Volvo rammestyrte dumpere: Pålitelige maskiner gjennom et halvt århundre

54 år etter lanseringen av rammestyrte dumpere fortsetter Volvo CE å lede an. Selv den rammestyrte dumperen Volvo A60H 6X6 fra LEGO® Technic™ er et teknisk vidunder – med app-styring og helautomatisk transmisjon.

Gruskalle, Volvo A60H, A60H Lego-modell

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) var først ute med å ta i bruk konseptet med rammestyrte dumpere i 1966 med introduseringen av DR631 – en dumper med 10-tonns nyttelast som ble kjent som 'Gruskalle'. 54 år senere transporterer selskapet fremdeles jord, grus og en rekke andre materialer over røft, gjørmete, glatt, bratt eller på annen måte ufremkommelig terreng. Volvo CE er fremdeles markedsledende og fortsetter utviklingen med deres H-serie – som nå inkluderer deres største rammestyrte dumper – A60H – som innehar 60-tonns lastekapasitet.

Akkurat som i virkeligheten

Et klassisk tilfelle av kunst som gjenspeiler virkeligheten, Volvo A60H 6x6 fra LEGO® Technic™ er også et imponerende ingeniørarbeid. I den gigantiske esken er det 2193 deler, inkludert seks store hjul og kraftige motorer. Og akkurat som i virkeligheten, det er en skikkelig kraftpakke, med app-styring og helautomatisk transmisjon – den første for LEGO Technic-merket.

Den virkelige A60H, med 55 tonns (60 short ton) lastekapasitet, er designet for krevende transport i tøft terreng, inkludert steinbrudd, dagbrudd og større masseforflytningsoperasjoner. Og ingeniørene fra både LEGO Technic og Volvo CE ønsket at den nye modellen skulle gjenspeile kvaliteten, påliteligheten og holdbarheten til den ekte varen. Modellen er absolutt stor, med en høyde på 200 mm (7"), en bredde på 200 mm (7") og en enorm lengde på 600 mm (23"). Den er også fullpakket med smarte funksjoner, ikke minst det komplekse interne drivverket – som er motorisert og helautomatisk – akkurat som i virkeligheten.

Motorene er godt integrert og skjult under dumperkassen og førerhuset – og Bluetooth-tilkoblingen kan enkelt aktiveres ved å dreie på den roterende varsellampen på førerhuset. Mye likt til de elektroniske styresystemene på den virkelige maskinen, Technic Control+ og mobilapplikasjonen lar deg styre modellen forover og bakover, til sidene, samt heve og senke dumperkassen. Og det er ikke alt, Control + utvider også lekeverdien ved å gi brukerne en rekke utfordringer som fremhever maskinens funksjoner, som for eksempel det å kjøre oppover, gå gjennom girene og tippe lasten.

Modellen har blitt inspirert av den nye teknikken og de banebrytende funksjonene til A60H. Med tilpasset drivverk, automatisk transmisjon, 100 %-differensialsperrer, terrengboggi, hydromekanisk styring og aktiv fjæring – denne maskinen er uslåelig. Utstyrt med aktiv hydraulisk fjæring foran for høyere hastighet under tøffe forhold, A60H (igjen, den virkelige)optimaliserer førerkomforten og stabiliteten under kjøring, slik at mer materiale kan flyttes på kortere tid – for uovertruffen produktivitet.

Moroa fortsetter selv etter byggingen

“Mer enn 50 år etter at vi viste verden hva en rammestyrt dumper kan gjøre er vi fremdeles nyskapende og utvikler fortsatt konseptet.” sier Volvo CE's Mats Bredborg. “Ingeniørene hos LEGO Technic og Volvo CE har gjort en fantastisk jobb med å lage en A60H i miniatyr. Den ser ikke bare ut som vår egen A60H, den følger også den samme filosofien om innovativ teknikk og smart design. Både mobilapplikasjonen Control+ og den automatiske transmisjonen er utrolige. Selv sikkerhetsfunksjonene – et sentralt element i alle Volvo-maskiner – er riktige og på plass.”

“Dette er et av de mer komplekse LEGO Technic-settene de siste årene,” sier Niels Henrik Horsted, Marketing Director, Product & Marketing Development hos LEGO-Gruppen. “Den smarte designen er en stor utfordring under byggeprosessen, og den nye applikasjonen LEGO Technic Control+ lar maskinens funksjoner fjernstyres slik at moroa fortsetter lenge etter at byggingen er fullført.”

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-post: osullivan@se10.com