EWR130E skriver om reglene når det gjelder kompakt ytelse

Med den korteste svingradiusen, klasseledende stabilitet og anerkjent førerhus, Volvo CE's EWR130E setter en ny standard for hjulgravere i klassen 12-13 tonn.

EWR130E Stage V

'Kompakt' er et ord som nesten er for langt til å beskrive den nye EWR130E. Dens dimensjoner er så kompakte at bakparten, på akkurat 1,55 m (5' 1”), og fronten, som kun er på 1,81 m (5' 11”), gir den korteste svingradiusen i klassen 12-13 tonn. Den tettpakkede maskinen er første ute på flere områder og har blitt designet med blanke ark og omfattende innspill fra kundene. Resultatet er en maskin som er meget lette å manøvrere, og som samtidig gir utmerket løftekapasitet, gravekraft, fleksibilitet og sikt. Og ikke minst den romslige komforten og brukervennligheten.

Trange arbeidssteder ønskes velkommen

EWR130E Steg VMed slike beskjedne dimensjoner tillater den nye EWR130E maskinføreren å jobbe på selv de trangeste arbeidssteder som den urbane verdenen kan by på. Og det er ikke bare i byen EWR130E er et fornuftig valg, men også på veier der trafikksikkerheten er viktig – selv på større infrastrukturprosjekter har den ytelsen som trengs. Den er også så lett på foten at den kan brukes innen landskapsforming. Men det er muligheten til å komme inn på trange steder som virkelig er dens ess – noe som ytterligere forbedres takket være todelt bom og innebygde støttelabber. De nye støttelabbene holder og stabiliserer maskinen når det ikke er en tomme med ekstra plass på siden av maskinen.

EWR130E gjenkjennes umiddelbart som den selvsikre lillebroren til de hjulgående gravemaskinene EWR150E og EWR170E. Den smarte posisjoneringen skiller den imidlertid ut fra alle andre maskiner på markedet. Det er fordi den drar nytte av kompaktheten til en mindre 10-tonns maskin, men som likevel er ytelsesmessig lik en maskin i 13+ klassen.

EWR130E, EWR150E, EWR170E Steg V-serieEWR130E har et vesentlig lavere tyngdepunkt sammenlignet med tilsvarende maskiner, noe som gir en uslåelig stabilitet. Den todelte, men ikke svingbare bommen, gjør det mulig å løfte opptil 4,3 t (9,480 lb) ved en rekkevidde på 6 meter (19.7 ft). Det veldesignede graveutstyret, kombinert med den respekterte D4 Volvo-motoren, leverer klassens beste brytekraft og enestående rivekraft.

EWR130E Steg V

Nye funksjoner øker maskinens fleksibilitet og manøvrerbarhet

To nye og spennende alternativer til EWR130E er firehjulsstyringen og det delte planeringsskjæret. Firehjulsstyringen forbedrer manøvreringsevnen ytterligere ved å redusere svingradiusen. Dette, og en rekke andre styremoduser, kan velges fra førerhuset ved bruk av et dreiehjul. Det todelte planeringsskjæret gir imidlertid flere alternativer for stabilisering av maskinen på ujevnt underlag og på fortauskanter etc.

EWR130E Steg V

EWR130E er en eksepsjonelt anvendelig maskin, godt hjulpet av det enkle utstyrsoppsettet. Trykk og oljemengde kan forhåndsprogrammeres for opptil 32 enheter uten behov for en servicetekniker. Å koble til hydraulisk utstyr kan også gjøres fra førerhuset takket være redskapsfestet; Steelwrist Auto Connect Coupler. Steelwrist-tiltrotatorer gir kraftig forbedret fleksibilitet ved bruk av redskaper og utstyr. Det fabrikkmonterte styresystemet gjør det mulig å betjene Steelwrist-tiltrotatoren ved hjelp av de opprinnelige manøverspakene, mens oppsett og justeringer kan utføres via maskinens originale informasjonspanel.

I likhet med alle hjulgående gravemaskiner, EWR130E kjører enkelt og uavhengig mellom de forskjellige arbeidsområdene. Med en kjørehastighet på opptil 35 km/t (22 mph) er den ingen sinke, og dens bomdemping kobles automatisk inn i hastigheter over 5 km/t (3 mph) for å absorbere støt og redusere gyngingen på grovt eller humpete underlag. Mens de akselmonterte skjermene (ekstrautstyr) hjelper til med å holde maskinen ren, gjør Comfort Drive Control-funksjonen det mulig å styre gravemaskinen rundt på arbeidsområdet ved kun å benytte seg av proporsjonalbryterne på manøverspakene (i hastigheter på opptil 20 km/t (12 mph.)). Og takket være en TüV-godkjent slepekrok kan EWR130E trekke en tilhenger som veier 3 tonn (6 600 Ibs) – eller 8 tonn (17 600 lbs) hvis den er utrustet med påløpsbrems.

