Dot-pris for en maskin som på grunn av Corona-utbruddet vil bli introdusert for markedet senere i år.

“Det er spennende at to Volvo-produkter har blitt tildelt denne internasjonalt anerkjente designprisen,” sier Melker Jernberg, president hos Volvo CE. “På toppen av det hele er det flott at dette er resultatet av et godt internt samarbeid med Volvo Autonomous Solutions. Partnerskap er det nye lederskapet.”

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Tiffany Cheng

Director, External Communications
Volvo Construction Equipment
Tel: +32 499 56 68 47
E-mail: tiffany.cheng@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com