Salget falt 17 % i Volvo CE's første kvartal

Etterspørselen stoppet opp i første kvartal da tiltakene for å stoppe spredningen av Covid-19-pandemien ble satt inn. Til tross for en bedring i det kinesiske markedet i mars så fortsatte salget ned med 17 %, mens ordreinngangen ble redusert med 7 % gjennom perioden.

Den raske forverringen av den globale etterspørselen forårsaket av tiltakene i samfunnet for å begrense spredningen av Corona-viruset hadde en negativ innvirkning på Volvo Construction Equipment's (Volvo CE) økonomiske resultater i første kvartal 2020, der alt av salg, lønnsomhet, leveranser og bestillinger hadde en tilbakegang gjennom perioden.

I løpet av de første tre månedene i 2020 hadde Volvo CE en netto salgsreduksjon på 17 %, til SEK 20 148 millioner (SEK 24 155 millioner i Q1 2019). Driftsinntektene på SEK 2678 M falt også, ned fra SEK 3646 M i samme periode i 2019. Inntektene ble påvirket av lavere maskinvolum og av en ugunstig maskinfordeling. Dette gjenspeiles i driftsmarginen, som med 13,3 % var litt lavere enn 15,1 % i samme periode året før.

Ordreinngangen falt med 7 % i første kvartal 2020, selv om etterspørselen i Kina – verdens største marked for anleggsmaskiner – økte mot slutten av kvartalet. Leveransene gikk ned med 13 %, til 20 170 maskiner, sammenlignet med 23 139 maskiner i første kvartal 2019.

Markedsutvikling

Begge de store globale markedene i Europa og Nord-Amerika gikk ned i første kvartal, henholdsvis med 1 % og 2 % gjennom årets første to måneder. I Asia (ikke inkludert Kina) falt etterspørselen med 4 % sammenlignet med samme periode i fjor. Effekten av Covid-19-viruset var mer markant i Kina, som falt 44 % gjennom perioden på grunn av markedsforstyrrelser. Kina så en opptur i mars der etterspørselen steg med 2 % sammenlignet med samme måned i 2019, takket være statlige stimuleringstiltak som hadde som mål å øke infrastrukturutviklingen.

“Tiltakene for å stoppe spredningen av Covid-19-pandemien begynte å påvirke vår virksomhet i Kina i februar, og hadde alvorlig innvirkning i midten av mars, vår globale forsyningskjede ble forstyrret og produksjonen stanset opp i de fleste deler av vår virksomhet,” kommenterte Volvo CE's president Melker Jernberg. “Det er klart at vi nå går inn i en tøff periode, hvor både produksjonsstoppene og har lav etterspørsel gir en negativ innvirkning på lønnsomheten vår. Når det er sagt, vi har tro på det faktum at kundene våre er aktive i virksomheter som er viktige for samfunnet, og at våre produkter og tjenester er avgjørende for å bygge bærekraftig infrastruktur for fremtiden.”

volvo-ce_april-2020_q1-økonomiske-resultater
Tabell 1: Volvo Construction Equipment's nettosalg per markedsområde, angitt i millioner svenske kroner.

FOR YTTERLIGERE INFORMASJON

Anne Bast

Leder for merkevare, markedsføring og kommunikasjon
Volvo Construction Equipment
Salgsregion Europa / Internasjonal
E-post: anne.bast@volvo.com

Brian O'Sullivan

SE10
London
Tel: +44 7733350307
E-mail: osullivan@se10.com