Når det ikke er praktisk å kjøre mellom arbeidsområdene gjør EWR130E's lave maskinhøyde, kombinert med optimaliserte festepunkter på undervognen, det raskt og enkelt å transportere maskinen på et kjøretøy.

EWR130E Steg V

Når du kommer til arbeidsområdet er maskinen klar med en gang. Den automatiske gravebremsen kobler inn bremsene så snart maskinen står stille. Hjelpen er også tilgjengelig i digital form, med Dig Assist-maskinstyring (ekstrautstyr) gjør 2D, In-Field Design, 3D-programvare og On-Board Weighing-appene, alle vist på den 10" Volvo Co Pilot-skjermen, gravingen mer nøyaktig og raskere.

EWR130E Steg V

Et rom med (god) sikt

Bare fordi maskinen er kompakt så betyr det ikke at førerhuset er det. EWR130E har et like romslig førerhus som på de andre større gravemaskinene. Betjeningselementene er ergonomisk plassert, mens sikten og komforten er enestående. Dette er på grunn av den lave overbygningen og designen til motvekten, motorpanseret og dørene – som øker sikten bakover. Sikten ut til høyre side av maskinen er klasseledende som følge av at det ikke er noen deler som stenger for utsikten fra høyre sidevindu, et designkonsept som er unikt for Volvo. Og hvis du ønsker 360-graders sikt, gå for Volvo Smart View, et system som benytter tre kameraer på overbygningen og som genererer et bilde av maskinen sett i fugleperspektiv, alt synlig på den førerhusmonterte skjermen.

EWR130E Steg V

Manøverspakene kan håndtere nesten alle funksjoner, fra styring av hjulene til aktivering av vinduspusserfunksjonen. Programmerbare knapper tillater maskinførerne å veksle mellom funksjoner – kun ved å trykke på en knapp. De avanserte L8-manøverspakene (ekstrautstyr) kan justeres i alle vinkler takket være et kuleledd – for å kunne tilby den mest ergonomiske stillingen.

EWR130E Steg V

Annet utstyr omfatter blant annet en uttrekkbar verktøykasse som kan oppbevare verktøy, kjettinger etc. Den kan bære opptil 120 kg (265 lb), og har delevegger som kan justeres i fem forskjellige posisjoner – alt for å hjelpe maskinføreren med å holde orden. Gravemaskinen har også signalfargede trinn og rekkverk, samt en rekke forskjellige LED-lyspakker (ekstrautstyr), inkludert entrélys som forenkler inn- og utstigning av maskinen.

Ivaretakelsen av maskinen er ivaretatt

Vedlikeholdet er enkelt takket være samlede smørepunkter og lettilgjengelige filtre, der alle de daglige vedlikeholdspunktene er tilgjengelige fra bakkenivå. Og det er ikke alt, den utsvingbare AC-kondenseren er festet med en fleksibel hengsle som gir forbedret adgang til radiatorene – for enkel rengjøring og økt levetid for komponentene.

EWR130E Steg V

EWR130E leveres som standard med CareTrack-telematikksystemet. Med fjerntilgang gir CareTrack maskinopplysninger som posisjon, drivstofforbruk og servicepåminnelser, noe som gir bedre planlegging og drift. Overvåk maskinen selv, eller la Volvo Uptime Center sørge for døgnkontinuerlig tilsyn. Med Volvo Active Care får du ukentlige rapporter og beskjed dersom det kreves tiltak.

Med så mye kløkt komprimert inn i et så lite rom er den nye EWR130E fra Volvo den nye referansen som de andre må strekke seg etter.

Hovedspesifikasjoner EWR130E:

Motor EPA Tier 4 final! EU Stage V Volvo D4J
Driftsvekt
4,85 m fast todelt bom med 2,1 m stikke, Camso 500/45-20 enkeltdekk og standard bakmontert parallellført planeringsskjær
kg 12 900
lb 28 440
Driftsvekt
4,85 m fast todelt bom med 2,4 m stikke, 9" Mitas tvillingdekk, frontmontert delt planeringsskjær, bakmonterte støttelabber og firehjulsstyring
kg 14 400
lb 31 750
Brutto effekt kW  90
HK(imp)
120
. ved motorturtall o/min 2000
Maks. rekkevidde (2,1 m – 2,4 m stikke) m 8,44 - 8,67
ft 27,7' - 28,5'
Maks. hastighet km/t 20/30/35
mph 12,4/18,6/21.

Slutt.
November 2020

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-post: osullivan@se10.com