Et enkelt Volvo hybridsystem som forbedrer drivstoffeffektiviteten med opptil 20 %

Den kommende hybridgraveren EC300E Hybrid lader akkumulatorer ved senking av bommen og benytter den lagrede energien til å drive motorsystemet.

Volvo Crawler Excavator EC300E Hybrid

De enkleste ideene er ofte de beste. Volvo CE har tatt denne ideen til seg med deres geniale nye EC300E Hybrid. I motsetning til andre elektriske systemer som tar opp svingenergien til en gravemaskins overbygning, for deretter å benytte den til å avlaste motoren, høster nå Volvo's nye hydrauliske hybrid "gratis" energi som genereres ved senking av bommen og gjenvinner den i motorsystemet.

Volvo EC300E Hybrid beltegående gravemaskinDe kraftige og regelmessige bomsenk-bevegelsene lader 20 liters hydraulikkakkumulatorer som leverer energi og driver hydrauliske hjelpemotorer – som igjen bidrar med kraft til motorsystemet. Hybridmaskinen har samme ytelse og presisjon som en standard EC300E, men har i tillegg muligheten for å arbeide både i ECO-modus og hybrid-modus samtidig.

Hurtig tilbakebetaling i bruksområder der det er mye grave- og tippeoperasjoner

Under slike operasjoner avlaster den enkle og ukompliserte funksjonen motoren og gir opptil 20 % høyere drivstoffeffektivitet, og opptil 17 % lavere CO2-utslipp – uten tap av ytelse.

Benyttes maskinen i bruksområder som inneholder mye grave- og tippeoperasjoner (spesielt innenfor 90 graders sving) vil denne enkle funksjonen kunne være tilbakebetalt på litt mindre enn to år.

Det er ikke bare idéen som er enkel – systemet er også enkelt – systemet består av bare noen få tilleggskomponenter som er enkle å vedlikeholde.

Volvo EC300E Hybrid beltegående gravemaskinTeknologier som dette er nok et eksempel på at Volvo CE leverer på deres engasjement om å innovere og utvikle mer bærekraftige og kostnadseffektive kundeløsninger.

Som den første av en ny serie av gravemaskiner, lanseringen av EC300E Hybrid i 2020 avdekker et nytt kapittel på veien mot det å bygge den verden vi ønsker å leve i.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Hannah Kitchener

SE10
London
Tlf.: +44 207 923 5863
E-post: hannah.kitchener@se10.com